Timebestilling for Dyresykehuset

Vi har åpnet på Ås og tar imot timebestilling, henvisning og akuttpasienter. Dyresykehuset er døgnåpent.

Vellykket flytting for Dyresykehuset - hest

Seksjon for hestesykdommer flyttet til Ås for snart to uker siden. Flyttingen har gått knirkefritt, og etter en opplæringsdag i bygget, er de nå klare for å overta sine lokaler fra Statsbygg.

Museumskontoret til Jens Kjos-Hanssen flyttet til Ås

Amtsdyrlege Jens Kjos-Hanssens kontor, som har stått slik det var siden 1946, er omsider flyttet fra Veterinærmuseet på Adamstuen til den nye veterinærbygningen i Ås.

Blomsterengene tar form utenfor Veterinærbygningen

Det er ikke bare dyrene som kommer til å bli godt ivaretatt når Veterinærhøgskolen flytter til Ås. Utenfor den nye Veterinærbygningen har studenter ved Landskapsarkitektur laget studenthager, blomstereng og solsikkeeng for insektene.

Første virksomhetstest gjennomført med suksess

Testen gikk ut på å teste logistikk; hvordan flyten internt i bygget fungerer - fra mottak av blåskjellprøver via forberedelse av analyser til selve analysen på laboratoriet.

Hva skjer med Adamstuen?

Statsbygg har store planer for bruken av arealene etter at Veterinærhøgskolen har flyttet. Fire arkitektfirma har laget hver sin plan i et parallelloppdrag og en evalueringsgruppe har vurdert forslagene.

Veterinærhøgskolens nye adresser på Ås

Ås kommune, NMBU og Veterinærinstituttet er enige om de nye gatenavnene.

Glimt fra fremtiden: Slik blir det i Bikuben

Denne uken var det kranselag for det nye Fellesbygget på Campus Ås, som nå er omdøpt til «Bikuben». Bygget skal romme kantine, auditorium, undervisningslokaler og mingleplass for hele NMBU. Her kan du ta en titt på hvordan det ser ut nå.

Glimt fra fremtiden: Ny kunst Campus Ås

Ny kunst både innendørs og utedørs ved den nye Veterionærbygningen er kommet. Noe er flyttet med fra Adamstuen, noe er splitter nytt - men alt er nøye gjennomtenkt.

Glimt fra fremtiden: Slik blir det for studentene når Veterinærhøgskolen flytter til Ås

Høsten 2020 skjer det. Da får norske veterinærstudenter og dyrepleierstudenter tilgang på noen av de beste forsknings- og undervisningslokalene som finnes. Her får du et lite glimt av det som venter studentene.

Glimt fra fremtiden: Slik blir det nye parkanlegget

Nå begynner vi å ane konturene av hvor fint det blir når parkanlegget rundt det nye veterinærbygget står klart. Her kan du se bilder av hvordan det ser ut nå.

Statshingstene flytter til Bergen

Siden 1950-tallet har Veterinærhøgskolen samlet på hesteskjeletter. De siste årene har de bodd på mørkeloftet til Seksjon for anatomi og patologi. Nå sendes 28 skjeletter over fjellet, til Bergen.

Lager ny kunstrute på Campus Ås

Til sammen 21 kunstnere bidrar med ny kunst når den nye veterinærbygningen med park skal smykkes med masse flott kunst. I parkområdet blir det etablert en ny vandringsrunde der man kan oppleve all kunsten.

Nå rives verkstedsbygget - se bildene

Denne uken rives det gamle verkstedsbygget på Campus Ås. Det skal gi rom for det nye fellesbygget, som skal bygges inn i Fougnerhaugen

Universitetsparken utvidet

I dag overtok NMBU den første delen av det nye parkdraget mellom Urbygningen og den nye Veterinærbygningen.

Kunst på Campus: Frå lav til tre

Hovudverket i den nye parken på Campus Ås er no valt. Ein bit lav frå tuntreet som vart planta på Campus i 1864  blir no forstørra og støypt i bronse til eit «tre» på nesten fire meter.

Bærekraftig byggevarme i Veterinærbygningen

Når bærekraftsuniversitetet NMBU skal ha nye lokaler, er det viktig med miljøvennlige løsninger fra første stund. Også i byggefasen. Denne uken ble gassovnen som vanligvis benyttes i byggeprosjekter byttet ut med miljøvennlig biobrensel.

Nattekulden lagres for å spare energi

Det nye Veterinærbygget på campus Ås skal være et passivhus. Ett av tiltakene for å få til dette er å bruke natten til å lagre energi, for så å bruke denne til å kjøle ned bygningen på dagtid.

Hva skal skje på Adamstuen?

Hvordan skal statens eiendommer på Adamstuen brukes etter at NMBU Veterinærhøyskolen flytter til Ås?