Ny kunnskap om korsbåndsskader hos hunder og katter

Tunge, gamle hunder blir dessverre ofte avlivet på grunn av korsbåndskader. For katter er kanskje ikke operasjon alltid det beste alternativet.

Banebrytende forskning på kjæledyrkaniner

Ved Smådyrklinikken er man i gang med et stort forskningsprosjekt for å bedre kunnskapen om kaniners helse. Tidlig i prosjektet ser man allerede at mye av det man har trodd er riktig, kanskje ikke er riktig likevel.

Svikt i blodtilførsel avgjørende for skjelettsykdom hos gris og føll

Osteochondrose er den vanligste utviklingssykdommen i skjelettet hos dyr. Bjørn Håkon Wormstrand konkluderer i sitt doktorgradsarbeid med at vekstbruskens blodforsyning er involvert i sykdomsutviklingen ved ledd- og skjelettinfeksjoner hos føll, og også i utviklingen av osteochondrose i vekstplatene.

NMBU-veterinærer vant pris for forskning på alvorlig sykdom hos hest

Veterinærene Siv Hanche-Olsen og  Karin Hultin Jäderlund ved NMBU Veterinærhøgskolen, har vunnet Årets hästforskningsprojekt 2018 for sin forskning på den alvorlige sykdommen AEP.

Parasitter kan smitte mellom ville dyr og mennesker

Gjennom sitt doktorgradsarbeid har John James Debenham ved NMBU Veterinærhøgskolen vist at enkelte parasitter fra ville dyr kan smitte til mennesker.

Leddskader hos hest

I sitt doktorgradsarbeid fant Palle Brink et enklere hjelpemiddel for å diagnostisere leddskader hos hest.

Kan vi lære noe fra hund om tykktarmskreft hos mennesker?

Tykktarmskreft hos mennesker er blant de aller vanligste kreftformer. Hos hund er derimot tykktarmskreft sjeldent forekommende, selv om hunder generelt har like stor forekomst av andre kreftformer som mennesker. Hva er årsaken til forskjellen når det gjelder tarmkreft?

Olav Thon-midler til NMBU-forskere

Smittsomme parasitter hos ville dyr kan påvirke helsen hos tamme dyr. Olav Thon-stiftelsen har bevilget 1,2 millioner kroner til forskningsprosjektet ParaWild.

Videre forskning på alvorlig nervesykdom hos hest

AEP er en alvorlig nervesykdom som påvirker særlig bakbena hos hester. Graden av symptomer kan variere fra lett snubling til at hestene ikke klarer å reise seg. Rundt en tredjedel av hester med AEP må avlives på grunn av sykdommen.

Mange hunder har rottegift i kroppen

Undersøkelser gjort ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet viser at hver femte hund har rottegift i kroppen.

Ønsker du deg hund? Tenk deg godt om før du velger!

Kjøper du en smuglerhund, støtter du kriminell virksomhet og dyremishandling. Henter du hjem en hund rett fra gata i utlandet, spiller du russisk rulett med helsen til både folk og dyr.