Hesteklinkken søker hjelp til forskningsprosjekt.

Hesteklinikken åpner 25. september

Etter å ha vært båndlagt er nå Hesteklinikken fri for salmonella og åpner igjen 25. september. – Vi er svært glade for å kunne åpne klinikken slik at vi kan ta imot pasienter som trenger vår kompetanse, sier veterinær ved Hesteklinikken, Siv Hanche-Olsen.

Parasitten Giardia hos urbane makaker i for eksempel India kan smitte mellom dyr og mennesker. Det er viktig å være klar over både for å beskytte mennesker og dyr, mener Debenham i sin doktorgradsavhandling.

Parasitter kan smitte mellom ville dyr og mennesker

Gjennom sitt doktorgradsarbeid har John James Debenham ved NMBU Veterinærhøgskolen vist at enkelte parasitter fra ville dyr kan smitte til mennesker.

Gjennom sitt doktorgradsarbeid har Palle Brink funnet en enklere måte å diagnostisere leddskader hos hest.

Leddskader hos hest

I sitt doktorgradsarbeid fant Palle Brink et enklere hjelpemiddel for å diagnostisere leddskader hos hest.

Smådyrklinikken på Adamstuen, NMBU. På bildet: Ingeborg Sjurseth (dyrepleier) sammen med sin egen hund Indy (engelsk setter).

Kan vi lære noe fra hund om tykktarmskreft hos mennesker?

Tykktarmskreft hos mennesker er blant de aller vanligste kreftformer. Hos hund er derimot tykktarmskreft sjeldent forekommende, selv om hunder generelt har like stor forekomst av andre kreftformer som mennesker. Hva er årsaken til forskjellen når det gjelder tarmkreft?

John Debenham

Olav Thon-midler til NMBU-forskere

Smittsomme parasitter hos ville dyr kan påvirke helsen hos tamme dyr. Olav Thon-stiftelsen har bevilget 1,2 millioner kroner til forskningsprosjektet ParaWild.

Silosjuke hos hest kan gi bevegelsesproblemer.

AEP hos hest

AEP er en alvorlig nervesykdom som påvirker særlig bakbena hos hester.

Monsen, en 1,5 år gammel labrodor retriever hannhund ble forgiftet av superwarfarin i slutten av januar i år og hadde blødninger fra tannkjøttet og svært blodfattig. Etter blodoverføring og væske intravenøst samt K-vitamin behandling kom han fort på beina igjen.

Mange hunder har rottegift i kroppen

Undersøkelser gjort ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet viser at hver femte hund har rottegift i kroppen.

Ønsker du deg hund? Tenk deg godt om før du velger!

Kjøper du en smuglerhund, støtter du kriminell virksomhet og dyremishandling. Henter du hjem en hund rett fra gata i utlandet, spiller du russisk rulett med helsen til både folk og dyr.