FAQ Hjemmeeksamen

Support under digital hjemmeeksamen

Support ved WISEflow digital hjemmeeksamen

 • Se om du finner svar på det du lurer på her FAQ Digital Hjemmeeksamen i WISEflow
 • Hvis du trenger hjelp under digital hjemmeeksamen i WISEflow eksamen og ikke fant svar på det du lurer på i FAQ, ta kontakte med support  via skjema Support under eksamen 
 • Vi ber deg benytte support skjema (over) dersom du trenger support, men opplever du problemer med skjema kan du ringe 67230130
 • Support tider 
  I eksamensperioden er support tilgjengelig: kl. 8.00-18.00, eller så lenge eksamen varer.

Support ved Canvas digital hjemmeeksamen

Hvis du har spørsmål relatert til hjemmeeksamen i Canvas vennligst kontakt emneansvarlig i det aktuelle emnet.

PC og nettverk support

Har du spørsmål om/problemer med din PC og/eller nettverk i forkant av eller under eksamen ta kontakt med IT på it@nmbu.no /tlf. 67230555

Hva er WISEflow, Flow og FLOWmulti?

WISEflow er eksamenssystemet som brukes ved NMBU.

En flow er en vurdering som er opprettet i WISEflow. Det kan være en skoleeksamen eller en hjemmeeksamen, eller innlevering av f. eks. masteroppgave.

FLOWmulti er betegnelsen på en prøve i WISEflow som bruker flervalgsmodulen, men den kan godt inneholde andre spørsmålstyper enn bare vanlige multiple choice spørsmål.

Hvordan kan jeg lære mer om WISEflow

Under brukanvisninger for WISEflow finner du lenke til å lære mer hvordan du bruker WISEflow som deltaker dvs. som student som skal ta eksamen i systemet.

Hvordan foregår hjemmeeksamen?

 • Du logger inn i WISEflow og finner den prøven du skal ha.
 • Du vil få tilgang til eksamensoppgaven på det tidspunktet som er angitt som starttidspunkt for din eksamen.
 • Dersom det er en FLOWmulti (se over) skal svarene gis direkte i WISEflow.
 • Dersom det er en innlevering der du skal utforme besvarelsen i egnet program (f. eks. Word), må filen lagres som PDF og deretter lastes opp og leveres i WISEflow før eksamenstiden er ute. 
 • Husk å kontrollere at du har levert inn riktig fil!
 • Ved en hjemmeeksamen i WISEflow benyttes ikke FLOWlock (eksamens nettleser som sperrer for at du får tilgang til internett og filer på egen maskin). FLOWlock brukes kun ved digital campusbasert eksamen. 

Husk å ha mobilen tilgjengelig under WISEflow eksamen. Ved behov for å gi felles beskjeder relatert til en eksamen, vil informasjonen legges i emnerommet i Canvas, og du vil bli varslet om dette på SMS. 

Hvor mye tid har jeg til å levere eksamen?

Eksamenstiden som vises i WISEflow er inkludert eventuelt ekstra tid som er gitt for opplasting av filer. Har du for tilrettelegging er utvidet tid for dette også lagt til i totaltiden som vises. Husk å velge levere når du er ferdig med besvarelsen og lever før eksamenstiden har utløpt! Pass på at filen(e) du skal levere både er lastet opp og levert før eksamenstiden er ute.

Kan jeg ta eksamen i utlandet?

Du kan avlegge digital hjemmeeksamen i utlandet. Eksamen må avlegges på oppsatt eksamenstidspunktet norsktid. Det vil ikke gjøres eventuelle tilpassinger for å tilpasses tidsforskjellen der du er. Husk å kontrollere at du har stabilt nettverk.

Hva hvis jeg er syk/blir syk under eksamen?

Hvis du er syk eller det er andre spesielle forhold som gjør at du ikke kan ta eksamen, må du søke om gyldig fravær. Hvis du blir syk under eksamen og ikke klarer å fullføre WISEflow-eksamen, må du ikke sende inn noen svar.

Sørg for å sende inn søknaden om gyldig fravær innen fem (5) dager etter den aktuelle eksamenen. Du trenger ikke legge ved legeattest eller tilsvarende ved søknaden. Les mer om gyldig fravær og finn skjema.

