Jordbær

Trygge importerte bær

Av i alt 698 forskjellige prøver av norske og importerte bær fant ikke forskerne plantevernmiddelrester over grenseverdiene, og kun tre prøver inneholdt smittestoffer.

Genmodifiserte mus som blir utsatt for relativt lave doser gammastråling over tid tar skade av strålingen.

Karbohydrat-rik diett ga mer kreft enn rødt kjøtt

I en ny studie har stipendiat Christina Steppeler sammenlignet fôr som laks, svin, storfe og kylling med forekomsten av tarmkreft hos mus. Det mest overraskende var at musene som spiste den karbohydratrike referansedietten hadde høyest forekomst av tarmkreft.

Campus Adamstuen

Veterinærutdanningen fortsatt populær

Antallet søkere som har veterinærutdanningen som førstevalg øker også i år, viser tall fra Samordna Opptak.

Geita Priona er unik i verdenssammenheng: Hun har en arvelig forandring i et gen som gjør at hun ikke produserer noe prionprotein.

Unik norsk geit kan gi oss nøkkelen til å bekjempe marerittsykdommer

I fjor ble den smittsomme og dødelige hjernesykdommen skrantesjuke hos hjortedyr oppdaget for første gang i Norge. Nøkkelen til å bekjempe den fryktede sykdommen, så vel som kugalskap hos storfe og skrapesyke hos sau, kan ligge hos norsk melkegeit.

Ikke alle oppdrettslaksene klarer å tilpasse seg livet i merden.

Større kunnskap om deprimert laks

Oppdrettslaksen som ikke takler konkurransen i merdene blir stresset, apatiske og anorektiske. Nå har NMBU-forskere funnet ut mer om disse såkalte «taperfiskene».

"Landbrukets Datasky" vant innovasjonspris fra Landbrukssamvirket.

NMBU-forskere vant innovasjonspris for nytt landbruksdatakonsept

Innovativt prosjekt vil hjelpe bonden med «Big Data» i det grønne skiftet og får bistand fra Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd.

Jwee Chiek Er

Influensaviruset H1N1pdm09 er utbredt hos norske griser

Smittede mennesker var en viktig årsak til at influensa A-viruset H1N1pdm09 ble introdusert i mange norske svinebesetninger høsten 2009 og våren 2010. Selv om smittede griser ikke virker særlig syke, kan infeksjonen resultere i økt fôrforbruk og redusert tilvekst hos unge griser.

Gatehund i Thailand.

Frykter gatehunder bringer med seg farlige sykdommer

"Vi frykter den dagen blir påvist hos en av våre pasienter," skriver NMBU-veterinærer i en kronikk hos Forskning.no.

Folkehelse, dyrehelse og miljøhelse må sees i sammenheng.

En bedre helse for mennesker, dyr og miljø

Ved å se på samspillet mellom mennesker, dyr og miljø forstår vi forekomst og spredning av smittsomme sykdommer. Dette kalles Én helse-perspektivet.

Forsker grand prix er forskningsformidlingens grand prix.

Møt NMBUs to kandidater til årets Forsker Grand Prix

Begge NMBUs campuser er representert i årets Forsker Grand Prix. Fra NMBU deltar to unge forskere fra så forskjellige fagmiljøer som veterinær og lanskapsplanlegging.

Hesteklinikken på Adamstuen, NMBU. Kastrering. På bildet fra venstre: Cathrine Bjelke (veterinærstudent), Berit Ulvin Harlvorsen (veterinærstudent), Johan Rennemo (veterinærstudent).

Velkommen som student ved NMBU - vi gleder oss til å møte deg!

Velkommen til NMBU Veterinærhøgskolen som ny veterinær- eller dyrepleierstudent.

Under følger informasjon om fag, timeplan og annen praktisk informasjon

ZooPa prosjektet er et samarbeid mellom NMBU og Postgraduate Institute for Medical Education and Research (PGIMER) in Chandigarh, India.

ZooPa prosjektet

ZooPa er et samarbeidsprosjekt som bringer NMBU og the Postgraduate Institute for Medical Education and Research (PGIMER) in Chandigarh, India - sammen.
NMBU-studenter har nå sjansen til å delta i ZooPa: gjennom utveksling, en workshop, et forskningsprosjekt eller på et hands-on kurs.

fjørfe

Forsker på velferd hos fjørfe

Trening og fysisk aktivitet er viktig for å holde seg frisk. Men hvordan kan kyllinger motiveres til å være aktive? Dette har avgangsstudenter ved NMBU Veterinærhøgskolen undersøkt.

Åpen dag

Åpen dag 9. mars