Kranselag for Ås gård

Pikekoret Ivar sto for det kulturelle innslaget - til stor applaus

Foto
Kai Tilley, NMBU

Mer enn 130 arbeidere benket seg rundt bordene. De fikk servert helstekt lam og bløtkake til den påfølgende kaffen. Statsbyggs prosjektleder, Tor Olav Augestad, var svært fornøyd med innsatsen til entreprenøren Skanska og deres underleverandører.
- Vi har null personskader, et viktig mål både for Skanska og Statsbygg, sa Augestad.

Solide og enkle bygg

Tette tak og gran i mønet. Kranselag.

Foto
Kai Tilley, NMBU
Selv om byggene skal brukes til forskning og undervisning, er det enkle både å bruke og vedlikeholde. Det betyr  billigere og mer effektiv drift. I tillegg er det mye tre i både i konstruksjoner og overflater. Hele anlegget ligger på samme plan. Det gir enkel adkomst til bygningene for både maskiner og dyr.


Det første bygget under tak
Kranselaget markerer også at det første nybygget i forbindelse med samlokaliseringsprosjektet nå er under tak. I denne omgang er det 11.800 kvadratmeter.

Helstekt lam til alle - mørt og fint uten damping.

Foto
Kai Tilley, NMBU

Hilsen fra brukerne
Prorektor Halvor Hektoen ved NMBU og avdelingsdirektør Ingvar Selmer-Olsen ved Senter for husdyrforsøk så fram til å ta i bruk de nye bygningene til forsking og undervisning. De påpekte at Ås gård er en svært viktig del av den nye universitet. Selmer-Olsen fortalte at interessen for å drive forsøk i det nye gårdsbruket var stor.

Published 16. oktober 2014 - 14:52 - Updated 23. mai 2017 - 19:26