Aktuelt fra karrieresenteret

Jobb

Hvordan lykkes på jobbintervjuet?

Karrieresenteret gir deg tips til jobbintervjuet. Det  aller viktigste du kan gjøre er å forberede deg godt.

Valg

Hvor langt har du kommet med å utvikle din karriere?

På utdanning.no finner du verktøyet karriereplanleggeren. Dette verktøyet er for deg som er under høyere utdanning, og det har først og fremst til hensikt å bevisstgjøre deg på egen karriereplanlegging og karriereutvikling.

Hjelp til masteroppgaven på Vaffeltorsdag

Hjelp til masteroppgaven - Vaffeltorsdag

Skal du levere inn masteroppgaven din eller en annen viktig tekst? Biblioteket, Skrivesenteret, SiT, Karrieresenteret og IT er klare for å hjelpe deg i den siste avsluttende fasen før innlevering.

Dreamjob

Bli med på vårens kurs

Dette semesteret tilbyr Karrieresenteret 6 kurs innen jobbsøk, jobbintervju og LinkedIn. Meld deg på og du vil få nyttig informasjon og tips som vil hjelpe deg i jobbjakten.

Her finner du mer informasjon og påmelding!

Vi ses!

CV

Visste du at det er nå det er flest stillinger ute?

Skal du søke sommerjobb, eller er du ferdig med studiene denne våren? Det er nå det er flest jobber utlyst. Karrieresenteret hjelper deg i jobbjakten. Kom på drop-in i neste uke.

karrieredagen

Bli med på Næringslivsdagen 14. februar 2018!

På Næringslivsdagen kommer næringslivet til AUD MAX for å møte deg. Bli med og opparbeid deg et godt nettverk blant bedriftene som står på stand. Kanskje møter du din fremtidige arbeidsgiver? Messen er åpen fra 12.00-1530.

Happy New year

Godt nyttår!

Karrieresenteret ønsker alle et godt nyttår! Vi har nå åpent igjen. Ta kontakt om du ønsker gjennomgang av CV eller jobbsøknad, intervjutrening eller karriereveiledning. Kom innom U119 eller send en epost til karse@nmbu.no.

Vi starter med drop-in i slutten av januar når de fleste studentene er tilbake igjen.

drop-in

Drop-in på SIT (Studentenes Informasjonstorg)

Karrieresenteret har drop-in på SIT hver uke.

  • Onsdager fra 10-12
  • Torsdager fra 15.30-17

Kom innom med karriererelaterte spørsmål eller om du ønsker en søknad/CV-sjekk.

jobb

Er du karriereklar?

Karrieresenteret tilbyr mange kurs og har flere tema på Vaffeltorsdag denne høsten. Vi tilbyr kurs i blant annet studieteknikk, jobbsøk, jobbintervju og linkedIn.

For mer informasjon følg denne linken.

Her er Sissel Rogne og Aslak.

NMBU vil alltid være aktuelt sier Sissel Rogne, leder for Havforskningsinstituttet.

I august var NMBU-studentene Aslak Leinebø Seljås og Ida Cathrine Sandli på marin student-bootcamp med Sett Sjøbein. Siste dag på bootcampen deltok de på konferansen Pelagisk arena. Aslak møtte her to tidligere NMBUere, Sissel Rogne og Odd Kristian Dahle. De stilte velvillig opp på et lite intervju med han med tema «Hva kan skje etter NMBU?»

Vaffeltorsdag

Vaffeltorsdag 05.10 Forbered deg til Karrieredagen

Er du litt usikker på hva du skal si til bedriftene, hvordan du tar kontakt og hvilke spørsmål du skal stille? Kom på Vaffeltorsdag. Karrieresenteret gir deg tips til hvordan du kan forberede deg og gi et godt inntrykk på Karrieredagen. Etter foredraget har vi drop-in med CV og søknadssjekk fra 15.30-17 på SiT.

Deltakerne

Meld deg på Marin Student Bootcamp sier NMBU-studentene Ida og Aslak.

Før sommeren var Sett sjøbein på jakt etter kloke og kreative hoder ved alle universiteter og høyskoler i Norge. To av de som ble plukket ut var NMBU-studentene Ida Sandli og Aslak Leinebø Seljås. Ida fullførte bachelorgraden i biologi i våres og studerer nå første året master i aquaculture. Aslak går eiendomsfag. Karrieresenteret har hatt en prat med de for å høre hvordan de gikk frem i søknadsprosessen og hvordan det var å være på «bootcamp».

Sommerjobben i Statsbygg viste meg at det jeg har lært i studiet er relevant. Jeg føler meg rustet for arbeidslivet og har blitt mer trygg på meg selv, min kunnskap og kompetanse.

