Datahåndteringsplaner (DMP)

En datahåndteringsplan (DMP) beskriver type og omfanget av forskningsdata som genereres i prosjektet, hvordan data skal lagres sikkert i løpet av levetiden og hvordan de vil bli arkivert og eventuelt tilgjengeliggjort etter at prosjektet er avsluttet.

NMBU anbefaler at studenter og ansatte ved NMBU benytter

Andre nasjonale og internasjonale verktøy hvor man kan lage en datahåndteringplaner:

Kurs og innføring i datahåndtering

Course: Life Science DMP writing courses

ELIXIR Norway organize a Data Management Plan (DMP) workshop at NMBU. The intended audience are researchers (PhD candidates, Post Doctoral Fellows, Researchers, Associate Professors and Professors) working within the field of life sciences. 

Kurs: Forskningsdata og datahåndteringsplan (3 timer)

I dette kurset får du kunnskap om hvordan du fyller ut en datahåndteringsplan, kunnskap om sikker lagring og arkivering forskningsdata, og hvordan du kan dele data med andre. Det er satt opp 2 kurs høst 2020, klikk på headingen over for å se datoer og lenker til påmelding. Information in English.

Kurs: Forskningsdata med personopplysninger og datahåndteringsplan (5 timer)

Kurset har fokus på personvern i forskning og hvordan håndtere forskningsdata med personopplysninger. I tillegg får du kunnskap om hvordan du fyller ut en datahåndteringsplan, kunnskap om sikker lagring og arkivering forskningsdata, og hvordan du kan dele data med andre. Information in English.

E-læringskurs: Lagring og arkivering av forskningsdata og datahåndteringsplaner

Lær mer om sikker lagring av forskningsdata underveis i et forskningsprosjekt samt arkivering og eventuell tilgjengeliggjøring ved prosjektslutt eller ved publisering i dette Canvaskurset.

Software Carpentry:

Software carpentry sin misjon er å hjelpe forskere å få mer forskning gjort på kortere tid og med mindre utfordringer ved å lære dem grunnleggende ferdigheter i databehandling. Les mer om Software Carpentry ved UiO her.

Published 31. januar 2018 - 10:55 - Updated 22. juni 2021 - 10:00