Mattrygghet og infeksjonsbiologi

Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi

Bannerbilde

Instituttet driver forskning på høyt internasjonalt nivå innen mattrygghet og fiske- og dyrehelse. Vi bistår også offentlige og private aktører med vår kunnskap.

Torsk

Skal forske på hvordan forurensning påvirker torsk

NMBU skal lede analysedelen i nytt prestisjeprosjekt innen miljøforskning på torsk.

Aktuelt

Kristina Borch-Pedersens doktorgradsarbeid gir mer kunnskap om hvordan vi kan bevare bearbeidet mat gjennom mer kunnskap om bakteriesporer.

Mer kunnskap om bakteriesporer i mat

Kristina Borch-Pedersens doktorgradsarbeid gir mer kunnskap om hvordan bakteriesporer «våkner» og hvordan vi kan bruke kunnskapen til å drepe dem. Arbeidet gir viktig informasjon i utvikling av metoder for å bevare mat.

Grunnforskning på PRV-virus hos atlantisk laks er viktig for forebygging av sykdom.

Mer kunnskap om PRV-virus hos laks

Doktorgradsarbeidet til Hanne Merethe Haatveit bidrar til mer kunnskap om viruset som fører til hjerte- og skjelettmuskelbetennelse hos laks. Kunnskapen er viktig for å kunne utvikle effektive vaksiner.

Nye metoder for analyse av vann kan hindre spreding av sykdomsfremkallende parasitter i vannet.

Utviklet ny metode for å analysere drikkevann

I sitt doktorgradsarbeid har Jemere Bekele Harito utviklet en ny metode for å finne en parasitt i drikkevannet som kan gi alvorlig sykdom hos mennesker og dyr.

Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi

Om instituttet

Mattrygghet er en viktig del av veterinær samfunnsmedisin. Vi arbeider med bakterier, virus og parasitter som kan smitte mennesker via mat og vann.