Presseklipp

NMBU i media

Sammen om vannet?

9. januar 2017 - 16:57
Bidrar den nye vannforvaltningen til at ulike sektormyndigheter arbeider mer helhetlig for å ivareta vannmiljøet? By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved HiOA har gjennomført en flerårig

- Det er en dristig strategi

9. januar 2017 - 15:18
Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet på grunn av sin bestevenn-strategi, og der noen mener det er dristig, mener andre at det er fullt forståelig.

21 vil bli dekaner på NMBU

8. januar 2017 - 19:48
Dekaner. 21 personer har søkt seks dekanstillinger ved Norsk miljø- og biovitenskapelige universitet ( NMBU).

NMBU-rektoren på NHO 2017

5. januar 2017 - 15:11
NHO. Mari Sundli Tveit snakket om grønt skifte og mindset til NHO.

NMBU skjerper språkkravet ved flere studieprogrammer

5. januar 2017 - 11:42
NMBU ønsker å luke ut søkere til engelskspråklige studier, som ikke har gode nok språkkunnskaper.

Hva skjer med helsen når vi får i oss mange typer hormonforstyrrende stoffer?

19. desember 2016 - 5:03
Vi vet lite om hvordan blandinger av kjemikalier virker på kroppen og hormonene våre. Nå skal norske og internasjonale forskere tette kunnskapshullene.

Rektorstilling på NMBU er nå lyst ut

15. desember 2016 - 18:32
Ledig stilling. Nå har Norges miljø - biovitenskapelige universitet utlyst ny stilling som rektor. I stillingsbeskrivelsen spesifiseres det at kandidaten må ha «fortrinnsvis professorkompetanse».

Krever svar fra ministeren etter ulovlig fjordsprenging

15. desember 2016 - 16:02
Stortingspolitiker og miljørettseksperter reagerer kraftig på at Miljødirektoratet ikke gikk inn for å straffe Kystverket da de brøt loven under sprenging av grunner og skjær i Oslofjorden. Nå

Kunnskapsoverføring fra astrofysikk til byggenæringen

15. desember 2016 - 10:01
Av: Knut Werner Lindeberg Alsén | Publisert: 15. Dec 2016 | Kategori: Teknologi

Kystverket sprengte ulovlig i Indre Oslofjord

15. desember 2016 - 5:58
Kystverket brøt forurensningsloven da de sprengte skjær og grunner i fjorden sist høst og vinter. Det skriver Miljødirektoratet i en uttalelse til politiet, og slår også fast at Kystverket

Energi- og miljøfag er viktig for framtida, og du er garantert jobb

14. desember 2016 - 5:27
- Du skal velge energi- og miljøfag fordi det er viktig for framtida, og du er garantert jobb. Alle trenger deg, konstaterer Tora Marie Hveem Kjølseth. Lena-Valle videregående skole tilbyr nå en

Meitemark og gresshopper til middag

13. desember 2016 - 7:07
Insekter kan være den neste store tingen som dyrefôr. Kanskje også på tallerkenen.

Vi frykter at gatehunder bringer med seg farlige sykdommer

5. desember 2016 - 5:04
Debattinnlegg: Import av gatehunder lar seg dessverre ikke gjennomføre på en trygg måte.

Hva skal til for å få dispensasjon fra plan- og bygningsloven?

1. desember 2016 - 5:04
Ryktene går om norske kommuner. Er det virkelig sånn at det er lettere å få dispensasjon for noen enn for andre?

Kartlegger naturbaserte reiselivsbedrifter i Norge

28. november 2016 - 12:23
mote_nov_2016.jpg Masterstudentene i naturbasert reiseliv ved NMBU, Ellen Røver Staveland og Gry Thyrrestrup, og NMBU-forsker Stian Stensland. (Foto: Liv R. Bjergene)

Nigeria for dummies

25. november 2016 - 19:13
I årene mellom 1967 og 1970 raste den såkalte Biafra-krigen i Nigeria, en borgerkrig oppkalt etter området som erklærte seg som uavhengig og var utløsende årsak til krigen. Landets øvrige

Skogfagstudentar fekk stipend av Dale

24. november 2016 - 16:12
I samarbeid med Skoglauget delte landbruks- og matminister Jon Georg Dale i dag ut 350 000 kroner i stipend til sju skogfagstudentar ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Gulvunderlag til økologiske sauer-

10. november 2016 - 10:36
Når Norge implementerer endringene i økologireglene som EU innførte i 2009 vil blant annet reglene for gulv til økologiske sauer bli endret. Det betyr at det vil bli krav om 50% tett gulvareal.

Roboter kan revolusjonere det norske landbruket

10. november 2016 - 8:03
Landbruksroboten Thorvald er utviklet for å være lettest mulig, siden tungt maskineri fører til jordpakking. Foto: Aleksander Andersen

- Nordmenn spiser 60 prosent for mye

9. november 2016 - 4:10
Hvis alle spiste som nordmenn, ville vi trengt over halvannen ganger så mye matjord som det fins på jorda, ifølge Framtiden i våre hender. Men vi kunne klart oss med det vi kan produsere i

/ / Emballasjefagprisen till Marit Kvalvåg Pettersen

8. november 2016 - 16:06
Emballasjefagprisen 2016 gick till Marit Kvalvåg Pettersen. Priset delades ut av jurymedlemmarna Laila Horgen, t v, Orkla Foods Norge och Thomas Eie i Bama Industri.

Varmelager i fjernvarme kutter utslipp og kostnader

8. november 2016 - 9:40
Store akkumulatortanker i fjernvarmesystemer kutter både utslipp og kostnader, viser forskningsprosjektet Flexelterm. Her fra Akershus EnergiPark på Kjeller utenfor Lillestrøm. (Foto: Norsk

The perils and pitfalls of sea lice treatments