NMBU-studenten Ernes Cereku fikk jobb etter deltakelse i REdu Ideaton. Kommer du på torsdag?

• Redu ideaton
    Redu Ideaton

I fjor deltok Ernes på REdu Ideaton, dette resulterte i at han nå har deltidsjobb ved siden av studiene i avdelingen Innovasjon og Bærekraft hos Norsk Gjenvinning.

Veien til jeg fikk jobben startet på REdu Ideaton forteller Ernes. Jeg jobbet sammen med Raymond Bjøntegård og Ingrid Staveland Reppe under Workshopet og etter 4 timer med brainstorming kom vi til det første utkastet vårt som da var en måte å samle inn matolje og matfett fra husholdninger. Etter at vi vant her på NMBU skulle vi fremføre på Avfall Norges Årskonferanse (da ble prosjektet en panteordning for batterier) og konkurrere mot UIO og NTNU. Vi var de første som skulle fremføre. Etter at vi satt oss ned så fikk jeg en visittkort av Thomas Mørch, Innovasjonsdirektør i Norsk Gjenvinning. Etter hvert så tok jeg kontakt og i dag jobber jeg deltid i Innovasjon og Bærekraft og sjefen min er Thomas, som ga meg visittkortet. Vil du være med på årets arrangement, meld deg på via https://events.provisoevent.no/avfallnorge/events/redu-ideaton-nmbu-resirkulerte-r%C3%A5varer/register. Obs fristen er allerede 11.02.

Torsdag 13. februar fra 14.15-19.15 er det klart for årets REdu Ideaton NMBU i Storsalen Sammfunet i Ås.

REdu IDEaton er en halvdagskonkurranse hvor du får være med å utvikle nye ideer knyttet til temaet for Årskonferansen som i 2020 er Resirkulerte råvarer.

Mer konkret ønsker de ideer og konsepter rundt følgende spørsmål:
- Hvordan kan resirkulerte råvarer utkonkurrere jomfruelige?
- Hva trenger kunden, produsentene eller forbrukeren for å ta i bruk resirkulerte råvarer og hva er deres rolle?
- Er forbrukere et første ledd i en industriell verdikjede?
- Hvilke materialer er viktigst, og hva med kvalitet og pris?
- Hvordan kan digitalisering bidra til dette og hva med standardisering og logistikk?

Hensikten er å komme opp med nye, kreative og gjerne ideer “utenfor boksen”, som løsninger på utfordringer i bransjen. De beste løsningene vil presenteres for bransjen på Årskonferansen som samler 1000 mennesker i juni og vil stemmes frem av deltakerne.

Vinnerne av IDEaton får mulighet til å delta på Avfall Norges Årskonkurranse som i år er 18. - 20. juni på Gardermoen. Her legges det opp til presentasjon av vinner-konsept samt å involvere REdu-studentene i ulike aktiviteter.

DE SØKER PROGRAMLEDERSPIRER:
Liker du å stå på scenen og har noe erfaring med programledelse? Da kan du søke om å være årets programleder på Årskonferansen!
Du vil dele oppgaven med 1-2 andre studenter og dere får god veiledning fra Avfall Norge i forkant. Du kan søke i dag til silje@avfallnorge.no. Fristen er 1. mars.

Published 11. February 2020 - 8:51 - Updated 11. February 2020 - 11:40