Lager ny kunstrute på Campus Ås

Det er KORO – Statens fagorgan for kunst i offentlige rom som nå skriver om planene for nye kunstprosjekter på Campus Ås. 

– Utendørs reflekterer kunsten hele virksomheten på campus, mens kunsten innendørs knytter seg tettere til veterinærfaget, skriver KORO på sine nettsider

Fem meter bred bronseskulptur

Største enkeltverk utendørs blir en bronseskulptur av den tyske kunstneren Kathrin Schlegel, som det ble inngått avtale med etter en åpen prekvalifisering i 2016. Skulpturen er basert på et lav som er hentet fra dagens gamle tuntre på campus. Bronseskulpturen blir tre meter høy og fem meter bred, og blir støpt i Düsseldorf. Våren 2020 kommer den på plass på plenen utenfor det kommende Fellesbygget.

 

Ny vandringsrute på Campus Ås

Sammen med den eksisterende kunsten ute, vil disse nye verkene etablere en ny kunstrute – fra Carl Nesjar utenfor Aud Max til Steinar Haga Kristensen ved Ås gård.

Sammen med den eksisterende kunsten ute, vil disse nye verkene etablere en kunstvandring på campus – fra Carl Nesjar utenfor Aud Max til Steinar Haga Kristensen ved Ås gård.

Foto
Koro

 

Spennende kunst inne i bygningen

Det vil også skje mye spennende inne i bygningene. Inne på NMBU Veterinærhøyskolen vil for eksempel Apicahya Wanthiang utføre et stort veggmaleri i et dobbelthøyt rom vendt ut mot Uraksen. Det monteres også to innkjøpte fargefotografier av Sandra Mujinga ved hesteklinikken.

I tillegg overflyttes en samling med 16 malte rektorportretter og flere mindre grafiske blad.

Lotte Konow Lund vil utføre en veggtegning rett på en 6 meter høy betongvegg i Vandrehallen.

Foto
Koro

 

Published 12. February 2019 - 11:30 - Updated 25. February 2019 - 9:55