Let i arkivene

NMBUs fotoarkiv er åpent for alle uten innlogging. Da er man definert som en gjestebruker og har tilgang på de grunnleggende arkivene. Hvis du har en brukerkonto på NMBU som ansatt eller student kan du logge deg inn og få tilgang til flere arkiver.

Åpne arkiver for gjester

Hovedarkiv: Dette er det største og viktigste arkivet. Hvis du bare vil komme i gang så let her. Men det er greit å vite at hvis du gjør du et søk i et valgt arkiv vil du se søkeresultater markert med en orange boks på de andre arkivene også. Noen av de andre arkivenes bilder ligger også i hovedarkivet. Et eksempel er portretter av ansatte. Hvis du vil ha dem skilt ut velger du altså underarkivet.

NMBU profil: Her ligger det generelle profilbilder som skal gi et innblikk i universitetets liv med forskning og undervisning og du vil se portretter av nøkkelpersoner ved NMBU.  Du finner også bilder fra campus, av bygninger og bilder fra den vakre parken vår. Disse bildene finnes også i hovedarkivet. 

NMBUs ledelse: Bilder av ledelsen sentralt, universitetsstyret og dekanene er samlet her. Disse bildene finnes også i hovedarkivet. 

Presentasjon: Dette er også bilder fra andre arkiver, men de er tilpasset presentasjonsverktøy som Powepoint og er skalert ned vesentlig.

Portretter av ansatte: Her er de offisielle bildene av ansatte samlet. Enkeltpersoner som er mye i media er både fotografert i studio og i litt friere stil som f. eks. i en arbeidssituasjon. Bestill fotografering av deg selv her: http://sparre.no/booking/

Bygninger: Her finner du de fleste av universitetets viktigste bygninger.

Landskapsplanter: Dette er systematisk taggede bilder fra et kurs om landskapsplanter. Nøkkelordene følger de latinske navn og er linker til nye søk.
 
Kopi: Her legger vi ut bilder på bestilling til de som ikke finner bilder selv. Bildene slettes etterhvert.

Video: Et knippe videofilmer som fritt kan brukes i annen produksjon når NMBU omtales. Søk f. eks. på drone* og se campus fra luften.

På vei til web: På bestilling kan vi lage bilder du ønsker i et nedskalert format som egner seg for nettsider. De er dog 1920 pixler i bredden og må kanskje nedskaleres enda en gang. Bildene er konvertert til SRGB som gir riktige farger på en nettside.

Denne siden redigeres for øyeblikket og vil bli oppdatert for ansatte og studenter også. Arkivene over er allikevel relevante for dem.

Published 4. januar 2022 - 14:26 - Updated 28. mars 2022 - 13:17