Sykle til jobben

 • Sykle til jobben-kampanjen
  Foto
  Østlandets blad, Solveig Wessel

Den 19. april går startskuddet for årets Sykle til jobben-aksjon. For å markere dette og spre det glade budskap om sykling, arrangerer Ås kommune og NMBU sykkeldag i Ås sentrum.

15.00-17.00: Stands på parkeringsplassen foran Rådhuset

Disse stiller med GRATIS SYKKELSERVICE og noe salg av sykler / utstyr:

 • Andersen sykkelservice
 • Sykkelboden Drøbak
 • Familiesykkel: Test ut frakte-el-sykkel
 • Follo sykkelklubb, Statens vegvesen, Trygg trafikk, NMBU og Ås kommune stiller med stands. Gratis kaffe og noe å bite i.


Bli med på Sykle til jobben-kampanjen - helt gratis

Ås kommune vil stimulere til aktiv reisevei og at du bruker beina istedenfor bilen! Bli med på kampanjen i perioden 19.april - 17.juni.

I år betaler Ås kommune deltakelsen til alle som bor, jobber eller studerer i Ås kommune.

Sykle til jobben

Du får ett poeng for hver av disse aktivitetene:

 • Sykle eller ta el-sykkel til jobben/studier
 • Gå til jobben/studier
 • Løpe til jobben/studier
 • Aktiv reisevei (for eksempel gå til butikken. Strekninger der du kunne tatt bil)

Se mer om hvordan du får poeng her!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

For å få gratis deltakelse, bruk Ås-postnummer (1430-1435 Ås / 1407-1429 Vinterbro) når du melder deg på. Dersom du ikke bor i kommunen, men studerer eller jobber her - fyll inn postnummer 1430 når du melder deg på, så får du være med gratis.

Hvordan delta?
Sykle til jobben-kampanjen 2017 varer fra 19.april til 17.juni. Du får tilgang til treningsdagboken fra du melder deg på, men det er kun aktivitet fra 19.april til 17.juni som teller med i konkurransen.

1. Meld deg på.

2. Dann lag på inntil fem personer. Flere enn frem? Dann flere lag! Du kan også delta alene.

3. Begynn å registrere aktivitet! Hver deltaker får nå en profil på sykletiljobben.no. Følg fremgangen i egen treningsdagbok og på topplistene.

4. Du kan registrere på nettsiden eller du kan koble til Endomondo eller Strava. På min side kan du enkelt koble deg på appene Endomondo eller Strava, (lastes gratis ned fra Appstore eller Google play).

5. All aktivitet kan registreres og teller med i kampanjen! Du kan sykle, gå, spille fotball, gjøre styrketrening, yoga og all annen aktivitet.

6. I kampanjeperioden trekkes det premier hver uke, så forsikre deg om at du oppdaterer din profil ukentlig.

Premiering
Det trekkes premier ut fra kilometer, aktiv reisevei til/fra jobb og poeng. Både lag og enkeltpersoner kan vinne. Her er det muligheter for alle. Se oversikt over premiene her.

I tillegg til premiene som alle deltakerne konkurrerer om på nasjonalt plan, vil det bli trukket premier blant de som har flest poeng på aktiv reisevei, både individuelt og i lag i Ås kommune. Disse poengene får man ved å sykle, gå, løpe, ta el-sykkelen til jobb eller studier, eller ved å bruke veina på reiser du ellers ville tatt bilen. Dette er fordi kommunen ønsker å motivere Ås-innbyggerne til å la bilen stå og heller velge miljø- og helsevennlige alternativer.
Mer info om lokale premier kommer når kampanjestart nærmer seg.

Verv og vinn!
I årets vervekonkurranse kan du vinne en sykkel fra Merida og du får velge mellom tre ulike modeller. LAt du må gjøre er å verve tre venner og så er du med i trekningen! Ikke glem at de du verver må oppgi ditt navn i vervefeltet når de melder seg på :-)

Published 5. April 2017 - 15:35 - Updated 16. mai 2017 - 14:36