Studentprest

Studentprestene ved NMBU har tre hovedoppgaver:

1) Markere at alle religioner og alle studenter har rett til religiøs utøvelse. Studentpresten er tilstede for både muslimer, buddhister, hinduister, kristne, agnostikere og ateister.

2) Være en samtalepartner for alle som trenger noen å prate med om stort eller smått. Med studentpresten kan man snakke om alt fra eksamensnerver, studier, død og sorg, til kjærlighet, tro og det å finne sin vei i livet. Studentpresten har taushetsplikt. 

3) Kirkelige handlinger og gudstjenester. Siste torsdag i måneden holder studentpresten en åpen kveldsmesse i Ås kirke, og av og til er han med på torsdagsmøtene til det kristelige studentlaget på Samfunnet.

Det er ikke alltid like lett eller naturlig å snakke med venner og familie. Noen ganger trenger vi en profesjonell person.

Studentprest Sigurd A. Bakke har lang erfaring som prest og profesjonell samtalepartner. Hvis du trenger noen å snakke med, diskutere eller rådføre deg med, er han tilgjengelig for en prat. Kontoret til Sigurd finnes i kjelleren til venstre i Urbygningen, vegg i vegg med et stillerom som er åpent for alle. Dette rommet kan brukes av alle som ønsker å be, meditere eller trenger et øyeblikks stillhet.

Studentprest Ingrid Ulvestad Øygard er også tilgjengelig for samtaler, men jobber også med sosiale tilbud for studenter, være synlig og tilgjengelig på arrangementer, ha kontakt med studentorganisasjoner og å synliggjøre gudstjenestetilbudet for studentene.

Velkommen til en prat! 

Møtetider: 

Stort sett tilgjengelig på onsdager mellom kl. 11:00-15:00.

Kontaktinfo:

Sigurd A. Bakke: sigurd.a.bakke@nmbu.no 99 01 57 90

Ingrid U. Øygard: io484@kirken.no 95 91 93 18

Published 26. januar 2018 - 14:46 - Updated 11. mars 2021 - 11:01