Internasjonalt forskningssamarbeid

NMBU har lang erfaring med internasjonalt forskningssamarbeid. Universitetet har siden slutten av 1960-årene hatt mange institusjonelle avtaler med universiteter i utlandet.

Internasjonalt forskningssamarbeid

Du kan lese mer om internasjonalt samarbeid ved NMBU på de engelske sidene International research cooperation.

NMBU har blant annet internasjonalt forskningssamarbeid med:

University of Minnesota (USA):

• Reisestipend på opp til $ 5000 vil være tilgjengelig for ph.d.-kandidater og postdoktorer til å dekke noen kostnader forbundet med transatlantiske reiser mellom Norge (NMBU, UiO) og Minnesota (UM) for forskningsformål.
  • Vil bli prioritert for reiser som fremmer eksisterende samarbeid eller kunne føre til nye interaksjoner mellom forskningsmiljøer.
  • Mer informasjon om søknadsprosess

Peder Sather Center of Advanced Study - UC Berkeley (USA):

• The Peder Sather senter for grunnforskning støtter prosjekter utført av forskere ved UC Berkeley i samarbeid med forskere fra åtte norske universiteter, deriblant NMBU.
  • Senteret tilbyr tilskudd på mellom $ 10K og $ 25K. Pengene blir tilgjengelige for ett studieår.
  • Tilskudd kan støtte aktiviteter som workshops, mini-konferanser, virtuelle intellektuelle utveksling, foretaket for utforskende og pilotstudier, aktiviteter som PhD studentutveksling, langsiktige opphold for forskeren, innsamling og analyse av data, og andre kjernen forskning aktiviteter.

Oversikt NMBUs International Research Cooperation Agreements (MoU) (august 2020, pdf)

Published 30. juni 2010 - 9:00 - Updated 21. oktober 2020 - 12:56