Det overordnede målet med ‘UBU i praksis’ er at skoler og lærerutdanning sammen skal utvikle en praksis som fremmer utdanning for bærekraftig utvikling.
I prosjektet "UBU i praksis" er det overordnede målet at skoler og lærerutdanning sammen skal utvikle en praksis som fremmer utdanning for bærekraftig utvikling. Utdanning for bærekraftig utvikling kjennetegnes ved målet om å utvikle bærekraftige holdninger og handlingskompetanser hos elever. I "UBU i praksis" vil det derfor være fokus på å utforske hvordan skolen (elever, lærere, ledelse og andre kollegaer) kan utvikle et fokus på utdanning for bærekraftig utvikling på hele skolen. "UBU i praksis" vil også forske på hvordan erfaringene fra skolenes arbeid med UBU kan anvendes inn i lærerutdanningen for å utvikle en lærerutdanning som utdanner lærere som kan bidra til en bærekraftig utvikling. "UBU i praksis" vil arbeide med fire universitetsskoler tilknyttet NMBU (Frogn, Ski, Ås og Hvam videregående skole).
Oversikt over forskningsprosjekter i UBU i praksis.
Se prosjektbeskrivelse for 'UBU i praksis' for mer informasjon.
Har du noen gang lagt merke til de mange mørkelilla aroniabærene som hengerigjen på prydbuskene etter at fuglene har forsynt seg med dem? Eller de mange eplene som faller til bakken og råtner?
Institutt for lærerutdanning og utdanningsvitenskap lyser nå ut en stipendiatstilling. Søknad kan rettes mot ett av tre forskningsområder, blant annet «Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig kjerneelement i skolen». Dette forskningstemaet er knyttet til forskningsgruppen UBU i praksis med Birgitte Bjønness som hovedveileder og søknadsfristen for stipendiatstillingen er 02.11.2020.
Hva forventer lærerstudenten egentlig av praksisopplæringen i skolen? Og hvilke forventninger har praksislærerne? Prosjekt praksisopplæring er et utviklingsprosjekt der målet er å danne et felles grunnlag mellom universitetet og skolene for å forbedre praksisopplæringen. Prosjektet er et samarbeid med NMBUs fire universitetsskoler og er knyttet til forskergruppen UBU i praksis.
Vi står i den perfekte stormen for endring"Action, takk!" av Astrid T.SinnesUniveristetsskoleprosjektet på studietur til Globala Gymnasiet i Stockholm
Over hele verden demonstrer skoleelever og unge mennesker for klimahandling. De endrer livsstil og matvaner, starter nye og bærekraftige bedrifter og organisasjoner. Skolen kan ha noe viktig å lære av handlekraften deres, tror NMBU-professor.
Prosjektet har fått støtte til en OFFPHD på fornybar energi og bærekraft. Les mer om prosjektet til Øyvind Mathisen her.
Ski Videregående skole var blant vinnerne av Utdanningsforbundets klimapris 2019.
- Ski er et flott forbilde når alle skolene i Norge nå skal få nye læreplaner der bærekraftig utvikling er et sentralt tverrfaglig tema som skolene må jobbe med, heter det blant annet i juryens begrunnelser.
Akershus fylkeskommune omtale av Ski videregående skole som vinner av Utdanningsforbundets klimapris 2019.
I sju uker jobber elevene ved Ski videregående skole med varer som kaffe og jeans, fra produksjon til butikkhyller. Målet er mer bærekraftig forbruk.
Det var et av spørsmålene førsteklassingene ved Ski vgs. måtte stille seg da de skulle gjøre et prosjektarbeid på tvers av fag.
Offentlig sektor PhD
NMBU og Viken Fylkeskommune
Telefon 67 23 00 00
Faks 67 23 06 91
E-post post@nmbu.no
Mer kontaktinfo