Rehabilitering av Storebrand i 2021

Idrettsanlegget Storebrand skal rehabiliteres og etter grundig prosjektering og forarbeid er det nå klart for den fysiske gjennomføringen.

Blindeforbundets nye førerhundskole på Norderås, i Ås

Norges Blindeforbundet skal bygge førerhundskole i Ås. Arbeidet begynner i disse dager og beregnes ferdig i løpet av senhøsten 2021.

Byggeprosjekt KA er i gang

KA-bygningen skal i tidsrommet 2020-2022 rehabiliteres og utvides for en samlet sum på 100 millioner kroner.

Hva skjer med Adamstuen?

Statsbygg har store planer for bruken av arealene etter at Veterinærhøgskolen har flyttet. Fire arkitektfirma har laget hver sin plan i et parallelloppdrag og en evalueringsgruppe har vurdert forslagene.

Snart blomstrer studenthagene i det nye utendørslaboratoriet

- Du må bare sette i gang. Jeg var litt nervøs for å starte først, men så er det bare å prøve, forteller Ingrid Josefine Salo Raknes, som går første året ved landskapsarkitektur. Nå titter de aller første spirene opp og belønner innsatsen.

Vi flytter til Ås

Hele veterinærhøgskolen, studenter og veterinærer, flytter til Ås i løpet av 2020.

295 nye studenthybler står klare til høsten

800 nye studentboliger skal bygges i Skogveien i Ås. Første byggetrinn står klar til høsten. Her kan du se bilder fra byggeplassen.

Glimt fra fremtiden: Slik blir det i Bikuben

Denne uken var det kranselag for det nye Fellesbygget på Campus Ås, som nå er omdøpt til «Bikuben». Bygget skal romme kantine, auditorium, undervisningslokaler og mingleplass for hele NMBU. Her kan du ta en titt på hvordan det ser ut nå.

Glimt fra fremtiden: Ny kunst Campus Ås

Ny kunst både innendørs og utedørs ved den nye Veterionærbygningen er kommet. Noe er flyttet med fra Adamstuen, noe er splitter nytt - men alt er nøye gjennomtenkt.

Glimt fra fremtiden: Slik blir det for studentene når Veterinærhøgskolen flytter til Ås

Høsten 2020 skjer det. Da får norske veterinærstudenter og dyrepleierstudenter tilgang på noen av de beste forsknings- og undervisningslokalene som finnes. Her får du et lite glimt av det som venter studentene.

Glimt fra fremtiden: Slik blir det nye parkanlegget

Nå begynner vi å ane konturene av hvor fint det blir når parkanlegget rundt det nye veterinærbygget står klart. Her kan du se bilder av hvordan det ser ut nå.

Kranselag Fjørfebygget

Onsdag 14. august ble det holdt kranselag på Fjørfehuset på Ås Gård. Det er nå tett bygg og dette ble feiret med kake og taler. Tilstede var representanter fra næringa, NMBUs ledelse, entreprenøren Gråkjær, prosjektledelsen og brukerne fra Senter for Husdyrforsøk. Etter kake og taler ble det en omvisning inne i og rundt bygget.

Lager ny kunstrute på Campus Ås

Til sammen 21 kunstnere bidrar med ny kunst når den nye veterinærbygningen med park skal smykkes med masse flott kunst. I parkområdet blir det etablert en ny vandringsrunde der man kan oppleve all kunsten.

Nå rives verkstedsbygget - se bildene

Denne uken rives det gamle verkstedsbygget på Campus Ås. Det skal gi rom for det nye fellesbygget, som skal bygges inn i Fougnerhaugen

Universitetsparken utvidet

I dag overtok NMBU den første delen av det nye parkdraget mellom Urbygningen og den nye Veterinærbygningen.

Kunst på Campus: Frå lav til tre

Hovudverket i den nye parken på Campus Ås er no valt. Ein bit lav frå tuntreet som vart planta på Campus i 1864  blir no forstørra og støypt i bronse til eit «tre» på nesten fire meter.

Bærekraftig byggevarme i Veterinærbygningen

Når bærekraftsuniversitetet NMBU skal ha nye lokaler, er det viktig med miljøvennlige løsninger fra første stund. Også i byggefasen. Denne uken ble gassovnen som vanligvis benyttes i byggeprosjekter byttet ut med miljøvennlig biobrensel.

Campusplanen 2019-2023-2040

Universitetsstyret var svært fornøyd med det arbeidet som var nedlagt i campusplanen, og vedtok med noen innspill planen slik den forelå til møtet i slutten av april.

Endringer i prosjektstyret for Prosjekt Campus

Universitetsstyret har vedtatt at ansvaret for Prosjekt Campus legges under administrasjonsdirektøren og at prosjektets styringsgruppe blir et rådgivende organ for prosjektet og NMBUs ledelse.