Koronavirus:

Hva kan du som student gjøre for å hindre smitte?

• Håndvask er det viktigste tiltaket mot spredning av sykdommer.
    Shutterstock

Det er fortsatt lav risiko for å bli smittet av koronavirus hvis Folkehelseinstituttets smitteverntiltak følges. Studenter kan fortsette studiehverdagen som normalt.

Hva kan du som student gjøre for å hindre smitte?

Hva kan du gjøre?

God hoste- og håndhygiene er det viktigste tiltaket vi kan gjøre for å forebygge spredning av mange smittsomme sykdommer. Folkehelseinstituttet anbefaler følgende:

•  Bruk papirlommetørkle foran munn og nese når du hoster eller nyser. Kast papiret og vask hendene.
  • Vask hendene ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.
  • Host eller nys i albuekroken hvis du ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Hånddesinfeksjon (Anti-bac) er et godt alternativ når du ikke kan vaske hendene. Det er lurt å ha en flaske på lomma.

Hva gjør NMBU?

NMBUs vanlige rengjøringsprosedyrer inkluderer blant annet daglig rengjøring av kontaktpunkter for smitteoverføring - dørhandtak, lysbrytere mv. Det er ikke behov for ekstra tiltak ut over dette. Våre renholdere har nylig vært på kurs om smitte og hygiene.

Hånddesinfeksjonsmidler (anti-bac) vil bli plassert ut i kantinene. På grunn av stor pågang hos leverandørene våre er det ventetid på leveranse av hånddesinfeksjonsmidler og dispensere.

Published 6. mars 2020 - 10:49 - Updated 6. mars 2020 - 10:58