Aktuelt fra karrieresenteret

Her er Sissel Rogne og Aslak.

NMBU vil alltid være aktuelt sier Sissel Rogne, leder for Havforskningsinstituttet.

I august var NMBU-studentene Aslak Leinebø Seljås og Ida Cathrine Sandli på marin student-bootcamp med Sett Sjøbein. Siste dag på bootcampen deltok de på konferansen Pelagisk arena. Aslak møtte her to tidligere NMBUere, Sissel Rogne og Odd Kristian Dahle. De stilte velvillig opp på et lite intervju med han med tema «Hva kan skje etter NMBU?»

drop-in

Drop-in på SIT (Studentenes Informasjonstorg)

Karrieresenteret har drop-in på SIT hver uke.

• Onsdager fra 10-12
  • Torsdager fra 15.30-17

Kom innom med karriererelaterte spørsmål eller om du ønsker en søknad/CV-sjekk.

jobb

Er du karriereklar?

Karrieresenteret tilbyr mange kurs og har flere tema på Vaffeltorsdag denne høsten. Vi tilbyr kurs i blant annet studieteknikk, jobbsøk, jobbintervju og linkedIn.

For mer informasjon følg denne linken.

Vaffeltorsdag

Vaffeltorsdag 05.10 Forbered deg til Karrieredagen

Er du litt usikker på hva du skal si til bedriftene, hvordan du tar kontakt og hvilke spørsmål du skal stille? Kom på Vaffeltorsdag. Karrieresenteret gir deg tips til hvordan du kan forberede deg og gi et godt inntrykk på Karrieredagen. Etter foredraget har vi drop-in med CV og søknadssjekk fra 15.30-17 på SiT.

Deltakerne

Meld deg på Marin Student Bootcamp sier NMBU-studentene Ida og Aslak.

Før sommeren var Sett sjøbein på jakt etter kloke og kreative hoder ved alle universiteter og høyskoler i Norge. To av de som ble plukket ut var NMBU-studentene Ida Sandli og Aslak Leinebø Seljås. Ida fullførte bachelorgraden i biologi i våres og studerer nå første året master i aquaculture. Aslak går eiendomsfag. Karrieresenteret har hatt en prat med de for å høre hvordan de gikk frem i søknadsprosessen og hvordan det var å være på «bootcamp».

Sommerjobben i Statsbygg viste meg at det jeg har lært i studiet er relevant. Jeg føler meg rustet for arbeidslivet og har blitt mer trygg på meg selv, min kunnskap og kompetanse.

Møt Vilde som har vært Summer Intern i Statsbygg

Vilde Moltu Haaby har akkurat startet på sitt 5. år ved NMBU innen By og regionalplanlegging og har allerede klart og skaffe seg relevant arbeidserfaring. Av 926 søkere til Summer Intern i Statsbygg var hun en av de  28 heldige som ble valgt ut. Karrieresenteret har hatt en prat med Vilde om hvordan hun gikk frem for å få jobben og hvordan det var å ha sommerjobb i Statsbygg.

sett sjøbein

NMBU-studenter valgt ut til Marine-student bootcamp

Husker dere at Sett Sjøbein tidligere søkte etter kloke hoder blant studenter ved alle universiteter og høyskoler i Norge? To NMBU-studenter er plukket ut til å delta på marine-student-bootcamp. Arrangøren forteller at det var flere gode søkere fra NMBU! Gratulerer til de som ble valgt ut.

drop-in

Drop-in med søknad og CV-sjekk på SiT

Karrieresenteret tilbyr drop-in med søknad og CV-sjekk på SiT hver uke

• Onsdag 10-12
  • Torsdag 15.30-17

Ta med søknad CV og stillingsannonsen til veiledningen.

jobb

Jobbsøkerkurs 23. mai - hvordan skille deg ut i søknadsbunken?

Er du på jobbjakt? Kom på vårsemesterets siste jobbsøkerkurs 23. mai på SiT. Vår karriereveileder vil gi deg nyttige tips til hvordan du kan skrive en god CV og jobbsøknad.

Meld deg på via https://careergate.nmbu.no/no/university/events/view/1975

Students

Karriere, noe jeg som student må bry meg om?

Har du tenkt på at allerede nå skaper du din karriere? Det du gjør i dag er det som kommer til å stå på din CV når du er ferdig med studiene. Derfor bør du tenke gjennom hva du kan gjøre for å være attraktiv for arbeidsgivere ved studiets slutt. Karrieresenteret har noen tips til deg.