Aktiviteter innovasjon

Frokostmøte 08. mars: Tjenesteinnovasjon - Hvordan kan man gå fra data til samfunnsnyttige tjenester?

Frokostmøte 08. mars: Tjenesteinnovasjon - Hvordan kan man gå fra data til samfunnsnyttige tjenester?

Hvordan blir været? Det er et spørsmål mange stiller seg før de tar turen innom Yr.no. Men hvordan ble egentlig denne tjenesten til? Eller, hvordan kan store mengder med innsamlet data kan hjelpe norske bønder til å beregne klimautslipp?

Frokostmøte 16. nov. – Det er gull i grønne skoger: Digitalisering i skogbruket

Frokostmøte 16. nov. – Det er gull i grønne skoger: Digitalisering i skogbruket

Hvordan jobbes det med digitalisering i skognæringen? Det kan du høre mer om på frokostmøtet 16. november. Her vil SmartForest, et senter for forsknigsdrevet innovasjon, fortelle om sin forskning, innovasjoner og erfaringer.

Innovasjonsdagen 2022 - Fremtidsrettet matproduksjon

Innovasjonsdagen 2022 - Fremtidsrettet matproduksjon

Det er mange spennende innovasjoner som kommer fra forskningsmiljøene på Ås.  Den 12. oktober i år kan du få se og høre om flere av disse innovasjonene. Da arrangeres innovasjonsdagen 2022 på Vitenparken, campus Ås.  

Breakfast meeting 26. September: Bio-based materials in the circular economy

Breakfast meeting 26. September: Bio-based materials in the circular economy

Replacing soy with microalgae in feed? Can we make feed from wood? In this seminar we will explore biomaterials, biorefinery and bioprocessing from different perspectives, from research and development to industrialization and the investor perspective.

 Frokostmøte: Droner – hvordan kan de revolusjonere jord - og skogbruksnæringen?

Frokostmøte: Droner – hvordan kan de revolusjonere jord - og skogbruksnæringen?

Kan droner erstatte traktoren? Hvilke fordeler har droner i skogbruket? I dette frokostmøtet vil du få innsikt i droner og hvordan man kan bruke disse i jord- og skogbruk. 

Frokostmøte 19. mai - “The good, the bad and the ugly: Mikrober og innovasjon i Én helse-perspektiv“

Frokostmøte 19. mai - “The good, the bad and the ugly: Mikrober og innovasjon i Én helse-perspektiv“

I dette frokostmøtet vil du få kunnskap om hvordan mikroorganismer kan bedre helsen til fisk og planter. Du vil også få vite hvordan nye metoder kan bidra til å redusere spredningen av antibiotikaresistente bakterier i miljøet. Kan mikrober bli til bærekraftige innovasjoner? 

Frokostmøtet er en del av seminarserien "Fra Ide til Suksess". Les mer info i artikkelen.  

Frokostmøte 6. april - Mikrobiom og tarmbakterier – forskning, muligheter og innovasjon

Frokostmøte 6. april - Mikrobiom og tarmbakterier – forskning, muligheter og innovasjon

Har du noen ganger lurt på hvordan forskning på tarmbakterier kan bli en gründersuksess? Eller hvordan kan fôringredienser i fremtiden styrke immunforsvaret til laksen? I frokostmøtet «Mikrobiom og tarmbakterier – forskning, muligheter og innovasjon» den 6. april 2022 vil du få innsikt i hvordan forskning på bakterier kan bli nye spennende innovasjoner.

Frokostmøtet er en del av seminarserien "Fra Ide til Suksess". Les mer info i artikkelen.