Parkering for studenter på campus Ås

Alle studenter ved NMBU (Ås og Adamstua) må registrere kjøretøy elektronisk for å kunne parkere på student-parkering alle arbeidsdager mellom kl 08.00 og 17.00 på campus Ås.

Den elektroniske avtalen må fornyes en gang i året.

Det skal komme et push-varsel i forkant som indikerer at en må fornye avtalen.

Det gjelder også moped og motorsykkel (MC).

For å benytte parkeringsplasser så må kjøredistansen mellom bopel og Meierikrysset være mer enn 3 kilometer.

Det gjelder egen parkeringsavtale for parkeringsplasser som er tilknyttet SiÅs sine boliger. Mer om SiÅs sin ordning finner du i denne lenken.

Parkering for studenter på campus Ås

APCOA Parking Norway AS (tidligere EuroPark) som håndhever parkeringsordningen for NMBU (campus Ås)

Brukerveiledning for Apcoa Flow.

For å parkere ved NMBU, campus Ås må studenter bruke parkeringsløsningen til Apcoa Flow.

Studenter må  registrere bilen sin digitalt i appen eller på nettsiden. Laste ned Apcoa Flow - appen finner du i Apple store og i Google play og opprett en bruker.  Windows-telefoner støttes ikke, de må benytte Nettsiden til Apcoa og registrere seg på samme måte der. Når det er gjort så kan en regsistrer seg med fordelsparkering. Her brukes Feide brukernavn og passord.

Hver student kan parkere ett registrert kjøretøy av gangen . Du kan registrere flere kjøretøy i appen, men må selv påse at riktig kjøretøy er registrert når du parkerer. Parkeringen er gratis.

Parkering for ladbare kjøretøy

Det er betaling på ladeplasser på campus Ås hele døgnet med 2,00 kr pr kwh som utgangspunkt.

Apcoa har eget betalingssystem og ladingen betales med Apcoa Flow .

Kode 6704 høy effekt for ansatt/student– ladning 8,- kr pr timen

Kode 6705 lav effekt for ansatt/student – lading 5,- kr pr time

Kode 6658 – gjesteparkering uten lading

Kode 6659 – Gjesteparkering med lading har 2kr startavgift. Ordinær pris er 15,- pr time, men første time koster 18,- .

Ladeplasser er avmerket på kartet. Enkelte steder er det flere p-plasser for hvert uttak slik at det skal være mulig å dele på lademuligheten uten å måtte flytte bilen.

Det benyttes studentkort på de fleste ladeplassene.

Vær oppmerksom på følgende:

• Hver student kan parkere ett registrert kjøretøy av gangen . Du kan registrere flere kjøretøy i appen, men må selv påse at riktig kjøretøy er registrert når du parkerer.
  • Ved behov for HC plass for en kort periode kan studenter sende en mail til parkering@nmbu.no som vil kunne gi digital parkeringstillatelse.
  • Ved arrangementer, møter og undervisning kan de oppstå spesielle behov for ekstra parkering. Ta kontakt med parkering@nmbu.no i god tid for å finne fram til gode løsninger.

Generell informasjon om parkeringsområder for studenter:

• Parkeringsområdene som er reservert for studenter er enten merket  ”student” eller ”ansatt og student” alle arbeidsdager mellom kl 08.00 og 17.00. I helger og offentlige fridager kan alle parkeringsplasser brukes fritt. Maksimal parkeringstid i samme parkeringslomme er 24 timer.
  • Det er tillatt å parkere inntil 15 minutter foran alle bygninger i forbindelse med av- og pålessing.
  • På Kjerringjordet er det mulig å parkere inntil en uke.
  • MC og moped må parkere på plass avsatt til bil eller MC, men kan parkere utenfor oppmerkede plasser på parkeringsplassene, hvis de ikke står til hinder for andre. MC og mopeder kan ikke parkere ved sykkelparkeringer.
  • Gjesteparkering, klikk her.
  • Parkeringskart finner du i denne lenken.

Spørsmål om parkeringsordningen
Har du spørsmål om parkeringsordningen kan du henvende deg til parkering@nmbu.no eller se nettsiden til Apcoa https://apcoasupport.no/
Framgangsmåte ved klage på ilagt kontrollgebyr finner du på www.kontrollavgift.no

Gjesteparkering, klikk her.

Parkeringskart finner du i denne lenken.

Published 30. mars 2017 - 14:49 - Updated 9. oktober 2020 - 15:21