Vær oppmerksom på at en levert besvarelse ikke kan trekkes tilbake fra sensurering, selv om det legges frem en legeattest etter undersøkelsen.

Hvordan lagre besvarelsen som PDF?

Hvis du bruker Word til å besvare eksamensoppgaven, kan du lagre besvarelsen som PDF direkte fra Word. Velg 'Lagre som' og velg PDF fra lista over tilgjengelige filtyper.

Har du behov for å levere andre filtyper, kan disse lastes opp som vedlegg. Du kan ikke kun laste opp vedlegg, det må også være en innlevering.

Må jeg føre opp kandidatnummeret på oppgaven?

WISEflow registrerer ditt kandidatnummer automatisk.

Må jeg installere FLOWlock?

FLOWlock brukes kun ved campusbaserte eksamener, og skal ikke innstalleres ved hjemmeeksamen.

Blir PC-en min låst under eksamen?

PC-en din blir ikke låst under en hjemmeeksamen i WISEflow. Du vil kunne bruke alle andre programmer som vanlig under eksamen. Du har selv ansvar for å sjekke hvilke hjelpemidler som er tillatt i dine emner og kun bruke disse.

Pålogging på hjemmeeksamen

 • Du må sørge for å ha god nettilgang
 • Du må ha klart ditt FEIDE (NMBU) brukernavn og passord
 • Du kan enten logge deg på ved å trykke på  eksamenslenken du har fått på epost for den aktuelle eksamen
 • Eller du kan logge på via WISEflow sin nettside. Gå på deltakersiden, og trykk på rett emne. 

Jeg husker ikke FEIDE-passordet mitt. 

Du trenger ikke eget eksamens-passord

 • Hvis du tidligere har hatt digital campusbasert eksamen, har du fått oppgitt passord for å starte eksamen og for innlevering av besvarelse. Ved hjemmeeksamen benyttes det ikke passord og nettleseren vil være åpen under eksamen.

Hva hvis jeg får problemer ved oppstart

 • Opplever du problemer med å starte opp en flow i WISEflow, kan du prøve å logge ut og inn igjen i WISEflow for å starte på nytt
 • Du kan også forsøke å bruke en annen nettleser

Når får jeg oppgaveteksten til eksamen?

 • Oppgaveteksten blir tilgjengelig i WISEflow når eksamen starter.

Blir besvarelsen min automatisk lagret?

 • Ved en FLOWmulti eksamen blir besvarelsen din blir automatisk lagret, så lenge du er koblet til internett. 
 • Dersom du skriver besvarelsen din i et annet program (f. eks. Word) må du passe på å lagre selv.

Hva om jeg mister nett under en FLOWmulti eksamen?

 • Ikke lukk nettleseren når nettet er borte
 • Pass på å lagre lokalt med jevne mellomrom for ikke å miste noe av besvarelsen din. Det vil bli synlig en knapp oppe til høyre - 'lagre lokal kopi'
 • Når nett kommer tilbake vil nettleseren automatisk oppdatere mot WISEflow.
 • Ta kontakt med support hvis du ikke har nett når du skal levere.

Utvidet tid ved eksamen

 • Dersom du grunnet et tilretteleggingsbehov har fått innvilget utvidet eksamenstid, vil den ekstra tiden være registrert i WiseFlow systemet før eksamen, dvs. lagt til som tillegg til den ordinære eksamenstiden. Du trenger ikke å foreta deg noe mer.
 • NB: Dersom du har andre typer eksamen (ikke via WiseFlow) må du kontakte fakultetet for å få ekstra tid ved din eksamen. 

Hvis du ønsker å trekke deg under eksamen/levere blankt

Hvis du ønsker å levere blankt, må du logge inn i WISEflow for å gjøre dette. Enten kan du trykke på 'lever blankt' knappen, eller last opp en blank fil som du leverer inn.
 
Blir du akutt syk under eksamen, og ønsker å trekke deg, skal du ikke levere inn noen besvarelse. 
Published 1. April 2020 - 13:03 - Updated 1. mai 2022 - 10:11