Møt Vilde som har vært Summer Intern i Statsbygg

Vilde Moltu Haaby har akkurat startet på sitt 5. år ved NMBU innen By og regionalplanlegging og har allerede klart og skaffe seg relevant arbeidserfaring. Av 926 søkere til Summer Intern i Statsbygg var hun en av de  28 heldige som ble valgt ut. Karrieresenteret har hatt en prat med Vilde om hvordan hun gikk frem for å få jobben og hvordan det var å ha sommerjobb i Statsbygg.

sett sjøbein

NMBU-studenter valgt ut til Marine-student bootcamp

Husker dere at Sett Sjøbein tidligere søkte etter kloke hoder blant studenter ved alle universiteter og høyskoler i Norge? To NMBU-studenter er plukket ut til å delta på marine-student-bootcamp. Arrangøren forteller at det var flere gode søkere fra NMBU! Gratulerer til de som ble valgt ut.

drop-in

Drop-in med søknad og CV-sjekk på SiT

Karrieresenteret tilbyr drop-in med søknad og CV-sjekk på SiT hver uke

  • Onsdag 10-12
  • Torsdag 15.30-17

Ta med søknad CV og stillingsannonsen til veiledningen.

jobb

Jobbsøkerkurs 23. mai - hvordan skille deg ut i søknadsbunken?

Er du på jobbjakt? Kom på vårsemesterets siste jobbsøkerkurs 23. mai på SiT. Vår karriereveileder vil gi deg nyttige tips til hvordan du kan skrive en god CV og jobbsøknad.

Meld deg på via https://careergate.nmbu.no/no/university/events/view/1975

Students

Karriere, noe jeg som student må bry meg om?

Har du tenkt på at allerede nå skaper du din karriere? Det du gjør i dag er det som kommer til å stå på din CV når du er ferdig med studiene. Derfor bør du tenke gjennom hva du kan gjøre for å være attraktiv for arbeidsgivere ved studiets slutt. Karrieresenteret har noen tips til deg.

Jobbsøknad

06.04 Vaffeltorsdag med miniforedraget "hvordan skille deg ut i søknadsbunken?"

Hver uke arrangerer SiT Vaffeltorsdag fra 15-17. Denne uka vil karriereveileder holde miniforedrag om "Hvordan skille deg ut i søknadsbunken?" fra 15.15-15.45 på SiT. Kom for en vaffel og inspirasjon til hva du bør tenke på når du søker på jobb.

Job

Jobbsøkerkurs 22. mars i demokratitimen

Er du på jakt etter deltidsjobb, sommerjobb eller drømmejobben etter studiet? Meld deg på vårt jobbsøkerkurs for nyttige tips. Påmelding via https://careergate.nmbu.no/no/event/1577

 
 

artikkel tuntreet

Møt vår nye karriereveileder

I januar startet Tone Fiane som karriereveileder ved NMBU. I siste utgave av Tuntreet får du bli bedre kjent med henne og Karrieresenteret sitt tilbud.

Vaffeltorsdag

23.02 Vaffeltorsdag med miniforedrag om Jobbintervju på 1-2-3 .

Hver uke arrangerer SiT Vaffeltorsdag fra 15-17. Denne uka vil karriereveileder holde miniforedrag om "Jobbintervju på 1-2-3" fra 15.15-15.45 på SiT. Kom for en vaffel og inspirasjon til hva du bør tenke på før, under og etter jobbintervjuet.

jobb

Karrieresenteret er på Næringslivsdagen 15.02, drop-in utgår derfor denne dagen.

I tilknytning til Næringslivsdagen arrangerer Karrieresenteret to jobbsøkerkurs på Samfunnet. Meld deg på via careergate.nmbu.no/events

Typiske intervjuspørsmål

Under et jobbintervju vil du få mange ulike spørsmål. Noen av de mest vanlige ser du her. Øv før intervjuet på hvordan du vil svare på disse spørsmålene. Det vil gjøre deg tryggere under jobbintervjuet.

Hvordan foregår et jobbintervju?

Ingen jobbintervju er like, men de har gjerne noen fellestrekk. Det finnes ulike typer intervjuformer. Det varierer litt fra bransje og arbeidsgiver hvilken form intervjuet holdes i og hvor mange intervjurunder de har.

Jobbsøknaden

Arbeidsgiver ønsker svar på to grunnleggende spørsmål i rekrutteringsprosessen:

  • Hvorfor vil du jobbe nettopp her? (Din motivasjon for jobben)
  • Hvordan kan du løse arbeidsoppgavene på en god måte?

Jobbsøknaden bør derfor gi svar på dette.

Sider