Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap

IKBM representerer et bredt fagmiljø innen de grunnleggende naturvitenskapelige fagene og hvordan disse anvendes på mat, bioteknologi og miljø gjennom undervisning, forskning, formidling og oppdragsvirksomhet.

Studier

Studier ved Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (IKBM)

Forskning

Aktuelle helseutfordringer i ferskt og bearbeidet kjøtt

Rødt kjøtt og bearbeidede kjøttprodukter er mer kreftfremkallende enn lyst kjøtt fordi potensialet for å danne reaktive oksygenforbindelser er...

Regulering av genuttrykk i trær

En avhandling om genetikken bak naturlig variasjon i genuttrykk, bladform- og størrelse hos osp (Populus tremula) har betydning for studier...

Matematiske modeller i svineindustrien

Matematiske modeller benyttes til å predikere kjøttprosenten i griseslakt, og modeller for vevsgjenkjenning basert på CT-bilder er et nyttig...

Bedre geitemelk med avlstiltak og god fôring

Økt fokus på avl, fôring og helse har hevet kvaliteten og smaken på geitemelka betydelig de siste årene. Norsk geitemelk er nå et høyverdig...

Effektivitet og stabilitet i biogassreaktorer avhenger av det mikrobielle samfunnet

En doktoravhandling fra NMBU viser at kunnskap om samspillet mellom ulike aktører i det komplekse mikrobielle samfunnet som omdanner avfall til...

Aktuelt

Professor emiritus i anvendt mikrobiologi Arne Tronsmo gav nylig ut den første norske læreboka i mikrobiologi. Han har siden 1973 undervist i cellebiologi, molekylærbiologi, generell ...
Mandag 15. august 2016 kl. 10.15 ønsker vi velkommen til alle nye studenter ved Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (IKBM)! Denne dagen blir det ...
En ny studie fra NMBU og Nofima nyanserer bildet av hva slags mat som kan innebære kreftrisiko.

Mer fra instituttet

Nasjonale matpilotanlegg Campus Ås

Nye og oppgraderte fasiliteter posisjonerer nå Campus Ås til et sentralt matkompetansesenter på høyt vitenskapelig nivå. Nofima og NMBU tilbyr...

IKBM på Facebook

Ønsker du informasjon om hva som rører seg på IKBM? Gå gjerne inn og lik oss på vår offisielle side på Facebook. Her har vi som mål å formidle...

Student ved IKBM

Disse sidene inneholder informasjon for deg som er student ved IKBM. Har du kommentarer, forslag til endringer eller ønsker å få lagt ut...

Om instituttet

Introtekst om instituttet

Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap har mangfoldig aktivitet innen forskning og undervisning og er involvert i prosjekter både nasjonalt og internasjonalt. IKBM jobber med fremtidsrettede og etterspurte fagområder som gir spennende muligheter for å delta i forskning og utvikling underveis i studiene.

Følg oss på sosiale medier

Kalender