Leter du etter sommerjobb?

Hvor og hvordan finne sommerjobber

Sommerjobber lyses ut på de vanlige jobbportaler, men også i sosiale medier og noen lyses ikke ut, men man kan få ved å ta kontakt. Her kommer tips til steder du kan se etter sommerjobb.

Ta en titt i albumet «ukas ledige stillinger» på Facebook-siden til karriereveileder ved NMBU. Der deles både studierelevante og andre jobber fra NMBU sin karriereportal. Finner du ikke noe som er aktuelt kan du sjekke ut karriereportalen Careergate.nmbu.no. Der legges det ut annonser for både heltid-og deltidsstillinger, men også mange sommerjobber. Søk på sommerjobb/sesongjobb i søkefeltet, eller gå inn på de aktuelle fagfeltene for deg, å se om det ligger noe der. Vitenparken Campus Ås har en av sommerjobbene som er ute nå. Andre steder man kan sjekke er blant annet Arbeidsplassen.no og Finn.no. Den 26 mai lå det over 2000 annonser ute som omhandlet sommerjobb på Arbeidsplassen.no.

Ofte vil bedrifter legge ut annonser på sine egne nettsider, sjekk ut bedrifter du er interessert i, og se om de har utlyste stillinger. Noen bedrifter legger også ut annonser på Linkedin. Bruk tid på å lage en god profil, deretter kan du ta kontakt med bedriften.

Ta direkte kontakt eller send en åpen søknad

Har ikke bedriftene du er interessert i, utlyst stillinger kan du kan ta direkte kontakt med dem. Du kan ringe de å spørre om de har planer å utlyse stilling eller om de har behov for hjelp i sommer. Eventuelt kan du sende en åpen søknad. Enten ved å levere den og CV personlig eller via e-post. Her er en artikkel med gode tips til hvordan skrive en åpen søknad: https://www.nmbu.no/student/livet-rundt/karriereveiledning/aktuelt/node/39390

Bruk nettverket rundt deg, spør om de kjenner noen som har behov for hjelp i sommer, dette kan du også gjøre på sosiale medier. En del steder som har vært stengt, ser ut til å åpne nå. Ta kontakt med for eksempel restauranter, cafeer og hoteller. Reiselivsnæringen og jordbruket er eksempler på næringer som er veldig aktuelle for sommerjobber nå. Nordjobb er en ideell organisasjon som er finansiert av Nordisk Ministerråd og har som formål å formilde sesongjobber til ungdom (18-30 år) i Norden. Alle som blir ansatt får tilbud om personalbolig tilknyttet arbeidsplassen. De har flere sommerjobber ute nå på denne lenken. Jordbruket har også et stort behov for arbeidskraft, siden grensene er stengt. Gå inn på Agrojobb.no, sjekk ut grupper på Facebook eller ta direkte kontakt med bønder, spør om de kjenner noen som trenger folk.

Rekrutteringsbyrå

En annen mulighet er å ta kontakt med rekrutteringsbyrå. To rekrutteringsbyrå som gjerne vil komme i kontakt med NMBU-studenter er Manpower og Stepp Inn. Last opp din CV på deres hjemmesider, og søk etter sommerjobber: https://www.manpower.no/ og https://steppinn.no/#stepp-inn.

Manpower har blant annet behov for personer innen bank/finans, kontor og administrasjon, og personer med truckførerbevis. Du kan også ta en «Jobbprat med Manpower» på tirsdager fra 12-14. Denne tiden er reservert for NMBU-studenter. Du kan bestille tid via bookings.

Stepp Inn ønsker å komme i kontakt med studenter som har lyst på deltidsjobb i perioder, eller som vil stille opp som vikar på enkeltdager. De har blant annet stillinger som gjelder lager- og produksjonsmedarbeider, butikkmedarbeider, servicevert ved butikker i forbindelse med Corona-pandemien og sjåfører. Stepp Inn bemanner ulike oppdrag i Follo og Oslo-regionen.

Utfordre deg selv!

Det vil ofte lønne seg å utfordre seg selv. Ikke nøl med å ta kontakt med bedrifter. Så er det viktig du ikke gir opp selv om du skulle få flere avslag. Du må tro på deg selv, for dette klarer du! I verste fall får du et avslag, i beste fall får du en sommerjobb eller ønske om å holde kontakten, som for eksempel i forbindelse med masteroppgavesamarbeid eller lignende.

Masse lykke til!

Ønsker du karriereveiledning, CV- og søknadssjekk eller intervjutrening, bestill tid via denne lenken.

Published 27. mai 2021 - 9:58 - Updated 27. mai 2021 - 11:26