Sommerbeplantning

Sommarblomar 2021

Sommarblomar 2021

Når tulipanane er avblomstra og tekne opp, er det tid for å plante ut sommarblomane. Heile hausten og vinteren har gartnarane jobba med planlegging og bestilling av planter. Drivne sommarvikarar og gartnarar planta 3 viftebed på ein dag, det er ny rekord.

Sommerblomster i NMBUs park 2020

Sommerblomster i NMBUs park 2020

Sommeren 2020 vil bli en sommer vi kommer til å huske. Det er sommeren etter våren hvor Covid-19 ble introdusert. Gartnerne hadde planlagt og bestilt sommerblomstene lenge før dette viruset var allment kjent. Så korona er garantert ikke tema for blomsterbedene.

SOMMERBEPLANTNING 2019 NMBU CAMPUS ÅS

SOMMERBEPLANTNING 2019 NMBU CAMPUS ÅS

Gartnerne ved NMBU deler på oppgaver og kunnskap. I år har tre stykker komponert hver sine bed med sommerblomster. Elin Kruge Storvand, Ole August Zakariassen og Filip Ihrsen har alle stått for planlegging, bestillingslister og koordinering av utplantingen.

2018

2018

NMBUs park er i stadig utvikling. Det etableres nye anlegg og ny beplantning. Denne utviklingen går litt i rykk og napp. Sommerblomstene derimot er en tradisjon som holdes i hevd og som dukker opp hvert år. NMBU velger å prioritere ressurser til spennende og moderne sommerbeplantning. Dette skjer til manges glede.

Sommarblomar i NMBU sin park 2017

Sommarblomar i NMBU sin park 2017

Ein forholdsvis solrik føresommar har teke godt imot sommarblomane. I juli kan dei sjåast som forsiktige fargeklattar mot grøne plenar. Park-avdelinga har tradisjon for å bruke forskjellige sommarblomar kvart år. Dette gjer det spennande å kome til NMBU-parken, også for dei som har vore der før.

Sommerblomster 2016

Sommerblomster 2016

Vi i teknisk avdeling er stolte av parken vi forvalter. Vi jobber stadig med fornying, og utbedringer og ønsker å vise at nye trender fint kan forenes med tradisjon og fredning. Sommerblomstene har lenge vært et av årets høydepunkter. Det er alltid knyttet forventing og spenning til hva som dukker opp i bedene. I de siste årene har utformingen i stor grad fulgt trender i bransjen. Det gjør anlegget også i år, men i år er vi trendsettere.

Sommerbeplantning 2015

Sommerbeplantning 2015

Her kommer en oversikt over sommerplantene i parken.

Sommerbeplantning 2014

Sommerbeplantning 2014

Etter en fantastisk vår med spesielt fin løkblomstring, er løkene tatt opp og sommerblomster plantet i. En inspirasjon til glede og overskudd, er tanken bak årets blomstersammensetning.

Sommerbeplantning parken 2013

Sommerbeplantning parken 2013

Etter en hard vinter og vår og en trist tulipansesong kommer sommerblomstene på plass. Nå kan man riktig nyte en artig og vakker blomstersammensetning, kuler inspirert av logoen, er vakkert plassert i viftebedene.

Sommerblomster i UMB-parken 2012

Sommerblomster i UMB-parken 2012

Hvert år knytter det seg spenning til hvordan sommerbeplantningen i UMB-parken vil arte seg. For 2012 er det sterke farger, en glemt hage og et uformelt lett og luftig uttrykk som preger bedene.

Sommerbeplantning 2011

Sommerbeplantning 2011

 

Sommerbeplantningen i UMB-parken vokser og tar form. Nå kan man tydelig se logoen og UMB i de vifteformede bedene, mens fargene trer tydeligere fram for hver dag, i den øvrige beplantningen.

Sommerblomster 2010

Sommerblomster 2010

Du finner ut hvor mange sommerblomster du får for 80 000 kroner, dersom du tar en tur i parken og bruker litt til på å telle.

Sommerblomster 2010

Sommerblomster 2010

Du finner ut hvor mange sommerblomster du får for 80 000 kroner, dersom du tar en tur i UMB-parken og bruker litt til på å telle.

Fra eksotiske planter til nordiske flagg

Fra eksotiske planter til nordiske flagg

Parkavdelingen ved UMB er inspirert av UMBs 150-årsjubileum. I sommerbeplantningen har de brukt spennende eksotiske planter og tradisjonelle sommerblomster i ulike arrangementer.