Støtte ved utvikling av søknader og drift av prosjekter

Her finner du informasjon om støtteordninger, krav og retningslinjer i forbindelse med søknader og drift av prosjekter i Forskningsrådet og EU.

Støtte ved utvikling av søknader og drift av prosjekter

SFF: Senter for fremragende forskning ved NMBU

• NMBU tilbyr ekstern konsulenthjelp ved søknadsutvikling (betales av midler sentralt).
  • Søknader om Senter for fremragende forskning (SFF) skal godkjennes av universitetsdirektøren før de kan sendes.
  • Ved innvilgesle tilbyr NMBU 1 MNOK kr per år i kontanter og at senteret til enhver tid har to rekrutteringsstillinger (ph.d. eller postdoktor).

SFI: Senter for forskningsdrevet innovasjon ved NMBU

• Søknader om Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) skal godkjennes av universitetsdirektøren før de kan sendes.
  • Ved innvilgesle tilbyr NMBU 1 MNOK kr per år i kontanter.
  • Ved innvilgesle tilbyr NMBU at senteret til enhver tid har to rekrutteringsstillinger (ph.d. eller postdoktor).

FME: Forskningssentre for miljøvennlig energi ved NMBU

• Ved innvilgesle tilbyr NMBU 0,5 MNOK kr per år i kontanter.
  • Ved innvilgesle tilbyr NMBU tre rekrutteringsstillinger (ph.d. eller postdoktor) fra sentral pott og hvert av fakultetene som er med skal yte en rekrutteringsstilling hver.

FRIPRO Toppforsk:

• Søknader om FRIPRO Toppforsk skal godkjennes av universitetsdirektøren før de kan sendes.
  • Ved innvilgelse tilbyr NMBU rekrutteringsstilling(er) (ph.d. eller postdoktor).

FRIPRO Forskerprosjekt:

• NMBU tilbyr ekstern konsulenthjelp ved søknadsutvikling (må betales av fakultetet).
  • Søknader som sendes fra NMBU må godkjennes av fakultetet.

FRIPRO Unge Forskertalenter:

• Søknader som sendes fra NMBU må godkjennes av fakultetet.
  • Ved innvilgesle tilbyr NMBU en rekrutteringsstilling (ph.d. eller postdoktor).

_________________________________

EU finansierte prosjekter:

• Bistand i søknadsprosesser for søknader til EU.
  • NMBU gir bistand fra EU-teamet (EU-rådgiverne, EU project controller og jurist), ekstern konsulenthjelp og finansiell støtte (Prosjektetableringsstøtte (PES)) ved søknadsutvikling.
  • Søknader til Horisont 2020 eller andre europeiske finansieringskilder skal godkjennes av instituttleder før de sendes. Hvis budsjettet gjelder flere institutt eller går ut over instituttets egne budsjettrammer skal søknaden godkjennes av forskningsdirektøren eller universitetsdirektøren.
  • Ved innvilgesle av koordinatorprosjekter (Horisont 2020) og av ERC-stipend tilbyr NMBU rekrutteringsstilling(er) (ph.d. eller postdoktor).
  • I driftsfasen kan EU project controller bistå instituttene med økonomisk rapportering.

Ekstern konsulenthjelp ved søknadsutvikling:

NMBU tilbyr ekstern konsulenthjelp ved søknadsutvikling til utlysninger i

• Forskningsrådet (FRIPRO, SFF, SFI, FME)
  • EU koordinator søknader (ERC, MSCA, Societal Challenges m.m)

Kontakt Monica Holthe (EU) eller Solveig Fossum-Raunehaug (Forskningsrådet) for mer informasjon.

Published 5. February 2016 - 11:33 - Updated 20. April 2017 - 9:51