Antall besøkende på Skrivesenteret fortsetter å øke

Writing Centre Visitation
Writing Centre Visitation Foto: Skrivesenteret

NMBU Skrivesenter fortsetter å bli stadig mer populært blant studentene og fakultetene. I løpet av høstsemesteret 2018 hadde skrivesenteret 1257 individuelle konsultasjoner. Dette tilsvarer en økning på 18 % fra våren 2018.

Denne økningen innebar flere konsultasjoner med bachelor, master, og Ph.d. studenter. Vi ga hovedsakelig skriveassistanse til studentene i faget “Academic writing” (LNG240), men også til andre NMBU studenter som arbeidet med semesteroppgaver, skriveoppgaver, samt master- og bacheloroppgaver.  

De siste årene (2011 – 2018) har flertallet av konsultasjonene på skrivesenteret vært i begynnelsen av uken (mandag til onsdag). Torsdag og fredag er relativt rolige dager, med færrest konsultasjoner. I gjennomsnitt var 90 studenter innom skrivesenteret i uken. Antall besøkende er som oftest lavt i begynnelsen av semesteret, men øker mot slutten av semesteret. Slik har trenden vært de siste årene. Vi hadde også 127 studenter innom den ukentlige “Silent Writing Lab”, noe som tilsvarer i gjennomsnitt ni studenter i uken. Dette er en nedgang fra våren 2018, men vi forventer en økning våren 2019, da det er flere studenter som arbeider med masteroppgaven-  

 

Skrivesenteret fortsetter å være tilgjengelig på Sørhellinga våren 2019. Antall besøkende på Sørhellinga har økt fra våren 2018, hvor 9% av totalt besøkende var innom Sørhellinga, til 12% høsten 2018. Høsten 2018 gjennomførte vi en stand i kantinen på Sørhellinga, og for å øke antall konsultasjoner i årene fremover vil vi også gjennomføre flere slike stands gjennom våren 2019. Det er mange studenter som holder til på Sørhellinga, og vi øke vår synlighet blant studentene for å øke antall besøkende på Sørhellinga i årene fremover. 

Høsten 2018 har Skrivesenteret ansatt tre nye skriveveiledere. Dette gjør at vi har femten skriveveiledere våren 2019, hvor tre av skriveveilederne kan hjelpe til med norske skriveoppgaver. Resten av skriveveilederne er engelskspråklige. Vi har også skriveveiledere som kan gjennomføre konsultasjoner på følgende språk: fransk, portugisisk, spansk, og tysk. Vi har også laget en video hvor vi viser språkmangfoldet på skrivesenteret. Dette bidrar til å øke skrivesenterets synlighet blant norske og internasjonale studenter.   

Høsten 2018 gjennomførte Skrivesenteret fem workshoper på Sørhellingas “co-working area”. Hensikten med disse workshopene var å møte studentenes behov for tips til eksamen, samt lese- og skriveøvelser. Vi hadde også fokus på mental helse under disse workshopene, hvor vi inkluderte temaer som: tidsstyring under eksamenspress, mindfulness, og planlegging av studiehverdagen. Vi hadde i gjennomsnitt 15 studenter på hver workshop, og tilbakemeldingene var positive. Våren 2019 vil vi gjennomføre fire slike workshoper, med tema som: stresshåndtering, hvordan ta notater, kritisk lesing, eksamensforberedelser, og introduksjon til Office 365.  

 

Skrivesenteret har også økt de akademiske skrivetilbudene for Ph.d. studenter på NMBU. Høsten 2018 gjennomførte vi individuell veiledning hver måned, i tillegg til to skriveworkshoper i november og desember. Vi hadde totalt 45 individuelle konsultasjoner, samt 23 (november) og 15 (desember) påmeldte på skriveworkshopene. Våren 2019 vil vi gjennomføre tre lignende skriveworkshoper og ha individuelle skrivekonsultasjoner annenhver uke gjennom semesteret. Vi vil også åpne for Ph.d. konsultasjoner en dag hver måned på Adamstuen i Oslo.  

 

 

 

Publisert - Oppdatert

Del på