Forkurs i matematikk

 

  

Timeplan

Program og info oppdateres fortløpende ved endringer, så vi oppfordrer alle nye studenter til å følge med her og holde deg oppdatert på informasjonen som blir lagt ut på Canvas, hjemmesiden til kurset.  

Informasjon om kurset:  

Ressurser:

  • CANVAS-rom (kurshjemmeside). Denne får du tilgang til når du har meldt deg til undervisning.

  • TIMEPLAN  

Andre nyttige lenker:

 

UKE 33 - Diagnostisk matematikktest 

 

Den første uka tar du en diagnostisk matematikktest. Undervisningen starter først i uke 34.

Hensikten med testen er å kartlegge forståelsen din i matematikk, for at du skal kunne vite hva du kan allerede og hva du må jobbe videre med. 

Testen tar du digitalt på Canvas. Tillatte hjelpemidler er skrivesaker og papir. Du skal ikke bruke kalkulator eller andre digitale hjelpemidler, og du skal besvare oppgaven uten å samarbeide med andre. Du vil få en poengsum, men ingen karakter eller studiepoeng. Resultatet ditt på denne testen påvirker altså ikke karakteren din i matematikk. Ut fra resultatene av testen, får du et råd om hvor mye du bør jobbe med stoffet før undervisning i høstparallellen starter 6. september. Tilbakemeldingen du får vil ikke ha noen verdi hvis du jukser eller bruker andre hjelpemidler enn de som er tillatt.

  

UKE 34 og 35 - Undervisning

 

All undervisning vil skje fra kl. 16:00 på hverdager og i helger kl. 12:00- 20:00. Det er lagt opp til to matematikkhelger. Undervisningen blir fysisk, og emneansvarlig kommer til å plassere dere i ulike rom etter studieprogram. Informasjon om rom og oppmøte vil du finne på kurshjemmesiden på Canvas. Der vil vi også legge ut ressurser, forelesningsnotater og videolenker. Hvis du ikke har mulighet til å møte opp fysisk, kan du følge med på infoen lagt ut på Canvas og eventuelt gi beskjed til emneansvarlig hvis du har spørsmål knyttet til undervisningen. 

  • Mandag-fredag: 16-20 (Kjernetid 16-18)
  • Lørdag: 12-20 (Kjernetid 12-17)
  • Søndag: 12-20 (Kjernetid 12-17)

Oppdatert info kommer snart. 

UKE 36  - Plasseringstesten

 

På slutten av kurset tar du en plasseringstest, som skal vise deg hvor mye du har lært i løpet av de siste ukene. Resultatet du får her vil også hjelpe deg med å vurdere om du bør ta MATH100 før du tar MATH111, eller om du kan starte rett på MATH11. Testen tar du digitalt på Canvas. 

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hvem kan ta kurset?

Kurset anbefales for dem som ikke føler seg trygge på matematikken fra videregående, og som ønsker å komme i gang med matematikken før semesterstart. Kurset vil gi deg tilstrekkelige forkunnskaper til å følge hovedemnene MATH111 eller MATH100.

Hvis du ikke har hatt R1, S1+S2 eller tilsvarende, må du ta forkurset for å kunne dekke forkunnskapskravet til MATH100. Du får ikke karakter i MATH007, men du må bestå kurset for å kunne ta MATH100. Du får bestått ved å gjennomføre den diagnostiske testen og plasseringstesten. 

Hvis du lurer på om du dekker forkunnskapskravet til MATH100, ta kontakt med emnenansvarlig i MATH100. Info om emneansvarlig finner du her.

 

Gir kurset studiepoeng?

 Nei.

 

Hvilke lærebok brukes til kurset?

Sinus Fokurs i matematikk for ingeniørhøgskolen (ISBN:  9788202509057).

 

Hvordan melder jeg meg opp til kurset?

Oppmelding gjøres via Studentweb

Søk opp emnekoden MATH007 og meld deg på. Frist for å melde seg opp til kurset er onsdag 20. august.

Instrukser for semesterregistrering finner du her.

 

Hvordan får jeg tilgang til Canvas-rommet?

Etter oppmelding på Studentweb, skal du ha mottatt tilgang til Canvas-rommet for MATH007 på din nyopprettede student-e-post.

Dersom du ikke har mottatt en slik e-post, er det viktig at du kontakter Studentenes Informasjonstorg (SiT) eller studieveileder REALTEK  på studieveileder-realtek@nmbu.no

 

Jeg får ikke meldt meg opp i MATH007. Hva gjør jeg?

Ta kontakt med studieveileder på Realtek. 

 

Trenger vi kalkulator til MATH007?

Det er ikke nødvendig å ha noen kalkulator på disse kursene, men det kan være lurt. På eksamen i MATH100 og MATH111 får dere utdelt kalkulator i CASIO fx-serien. Det kan derfor være lurt å øve seg på å bruke denne. Kalkulatoren kan kjøpes i Boksmia (be om eksamenskalkulatoren) eller for eksempel på Clas Ohlson (https://www.clasohlson.com/no/Casio-FX-82EX-ClassWiz-kalkulator/p/44-1933 (Lenker til en ekstern side.)). Det er ikke nødvendig eller anbefalt å investere masse penger i en grafisk kalkulator eller ClassPad.

 

Jeg har ikke mulighet til å møte alle dagene. Kan jeg følge kurset digitalt?

Fremdriftsplaner ligger i kursets hjemmeside på Canvas (trykk her), og det er ikke obligatorisk oppmøte. Du kan jobbe hjemmefra, men vil da ikke kunne følge undervisning som foregår på tavle etc. 

 

Hva er diagnostisk matematikktest?

Det er en test hvor du vil en oversikt over sine matematikkkunnskaper fra skolen. Ut fra resultatet av testen, får du et råd om hvor mye du bør jobbe med stoffet før semesteret starter 7. september.  

Plasseringstesten er en slags sluttvurdering av forkurset MATH007. Denne skal fortelle deg hvor mye du har lært i løpet av de to ukene med MATH007. Den skal også si noe om du bør vurdere å ta MATH100 før du eventuelt tar MATH111, eller om du bør begynne rett på MATH111.

 

Published 10. juli 2015 - 10:43 - Updated 16. mai 2022 - 9:40