Presseklipp

NMBU i media

Ingen metoo-saker på NMBU

Over 100 saker om seksuell trakassering er registrert ved norske universiteter og høyskoler.

NMBU får tilbake kvotering av menn

Mannlige studenter som søker veterinær- eller dyrepleierutdanninga på NMBU fra det kommende studieåret, får to tilleggspoeng.

Disse studentene jobber mest og minst

Kommende arkitekter og tannleger har lengst arbeidsuker. Studenter i språk, idrett, sosiologi og pedagogikk bruker minst tid.

63.100 kvadratmeter råbygg er ferdig på Campus Ås

Nå er råbygget til det nye Veterinærbygget på Campus Ås ferdigstilt. Det betyr at «skallet» på bygningen er ferdig bygget.

Blindeforbundet vil ha hundeskole i Ås

DEL Assisterende generalsekretær i Norges Blindeforbund, Karsten Aak, bekrefter overfor Ås Avis at forbundet ønsker å etablere en hundeskole i Ås.

Hesteeiere ønsker NMBU Veterinærhøgskolen velkommen til Ås

DEL SLIK DELER DU ABONNEMENTET DITT MED ANDRE I HUSSTANDEN

Sjå korleis laksen kan bli vegetarianar

Nett-TV: Nå skal forskarar rekne seg fram til kva slags mat som er best for fisken. Slik kan dei også spare bruk av forsøksdyr.

Our own gut bacteria may be perpetuating antibiotic resistance: study

LOS ANGELES, Dec. 18 (Xinhua) -- Antibiotic resistance among disease-causing bacteria is of global concern. Researchers have discovered that our very own gut bacteria may be perpetuating

Sopp i døde trær haiker med insekter

Sopp som lever i døde trær bidrar til at trærne brytes ned og blir til jord igjen. Men hva gjør den når treet endelig er borte?

Yetis are real, they just also happen to be Himalayan brown bears

Nature // It would be easy to dismiss the myth of the yeti as just that: a myth. There's no conclusive evidence that a giant, ape-like creature lives in the Himalayas (or anywhere else, for that

Student, engasjer deg!

Folk har generelt vorte skikkeleg skuleflinke og ansvarlege - som sjølvsagt er svært positivt! Men det fører også til at dei fleste studentar eigentleg ikkje har tid til å engasjere seg, utover å

Abominable Snowman? Nope. Study ties DNA samples from purported Yetis to Asian bears

The Yeti or Abominable Snowman - a mysterious, ape-like creature said to inhabit the high mountains of Asia - looms large in the mythology of Nepal and Tibet.

Sats på bioøkonomi

Utvikling av en storskala bioøkonomi er et sentralt strategisk grep for å gjennomføre et grønt skifte.

Vi må tenke nytt i møte med klimaendringer og terrorisme

Kine Josefine Aurland-Bredesen

doktorgradsstipendiat i økonomi ved Handelshøyskolen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Den avskyelige snømannen er bare en bjørn

Den avskyelige snømannen tilhører asiatisk mytologi. Og der vil den forbli. I virkeligheten er det snakk om en helt vanlig bjørn, viser ny forskning.

En verden med færre insekter kan bli en sulten verden

Jorden vår er egentlig insektenes planet. Og livet ditt avhenger av dem.

Flått kan smitte oss med sykdom fra sau

Vi vet ikke hvor mange i Norge som kan ha fått den flått-overførte sykdommen anaplasmose.

Italias mest populære oster produseres med melk fra avmagrede kyr

Kyrene får ikke være ute, og de bader i avføring i avlukkene sine, hevder den italienske dyrevelferdsgruppen «Compassion in world farming». - Helt uakseptabelt, sier norsk forsker.

- Gamle trær bærer en rik historie i sine mektige trekroner

Anne Sverdrup-Thygeson har aldri sluttet å klatre i trær. Her sitter hun i toppen av en eik på Jomfruland. Foto: Morten Johannesen

Why do starlings dance in the sky?

Flocks of several hundred thousand starlings can fly swiftly in coordinated and mesmerising formations, even when trying to evade predator birds. Why do they do it, and more significantly,

Derfor er det kornkrise: Norsk hvete ubrukelig

(Dagbladet): Nyutviklede norske hvetesorter skal sørge for at Norge er selvforsynt med brødkorn i overskuelig framtid.

Fagforbundet vil strupe skatteparadis

STJERNEØKONOM: Berkley-professor og forfatter Gabriel Zucman var 25. okotber i Oslo og holdt foredrag om skatteparadiser. Han ble invitert av Fagforbundet, Aftenposten, Tax Justice

Meg, matviteren

I 2011 satt jeg som 20-åring foran PC-en med Samordna Opptak på skjermen og skulle velge hva jeg ville bli når jeg ble stor.

Ferske tall: Goliat kan gå 12 milliarder kroner i minus

Den siste tiden har det blitt sådd kraftig tvil om lønnsomheten ved Goliat-prosjektet i Barentshavet.