Koronavirus:

Én student ved REALTEK har testet positivt for koronavirus

• Koronaviruset Dersom du tror du er smittet må du ta kontakt med fastlegen din (på telefon) eller telefonlegevakt 116117
    Shutterstock

En masterstudent ved Fakultet for realfag og teknologi har testet positivt for koronavirus. Studenten er ikke alvorlig syk, og hadde vært i hjemmekarantene i én uke da smitten ble påvist. Studenten er fortsatt i karantene.

Én student ved REALTEK har testet positivt for koronavirus

Kommuneoverlegen i Ås er i kontakt med studenten, og jobber nå med å kartlegge hvem studenten har vært i kontakt med. Personer i den nærmeste kretsen til studenten er i karantene. Kommunelegen har ansvar for dette, og NMBU bistår.

Ut fra det vi vet i dag, ser det ikke ut til at studenten ble smittet ved NMBU. Studenten bor ikke i Studentsamskipnaden i Ås sine studentboliger.

NMBUs rengjøringsprosedyrer inkluderer blant annet daglig rengjøring av kontaktpunkter for smitteoverføring - dørhandtak, lysbrytere mv. Vi oppfordrer i tillegg alle om å følge råd om hoste- og håndhygiene, og om å vise respekt for hverandre.

Hva kan du gjøre for å hindre smitte og hva gjør NMBU?

Slik forholder du deg til koronavirus. Følg med på denne artikkelen, som jevnlig vil bli oppdatert.

Published 9. mars 2020 - 13:43 - Updated 9. mars 2020 - 17:48