Sommerbeplantning 2011

Sommerbeplantningen i UMB-parken vokser og tar form. Nå kan man tydelig se logoen og UMB i de vifteformede bedene, mens fargene trer tydeligere fram for hver dag, i den øvrige beplantningen.

2011


Sommerbeplantning UMB-parken 2011
Sommerbeplantning UMB-parken 2011 Photo: Kjersti Srlie Rimer

Pål Sebergsen og Roger Green har stått for planlegging av årets sommerblomster. Klare linjer, form og farge har vært prinsippene bak årets plantevalg og figurering. I tillegg har kanskje vinterens navnedebatt gitt inspirasjon til å tegne UMB og logosirkler i klare og vakre UMB-farger.

Roger Green har tegnet opp og valgt planter i de vifteformede bedene. Han har ved hjelp av hvit Begonia og blå Surfinia gjenskapt navnet og deler av den levende og flotte UMB logoen.

Utsnitt UMB-parken
Utsnitt UMB-parken Photo: Kjersti Srlie Rimer
 
Tunet sommeren 2011
Tunet sommeren 2011 Photo: Kjersti Srlie Rimer

Pål Sebergsen har valgt farger og former i bedene rundt Tuntreet og foran Urbygningen. Rene linjer og klare farger preger de fine buene.  Blå og rød Surfinia sammen med gul løvemunn lager en fargerik og ren krans rundt Tuntreet, mens ulike blåfarger, rødt og hvitt preger bedene foran Urbygningen. Her har han valgt Rød løvemunn, rødlig duskegras, rosa paradisblomst,  blåkorg og salvie sammen med en storvoksende hvit tobakksplante.
Sommerbeplantning p tunet 2011
Sommerbeplantning p tunet 2011 Photo: Kjersti Srlie Rimer

Man kan lure på om de to kreative gartnerne også har lett etter blomster med fengende og friske navn. Fullstendig navneliste følger:

Duskegress, sommerblomster 2011
Duskegress, sommerblomster 2011 Photo: Kjersti Srlie Rimer

Pennisetum  purpurum (Duskegress)Nicotiana only the lonely (tobakksplante)
Antirrhinnum Bella Yellow (gul løvemunn)
Antirrhinnum Red Rocket (rød løvemunn)

Cleome Spinosa (rosa paradisblomst)
Nonstop white (Begonia)
Ageratum blue
Victoria blue Salvia
Surfina patio blue

Logoblomst i UMB-parken
Logoblomst i UMB-parken Photo: Kjersti Srlie Rimer

På tur i parken fant undertegnede flere "logoutdrag", Allium burde være UMB - blomsten. Den er sterk, strak og strekker seg oppover. Den trives godt i lag med andre, men står også staut alene.
Published 20. august 2014 - 12:58 - Updated 23. mai 2017 - 19:39