10. oktober er Verdensdagen for psykisk helse

10. oktober er Verdensdagen for psykisk helse!

Dette er en verdensomspennende dag som markeres hvert år. Tema for årets verdensdag er «Noe å glede seg over».

I samarbeid med studentens arbeidsutvalg og samfunnet i Ås, ønsker NMBU å markere verdensdagen med en kampanje. Kampanjen rettes både mot studenter og ansatte, og vil gå i perioden 18. september til 15. oktober. Hva er det som gleder akkurat deg, akkurat nå? Gleder du deg til noe? Det kan være store gleder, små gleder, et ørlite snev av lykke eller bare et håp. Det kan også være gleden man får ved å glede andre!

Bli med på kampanjen! Ta et bilde av noe som gleder deg og legg på Instagram, og bruk #mingledeNMBU. Bildene kan bli brukt på en egen kampanjeside. Noen vil kanskje foretrekke å dele noen ord om hva man gleder seg til! Det vil bli satt opp postkasser utenfor Studentenes Informasjonstorg, i kantinen på Sørhellinga og i kantinen på Adamstuen. Her kan du ta en lapp, notere ned noe du gleder deg over og «poste» den i kassa. Lappene kan være anonyme, og kan bli brukt i forbindelse med markering av verdensdagen.

Foredraget "Det handler om å våge" med Wenche Fredriksen 12.10 kl 15.00 er utsatt på grunn av sykdom. Wenche er en engasjert og fargerik dame som også finner inspirasjon til sitt arbeid på hjemmebane. Hun har blant annet gjennom åpenhet om egen erfaring som utbrent ”flink pike”, vært en pådriver for å sette psykisk helse på agendaen i konsulentselskapet hun jobber i.

Kampanjen avsluttes med et foredrag av Adil Khan tirsdag 17. oktober kl 19.00 i Festsalen, Samfunnet. Adil er i dag en multikunstner, vinner av Dansefeber og tidligere dommer i Norske Talenter. Han vokste opp i Oslo Vest med utenlandske foreldre som ønsket at han skulle lykkes i det norske samfunnet. Foredraget handler om motgang, tilhørighet, mestring, mot og kjærlighet. Adil forteller om hvor viktig tilhørighet og sårbarhet er for den psykiske helse. Her finner du oppslag om arrangementet på Studentsammuntes FB-side.

NMBU samarbeider også med Ås kommune i tilknytning til markeringen, og kommunens aktiviteter er åpen for alle. Se mer om kommunens program og foredrag her.

Published 15. september 2017 - 10:18 - Updated 17. oktober 2017 - 9:52