Presseklipp

NMBU i media

Fikk studentpris for oppgave om flomvern

Hvordan kan vi planlegge for bærekraftig overvannshåndtering og økt klimaresiliens i norske byer og tettsteder? Det var problemstillingen til studentene Vaar Bothner og Taran Aanderaa, som

Har dyr personlighet?

Vi beskriver gjerne menneskers personlighet. De er beskjedne eller brautende, føyelige eller fiendtlige. Men hva med dyr? Har de også personlighet?

Dette må du vite før du skaffer deg en slange, skilpadde eller øgle

Nå er flere typer reptiler tillatt som kjæledyr i Norge. Her er 11 råd til deg som vurderer å skaffe deg en.

Mener kalorimerkingen av matvarer ikke holder mål

Matkontrollen (TV 2): - Det er umulig å være så nøyaktig, sier ernæringsprofessor.

Varmere klima har gitt færre bjørner

Høyere temperaturer og bjørnejakt er årsakene til brunbjørnens historiske nedgang i Europa.

Dette skjer med kaffen din når biene dør og regnskogen forsvinner

Sjokkrapport: 88 prosent av dyrkbart kaffeland kan bli borte i Latin-Amerika.

Oljevirksomhet I barentshavet sørøst

Oljemyndighetenes Excel-feil ble ikke oppdaget: Stortinget åpnet Barentshavet sørøst med regnefeil på over 100 milliarder Opererte med dobbelt så store tall. Kan vise seg å være ulønnsomt.

Landbruket kan bli fri for plantevernmidler

SELJORD (NRK): Nå kommer landbruksroboter som kan redusere bruk av plantevernmidler med 95 prosent. Det er bra for bonden, matjorda og vi som skal spise maten

Bankenes skatteløfter møter bred kritikk

Bankene markedsfører den nye ordningen med aksjesparekonto som veien til lavere skatt. Finansdepartementet, Forbrukerrådet og en skatteprofessor er ikke enig.

Nå kan det bli billigere å lage drivstoff av trær

Biodrivstoff laget av soya og mais er omstridt. Nå har forskere ved NMBU i Ås utviklet det som kan bli en langt rimeligere måte å lage biodrivstoff til biler på.

- Vi må gjøre det himmelsk å bli forsker

Færre doktorgradskandidater enn før ser for seg en forskerkarriere, men professorstaben er rekordgammel. - Vi må få de beste til å ønske å forske hos oss, ellers vil institusjonene forvitre

- Ingen kan vite eller vedta hvor den neste store innovasjonen kommer fra

- Vi rektorer må se gløden til forskerne og sørge for at den gløden blir til noe, mener NMBU-rektor Mari Sundli Tveit. NTNU-rektor Gunnar Bovim mener de må være tålmodige og la de pussige

Forskere: Ja, ulikheten øker

- Den rikeste promillen nordmenn kan være 30 prosent rikere enn vi har trodd, sier professor. Se sju eksperter oppsummere hovedtrekkene.

Dyrevernalliansen: - Burde blitt fradømt retten til å drive med reindrift

Dyrevernalliansen og professor i etologi mener de to reindriftsutøverne som ble dømt til ubetingede fengselsstraffer for reintyveri, dyremishandling og bedrageri med rovdyrerstatningsordninger,

Campus Ås tar form

Det nye veterinærbygget på Ås reiser seg sakte, men sikkert.

Professor vil ha umiddelbar stans i salget av scampi i Norge: - Byr på store problemer

Mattilsynet har stoppet flere giftige forsendelser. - Selv den du kjøper i butikken byr på problemer, sier professor Ian Bryceson ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Flere unge velger landbruk

Nye tall fra Samordna opptak viser at flere unge vil ta landbruksrelatert høyere utdanning. Søknadstallene til landbruksfag er 14 prosent høyere enn året før, og 460 studenter har landbruksfag

Har du vegetarianer-gener?

Noen mennesker er bedre tilpasset et liv med bare vegetarkost enn andre.

Betaling hindret hogst i Uganda

Forskere mener tiltaket betaler dobbelt så mye tilbake i det store klimaregnskapet.

På NMBU kan du lære hvordan hester kan være godt for helsa

Uttrykket «en real hestekur» har plutselig blitt noe ordentlig positivt. På NMBU skal de nå lære helsepersonell, pedagoger og andre interesserte opp til å benytte hester i helsefremmende arbeid.