Ph.D. Webinar Series - Rhetoric for developing outlines

Ph.D. Webinar Series - Rhetoric for developing outlines

Hendelse avsluttet
Webinar
Kl.
11:00 - 12:00

Interaktivt webinar, gruppeaktivitet og diskusjon over Zoom for å forbedre forskningsskriveferdighetene dine.

Del 4 av 4
Retorikk for å utvikle disposisjoner

Prosessens før selve skrivingen er den vanskeligste delen av skrivingen, og bør kulminere i en disposisjon. En disposisjon er en blåkopi eller et kart vi bruker for å veilede skriveingen vår, og uten en god blåkopi eller kart med klare instruksjoner for å veilede skrivingen vår, vil vi rote oss bort. Dessverre unngår noen forskningsforfattere disposisjoner, og i stedet bruker de skriveprosessen som en del av sitt før-skriving-arbeid – der de prøver å organisere ideene sine og danne logiske sammenhenger og sammenhengende fortellinger. Å jobbe uten en veldefinert disposisjon er en årsak til bortkastet tid og ekstra stress. Men hvis du bruker tiden din under før-skrive-stadiet til å utvikle en konkret disposisjon for skriveprosessen din, blir utkast- og revisjonsfasen mye jevnere og enklere. Men hvordan bygger vi en disposisjon? Finnes det maler vi kan bruke? Hva om min fortelling er forskjellig fra grunnleggende disposisjonsmaler?

I dette webinaret vil du lære hvorfor disposisjon er viktig, og hvordan du kan tilpasse din egen forskningsmal ved å koble ønsket skriveformat til hvordan andre forfattere har skrevet. Ved å lære hvordan du bryter ned publisert litteratur, kan du lære de retoriske elementene som kan brukes i ulike seksjoner, du kan utvikle din egen disposisjonsmal, og du kan forbedre strukturen og sammenhengen i ideene dine mens du utvikler disposisjonen din.

Denne webinarserien bruker en omvendt klasseromstilnærming. Før webinaret forventes deltakerne å se gjennom en video og fullføre en kort aktivitet mens de ser på videoen. Webinaret er en mulighet til å diskutere ideer, stille spørsmål og lære av hverandre, alt veiledet av en Ph.D. og skriverådgiver fra NMBU skrivesenter.

Vær oppmerksom på at alle webinarer presenteres på engelsk.

Further resources
Past Webinars are available for you to view on YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLaCC3Cs3gaQBcRpAVSL-Z0A0n5pr8R9Yg 
SWR100 on Canvas provides more technical writing supporthttps://nmbu.instructure.com/enroll/FYM3PK 
The It's going to be all write
 Podcast covers more research related topics - available on most streaming services: https://itsgoingtobeallwrite.captivate.fm/
Ph.D. on Track walks you through the entire Ph.D. process: https://phdontrack.net/

Published 14. February 2022 - 14:58 - Updated 14. February 2022 - 14:58