Formidling

Blogg & websider

Blogg & websider

Hvordan holder trær seg i dvale til våren? Hva kan matematikk fortelle oss om forskjellige personligheter? Hvordan strikker du sammen myk ull og harde fakta? Noen av medlemmene våre lurer og skriver om disse spørsmålene (og mer) på deres personlige nettsteder og blogger. Se dem på denne siden.

Bøker

Bøker

Identifiser kriminalitetsofre ved hjelp av Familias. Tall forteller en historie. Forbrukerpreferanser avsløres ved bruk av PLS-metoder. Ved å knytte genetikk til miljøet kan vi modellere kroppen. Oppdag bøkene og bokkapitlene skrevet av medlemmene våre (indikert med fet skrift) om disse emnene.

Nyskapande samarbeid for meir berekraftig oppdrett

Nyskapande samarbeid for meir berekraftig oppdrett

Ei ny arbeidsgruppe som består av industriselskap, forskarar og innovasjonsklynger skal vidareutvikla ein kunnskapsbase med digitale modellar av laksekroppen. På sikt kan det gi ei meir berekraftig oppdrettsnæring.

Professor Thore Egeland vinner prestisjetung pris for forskning og utdanning

Professor Thore Egeland vinner prestisjetung pris for forskning og utdanning

Professor Thore Egeland ble tildelt en internasjonal forsknings- og utdanningspris for betydelige bidrag innen rettsmedisinske genetikk. Hans prestasjoner inkluderer å utvikle programvaren for familiær relasjonsstatistikk, Familias, og hans engasjement i å tilby biostatistiske treningsworkshops.

 Statistikk pakket inn i en poncho

Statistikk pakket inn i en poncho

Som en del av de nasjonale Forskningsdagene arrangerer NMBU et vitenskapsshow for 10. klassinger, og introduserer dem for forskjellige konsepter og muligheter innen vitenskapene. I år tok statistikeren Kathrine Frey Frøslie scenen for å diskutere viktigheten av vaksinasjonsprogrammer, og matematikken bak spredningen av sykdom

 Få mening med tall med simrel, en byte om gangen

Få mening med tall med simrel, en byte om gangen

I følge Raju Rimal er det å spise en elefant og fullføre en doktorgrad begge best taklet som en bit (eller byte) om gangen. Raju forsvarte sin ph.d.-avhandling, "Exploration of Multi-Response Multivariate Methods", 4. oktober. Han utvidet den statistiske R-pakken simrel for å lage et simuleringsverktøy for multirespons-data, og oppdaget at nye 'envelope'-metoder ofte gir gode resultater.