UtVite-Modellen

Av Carl-Martin Nymark

UtVite-Modellen
UtVite-ModellenFoto: Universitetsforlaget

Utvite-programmet har nå publisert en håndbok om UtVite-modellen - Et utviklingsvertøy for redesign av vitensenter-utstillinger. Boken er open access og således tilgjengelig for alle.

UtVite-modellen er skrevet av leder for Naturfagssenteret Merethe Frøyland, Professor ved OsloMet Dagny Stuedahl og Adjunkt Victoria Sanberg. Merethe Frøiland sier dette om boken:

"Denne boka har blitt til gjennom et etter- og videreutdanningsprosjekt for vitensenteransatte på 30 studiepoeng vi gjennomførte i UtVite programmet. Gjennom studiet har deltakerne observert publikum i deler av utstillingen, gjort en analyse av observasjonene, diskutert redesign av utstillingen basert på observasjoner, gjennomført redesignen og observert publikum igjen. Dette har blitt UtVite-modellen - et utviklingsverktøy for redesign av vitensenterutstillinger. Denne modellen beskriver vi i håndboken, gir tips og råd for hvordan andre kan gjøre det og gir konkrete eksempler på våre erfaringer. Det har tatt sin tid å få produsert den, men nå er det i havn."

Boken kan lastes ned her.

Publisert - Oppdatert

Del på