Storfjøset overleveres til Statsbygg

Storfjøset i solnedgang.

Storfjøset i solnedgang.

Foto
Kai Tilley
Når NMBU overleverer Storfjøset markerer det at alle dyr er flyttet inn i nye og tidsmessige lokaler på Ås gård og behovet for Storfjøset er derfor ikke lenger til stede.  Bygningen var i sin tid var en av landets største driftsbygninger.

Alt har sin tid
For mange Åssokninger er det knyttet mange gode minner til bygningen. Det var på jordet nedenfor at skirennene og –treningene ble arrangert. Kjøre- og rideklubben hadde tilhold her i mange år. Og det var her den lunefulle lokomobilen (dampdrevet traktor med mulighet for kraftoverføring via livsfarlige reimer) ble oppbevart, den som ledet  “Sprøytetoget”, Ås´svar på borgertoget, i gamledager. Men alt har sin tid.

Etter overleveringen på mandag 18. mai kl 10 er det opp til Statsbygg når rivingen starter. I første omgang vil bygningen bli sikret.

Formell overlevering
For de som har lyst er det mulig å overvære overleveringen til Statsbygg foran låvebrua kl 10 på mandag den 18. Det legges ikke opp til noen form for seremoni, men kun en formell overlevering fra NMBUs representanter til Statsbygg.

Published 18. mai 2015 - 8:20 - Updated 18. mai 2015 - 8:21