Presseklipp

NMBU i media

Laks som plager lusen

Lakselus som sitter på laks avlet for resistens må jobbe hardere, noe som kan tyde på at de mistrives. Dette viser forskning utført av Sea Lice Research Centre.

Stabile tall for søkere til utviklingsstudier

Litt flere studenter søker opptak til utviklingsstudier i år enn i fjor. - Vi er veldig godt fornøyd med søkningen i år, sier fagansvarlig Esben Leifsen ved NMBU. Av Asle Olav Rønning

Samarbeider for å stanse vann på villspor

colourbox24391472.jpgHvordan kan vi legge framtidens byer til rette for framtidens våte klima? (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Farm robots ready to fill post-EU labour shortage

The farmworker toiling in a field in Lincolnshire on a recent morning is happy to work nights and never asks for a coffee break. Best of all, he needs no visa.

Denne larven spiser plast

Men vi trenger veldig mange voksmøll-larver før de holder tritt med forsøplingen vår.

- Derfor skal vi marsjere for vitenskap og kunnskap

Forskere og forsvarere av vitenskapen tar på lørdag til gatene i mer enn 500 byer rundt i verden. Mange føler at fri forskning og kunnskap er under press, ikke minst i USA etter at Donald

Kyr blir mobbet på arbeidsplassen

I mange norske fjøs foregår det et rangsystem. Det kan gi mindre melk og dårligere kjøtt, sier professor.

Forskere lager nye plantesorter ved hjelp av robot

Resultatet vil bli en virtuell åker som forskerne kan besøke og forske inngående på uten å forlate kontorstolen.

- Ingen forskjell på dyre og billige egg

Bruker du mye penger på egg i flotte kartonger? Helt unødvendig, mener professor. Billige egg smaker like godt og er like sunne.

Hvordan endrer digitaliseringen Norge? Følg Næringslivsdagen direkte her kl. 10.

Aftenposten og Forskningsrådet inviterer til Næringslivsdagen 2017. Følg arrangementet live på ap.no idag fra kl. 10.

Vil heller ha Ås enn Oslo som Viken-hovedstad

Ås i Akershus lanseres av Buskerud-politikere som mulig hovedstad i en region av Østfold, Buskerud og Akershus. Det er fordi tettstedet både har god beliggenhet og universitetsmiljø.

Forskning på bærekraft

Å bidra til å løse globale utfordringer - det er samfunnsoppdraget til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Kronprinsparet besøkte NMBU på Ås i dag.

Skogen i Norge på digitale kart

gård, norsk, oppland, skog, jorde, scanpixBondegård i Nord-Torpa i Nordre Land kommune i Oppland. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)

Vant gjev pris innen avløp- og kretsløp

Petter D. Jenssen fra Lunner kunne fredag motta «Avlopp & Kretsloppspriset» for hans arbeid med kretsløpsløsninger.

Campus Ås innflyttingsklar i 2020

Statsbygg har anbefalt og Kunnskapsdepartementet har besluttet at innflyttingen i Veterinærbygget utsettes til 2020. Bygget er sju måneder forsinket.

Caught in the mesh: Scandinavian bears in the road network

Recent research shows that roads pose resistance to movements in Swedish bear populations. Keywords: bears

Bærekraftige gras- og beiteressurser

Forsker ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet Publisert: 14.03.17 00:00

Aktuelt

I forslaget til ny forvaltningsplan for moskus på Dovrefjell foreslås det ingen endringer i kjerneområdet som er på 340 kvadratkilometer. Og bestanden bør ikke overstige 200 vinterdyr. Foto:

Skandinaviske bjørner blir fanget i veinettet vårt

Bilveiene hemmer bjørnens vandringer mer enn tidligere antatt.