Presseklipp

NMBU i media - presseklipp

Planlegger 750-800 studentboliger i massivtre på Campus Ås

Arkitektkontoret Dyrø og Moen er i gang med detaljregulering av Skogveien studenboliger i Ås. Byggene planlegges reist i massivtre.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) - De siste seks til syv årene har vi arbeidet med entreprenørskap og gründere gjennom en rekke aktiviteter. Vi har hatt innovasjonscamper

Er det lov at forskere som ikke er ulveforskere interesserer seg for ulveforskning?

Øyvind Øverli forsker I, Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi, NMBU Veterinærhøgskolen Torstein Steine tidligere instituttleder, Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU

miniUKA-revyen imponerte stort. Se bildene her!

Revyen som studentene på NMBU serverte fredag kveld som en del av miniUKA var en revy i tiden. Det startet med å danne en gruppe på facebook, som etter hvert fikk navnet "Ås kommunes

Dyr dør på grunn av treg post

DEL Landet rundt: (Dagsavisen) - Vi kan ikke gå i detalj som gjør det mulig å identifisere dyr eller eiere.

Statsråden støtter planer om nytt senter i Måløy

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er positiv til planene om et marint ressurssenter i Måløy. Har du et nyhetstips?

Wood Stoves Hot Things Up and Cool Things Down

Norwegians love to heat with wood. That's easy to see when driving around the Norwegian countryside in the winter. Stacks of wood line the walls of houses and smoke rises from the chimneys,

How do trees know when to awake in spring?

Trees can see, feel and calculate time. Norwegian researchers have helped reveal another of trees' tricks for surviving frigid winters. Keywords: Trees

Trodde du Norge var verdens beste land? Beklager.

Hvert år lager FN sin rangering over menneskelig utvikling - Human Development Index, eller HDI, som den kalles blant venner.

- Uten insektene stopper verden

Med boka Insektenes planet håper Anne Sverdrup-Thygeson å smitte flest mulig med sin egen entusiasme for de rare, vakre og viktige småkrypene.

Kan me stola på økoturisme?

Sverige har langt fleire økosertifiserte bedrifter enn Noreg, men majoriteten av dei naturbaserte reiselivsbedriftene i begge land er negative til økosertifisering. Foto: BJM, Shutterstock

Kranselag med pølsefest

Torsdag 15. mars var alle involverte i det gedigne Veterinærbygget på Ås invitert til kranselag med pølser, hamburgere og kaker.

Future of farming to be discussed at Lincs Farming Conference

Robotics in agriculture will be a key talking point at this year's Lincolnshire Farming Conference, to be held today (Tuesday February 27) at the Lincolnshire Showground.

Cary Fowler, Thomas Jefferson Foundation Medalist in Citizen Leadership

Cary Fowler has worked with the United Nations, the U.S. Plant Genetic Resources Board and numerous other universities and conservation organizations.

9 millioner kroner til forskning på genredigering

Kan man redusere rånesmak i svinekjøttet, avle frem storfe uten horn for å redusere skader på dyra og få mindre tørråte på poteter ved hjelp av genredigering - og hva med de etiske

Virtuell virkelighet - en ny måte å fortelle historien på

I framtidas folkemøter byttes plansjene ut med VR-briller og naboene gis en virtuell omvisning i det nye veiprosjektet.

Hvilke studenter er mest fornøyde med undervisningen?

65 prosent av studentene i Norge er fornøyde eller svært fornøyde med undervisningskvaliteten, men forskjellene er store. Studentene er mest fornøyde på Norges miljø- og biovitenskapelige

Ingen metoo-saker på NMBU

Over 100 saker om seksuell trakassering er registrert ved norske universiteter og høyskoler.

NMBU får tilbake kvotering av menn

Mannlige studenter som søker veterinær- eller dyrepleierutdanninga på NMBU fra det kommende studieåret, får to tilleggspoeng.

Disse studentene jobber mest og minst

Kommende arkitekter og tannleger har lengst arbeidsuker. Studenter i språk, idrett, sosiologi og pedagogikk bruker minst tid.

63.100 kvadratmeter råbygg er ferdig på Campus Ås

Nå er råbygget til det nye Veterinærbygget på Campus Ås ferdigstilt. Det betyr at «skallet» på bygningen er ferdig bygget.

Blindeforbundet vil ha hundeskole i Ås

DEL Assisterende generalsekretær i Norges Blindeforbund, Karsten Aak, bekrefter overfor Ås Avis at forbundet ønsker å etablere en hundeskole i Ås.

Hesteeiere ønsker NMBU Veterinærhøgskolen velkommen til Ås

DEL SLIK DELER DU ABONNEMENTET DITT MED ANDRE I HUSSTANDEN

Sjå korleis laksen kan bli vegetarianar

Nett-TV: Nå skal forskarar rekne seg fram til kva slags mat som er best for fisken. Slik kan dei også spare bruk av forsøksdyr.

Our own gut bacteria may be perpetuating antibiotic resistance: study

LOS ANGELES, Dec. 18 (Xinhua) -- Antibiotic resistance among disease-causing bacteria is of global concern. Researchers have discovered that our very own gut bacteria may be perpetuating