Temakveld om velferd for kaniner

Kaniner er det tredje vanligste kjæledyret i Norge, men får ofte ikke den oppmerksomheten som de fortjener og trenger. Hva er de vanligste årsakene til dårlig velferd for kaninene og hva trenger fagfolk å vite for å kjenne igjen disse årsakene?

Dyrebeskyttelsen Norge og Norges Kaninforening opplever en enorm pågang i antall nødstedte kaniner. Dumping og vanskjøtsel er et økende problem, og vi ser stadig lidelse som følger av dårlige levekår, utsetting og manglende oppfølging.

Ved NMBU Veterinærhøgskolen jobber Norges høyest utdannede veterinær og dyrepleier for akkurat denne pasientgruppen. Veterinær John James Debenham har en mastergrad i medisin for eksotiske dyr fra Universitetet i Edinburg og en doktorgrad i smittsomme sykdommer hos eksotiske og ville dyr.

Organisasjonene som arrangerer temakvelden ser jevnlig konsekvensene av vanskjøtsel. Det er derfor inngått et konstruktivt samarbeid for å fremme velferdsorientert informasjon, og temakveldens målsetning er å bidra til økt bevissthet og interesse hos de inviterte.

Målgruppen for kvelden er ansatte i Mattilsynet, forskere, veterinærer, dyrepleiere, studenter ved NMBU og undervisere av disse.

Tid og sted: Torsdag 25. oktober kl. 17.00 – 19:10, Fellesauditoriet NMBU Veterinærhøgskolen, Adamstuen Oslo.

Program:
17:00 – 17:05 Velkommen og introduksjon av foredragsholdere v/Trine Tristana Nordby Lunde, Dyrebeskyttelsen Norge
17:05 – 17:40 «Hva er god kaninvelferd?» v/Marit Emilie Buseth, Forfatter av Den store kaninboka og leder i Norges Kaninforening
17:40 – 18:00 Pause med enkel servering
18:00 – 18:35 «Kaninhelse: Dette må alle veterinærer vite!» v/John Debenham, førsteamuensis ved NMBU Veterinærhøgskolen
18:35 – 19:10 «Erfaringer fra praksis: når helse og velferd svikter» v/Linn Krogstad, tidligere daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge og frivillig i Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus

Les mer og meld deg på via Dyrebeskyttelsen Norge.
Published 23. oktober 2018 - 18:37 - Updated 23. oktober 2018 - 18:39