Foredrag: Grønne og bærekraftige byer

Hvordan kan landskapsarkitekturen og byplanleggingen bli grønn? Velkommen til et åpent foredrag av landskapsarkitekt Kathrine Strøm. Onsdag 11. desember 2019 kl. 11:30-12:30, Biblioteket i Tårnbygningen

Kunnskapsfrokost: Your innovation process

Are you sure that your research is new and only yours?
Ard Innovation and the NMBU Library will present their services and how they can assist you from idea evaluation to financing at NMBU.

Avtaler om åpen publisering

Avtaler om åpen publisering er på plass for totalt fire forlag: Wiley, Elsevier, Taylor & Francis og SpringerNature. Avtalene lar forskere ved NMBU publisere åpent uten ekstra kostnad, og omfatter åpne tidsskrifter (gull Open Access), samt abonnementstidsskrifter (hybrid OA) betalt av NMBU Universitetsbiblioteket.

Mac-bruker? macOS Catalina krever nyinstallering av EndNote

I forbindelse med den nye operativsystemoppdatering macOS Catalina opplever EndNote-brukere at programmet blir umulig å åpne.

Internasjonal Open Access uke

I anledning Internasjonal Open Access uke (22. - 24. oktober) vil det bli ulike arrangementer ved biblioteket i Tårnbygningen.
Vi vil fokusere på tjenester som er nyttig og relevante for våre forskere. Velkommen!

Akademisk skriveuke 15 - 17. oktober

Velkommen til Akademisk skriveuke, 15 - 17. oktober 2019.
Biblioteket og Skrivesenteret inviterer alle NMBU studenter til en innholdsrik uke, med en rekke forelesninger og workshop. Det hele foregår i Tårnbygningen.

Velkommen til ett nytt semester!

Hva vet du om litteratursøk, kilder og referering? Biblioteket er sterkt involvert i oppstarten av høstsemesteret og gir ulike introduksjonskurs for nye studenter.

Vandreutstilling på Sørhellinga - Campusutvikling og bibliotek

I sommer viser vi en presentasjon av studentarbeider i faget Byggeteknikk og arkitektur. Nytt bibliotek ved NMBU var temaet for disse studentprosjektene. Utstillingen kan du nå se på Sørhellinga bibliotek.

Campusutvikling og bibliotek

NMBU Universitetsbiblioteket inviterer deg til velkomstforedrag med Erling Dokk Holm og spennende presentasjoner.

Kunnskapsfrokost: Lag film om din forskning

Filmenheten på Læringssenteret viser lure måter å bruke film og animasjon som læringsverktøy.

Ny nasjonal avtale med Elsevier

Kunnskapsdepartementet informerer i en pressemelding at en unik avtale er inngått mellom Unit (Norge) og forlaget Elsevier. Dette er en såkalt "publiser og les"- avtale som sikrer lesetilgang og åpen publisering uten ekstra kostnad i de fleste av Elseviers tidsskrifter.

Kunnskapsfrokost: Think- Check- Submit

Kunnskapsfrokosten, tirsdag 2. april, handler om publisering.
Vi viser deg hvordan du finner de seriøse tidsskriftene og hvordan du unngår å publisere i de useriøse.

Avtale med Wiley på plass

Unit melder at avtale med forlaget Wiley nå er på plass, og at både åpen publisering og lesetilgang er sikret.

Forhandlinger om tidsskriftavtaler 2019

I likhet med andre universitet og høgskoler kan NMBU miste tilgangen til elektroniske tidsskrift fra flere store forlag fra 01.01.19.

Rapport - Biblioteket som læringsrom

Høsten 2017 gjennomførte NMBU Universitetsbiblioteket en brukerundersøkelse blant studentene ved NMBU om deres bruk av de fysiske biblioteklokalene.

Scopus

Universitetsbiblioteket kan tilby studenter og ansatte tilgang til Scopus.