Presseklipp

NMBU i media - presseklipp

Dramatisk insektsdød også i regnskog. «Svært alvorlig», sier norsk professor

Ny rapport sprer sjokkbølger blant insektforskere: Også i dypeste regnskogene reduseres antall insekter dramatisk.

Innlandet frir til NMBU

Innlandet frir til NMBU Høgskolen i Innlandet har sendt frierbrev til NMBU og bedt om samarbeid innen landbruk og bioteknologi. Høgskolen i Innlandet (HINN) ber nå NMBU om samarbeid om

Avfall blir gull verdt takket være enzymer

Ved å herme etter naturen kan forskere få enzymer til å bryte ned materiale og skape helt nye produkter.

Skal forske på effektene av jakt og fiske på Amazonas' skoger

Ett nytt NMBU-prosjekt skal undersøke hva slags vidtfavnende konsekvenser jakt og fiske har på Amazonas' økosystem.

Hvordan kan data om kua skape større verdier for bonden?

Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Harald Volden er gjest i ukas episode av Landbrukspodden for å snakke om nye muligheter for den norske bonden.

Slik ser et blåbær ut under mikroskopet

Slik ser et blåbær ut under mikroskopet UNDER MIKROSKOPET: Hvert av dem kan inneholde så mye som 100 frø. Men hvorfor er det så hvitt i midten? - Den er lysere inni enn jeg hadde trodd.

Gode resultater med norsk protein

«Saftig og godt kjøtt». Det var folkets dom etter å ha smakt på kylling som hadde spist fôr med gjærprotein utvunnet fra trevirke.

Norge blir vertskap for verdenskonferanse for treingeniører

Norge vant den konkurransen om å arrangere verdens mest prestisjefylte konferanse for ingeniørvitenskap i tre i 2022. -Jeg opplever en stor glede over at vi klarte å få World Conference on

Bevilget 500.000 til kompetansesenter

og foreningen har bevilget et tilskudd på en halv million kroner til det kommende kompetansesenteret for vann- og avløpsinfrastruktur ved NMBU på Ås.

Har helsveiset ventilasjonsanlegget for å oppfylle kravene til tetthet

700 sveis og 400 meter rør i dimensjoner fra DN 125 til DN 600. Det er solide mål på ventilasjonsanlegget som Assemblin industriservice i mai fullførte for Statsbygg i det nye veterinærbygget

Derfor blir du oppblåst og får luft i magen på kvelden

Det siste du ønsker når du skal i selskap, på middag eller på en liten fest i sommervarmen, er at magen skal bli oppblåst og full av luft.

Drektig ku på 550 kilo reddet av lokale helter

I den hete sommervarmen ønsket en drektig ku å slukke tørsten. På leting etter vann ble den fanget i et stort gjørmehull.

155 millioner til forskningsprosjekt på NMBU

- Vi er svært glade og stolte for at senteret vårt har fått forlenget finansiering, sier rektor ved NMBU, Mari Sundli Tveit.

Kraftsenter for hele VA-bransjen

En gang i 2019/2020 settes spaden i jorda på en tomt ved Universitetet i Ås. Der skal Norges nye kompetansesenter for hele VA-bransjen bygges.

Planlegger 750-800 studentboliger i massivtre på Campus Ås

Arkitektkontoret Dyrø og Moen er i gang med detaljregulering av Skogveien studenboliger i Ås. Byggene planlegges reist i massivtre.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) - De siste seks til syv årene har vi arbeidet med entreprenørskap og gründere gjennom en rekke aktiviteter. Vi har hatt innovasjonscamper

Er det lov at forskere som ikke er ulveforskere interesserer seg for ulveforskning?

Øyvind Øverli forsker I, Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi, NMBU Veterinærhøgskolen Torstein Steine tidligere instituttleder, Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU

miniUKA-revyen imponerte stort. Se bildene her!

Revyen som studentene på NMBU serverte fredag kveld som en del av miniUKA var en revy i tiden. Det startet med å danne en gruppe på facebook, som etter hvert fikk navnet "Ås kommunes

Dyr dør på grunn av treg post

DEL Landet rundt: (Dagsavisen) - Vi kan ikke gå i detalj som gjør det mulig å identifisere dyr eller eiere.

Statsråden støtter planer om nytt senter i Måløy

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er positiv til planene om et marint ressurssenter i Måløy. Har du et nyhetstips?

Wood Stoves Hot Things Up and Cool Things Down

Norwegians love to heat with wood. That's easy to see when driving around the Norwegian countryside in the winter. Stacks of wood line the walls of houses and smoke rises from the chimneys,

How do trees know when to awake in spring?

Trees can see, feel and calculate time. Norwegian researchers have helped reveal another of trees' tricks for surviving frigid winters. Keywords: Trees

Trodde du Norge var verdens beste land? Beklager.

Hvert år lager FN sin rangering over menneskelig utvikling - Human Development Index, eller HDI, som den kalles blant venner.

- Uten insektene stopper verden

Med boka Insektenes planet håper Anne Sverdrup-Thygeson å smitte flest mulig med sin egen entusiasme for de rare, vakre og viktige småkrypene.

Kan me stola på økoturisme?

Sverige har langt fleire økosertifiserte bedrifter enn Noreg, men majoriteten av dei naturbaserte reiselivsbedriftene i begge land er negative til økosertifisering. Foto: BJM, Shutterstock