Studenter i entreprenørskap og innovasjon på studietur

Klassen er samlet Norsk Hydros første administrasjonsbygning og bolig til Sam Eyde.
Klassen er samlet Norsk Hydros første administrasjonsbygning og bolig til Sam Eyde. Foto: Anders Stabursvik

I andre uke av augustblokken reiste førsteklassestudenter på masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon ved Handelshøyskolen på studietur til Kongsberg og Telemark.

Det har blitt en årlig tradisjon for nye studenter på masterprogrammet å reise til Telemark for å få praktisk kunnskap og sosialt samvær. 

Utvide horisonten

Hensikten med utferden er å utvide studentenes horisont ved å ta dem med ut av hovedstadsgryta og ut i distriktene. Her får de møte representanter fra store- og små bedrifter. Første del av utferden gikk til Kongsberg Innovasjon der studentene fikk møte en tidligere masterstudent fra entreprenørskap og innovasjon som holdt en presentasjon om hva han har gjort etter studiet. I tillegg fikk studentene en gjennomgang av Kongsberg Innovasjons virke og fremgangsmåte i utvelgelse av aktuelle gründerideer. 

Klassen lytter til tidligere student og nå prosjektleder i Kongsberg Innovasjon Bjørnar Trondsen
Klassen lytter til tidligere student og nå prosjektleder i Kongsberg Innovasjon Bjørnar Trondsen Foto: Anders Stabursvik

Etter å ha sett teknologiparken i Kongsberg var det tid for Notoddens teknologi park. Her startet omvisningen med en busstur rundt i verdensarvbyen Notodden med guide og innsikt i Norsk Hydros utvikling. Daglig leder i Telemark Technologies Torgeir Straand ledet omvisningen.

Klassen for innføring i Norsk Hydros historie på Lysbuen Industrimuseum
Klassen for innføring i Norsk Hydros historie på Lysbuen Industrimuseum Foto: Anders Stabursvik

Middag med felespilling

Vel fremme ved Quality Straand Hotel i Vrådal, var det duket for middag i matsalen. Under middagen stilte Torgeir Straand opp med sin kunnskap og tanker rundt entreprenørskap og lokalhistorie akkompagnert med felespill på hardingfela. Straand er i tillegg til å være offshore-gründer en av landets beste hardingfelespiller.

Dagen derpå

Etter en sen og hyggelig kveld på hotellet bar turen videre til Standard Bio i Bø. Her fikk studentene se hvordan en liten bedrift kunne gjøre avfall til verdifulle materialer innen helse, industri og landbruk. Siste stopp på turen ble Papirbredden Innovasjon i Drammen. Her fikk studentene innsyn i hvordan inkubatoren papirbredden gikk frem for å etablere seg, og bygge ut lokaler for flere mindre aktører som nå sitter samlet og kan dra på hverandres kompetanser.  

Ove Lerdahl og Ståle Amundsen gir studentene en innføring i hvordan ulike avfallstoffer kan behandles for til å bli verdifulle ressurser
Ove Lerdahl og Ståle Amundsen gir studentene en innføring i hvordan ulike avfallstoffer kan behandles for til å bli verdifulle ressurser Foto: Anders Stabursvik

Publisert - Oppdatert

Del på