Digitaliserer norsk matproduksjon

Roboter som plukker de fineste bærene, og sensorer som finner de beste og sunneste råvarene. Ny teknologi skal gi oss bedre mat billigere.

Thorvald tar NMBU-utviklet teknologi ut i verden

Et teknologisk skifte er underveis i landbruksindustrien. Robot-plattformen Thorvald har nå bidratt til å hente inn 100 millioner kroner i investeringer for automatisering og digitalisering i landbruket.

Skal utvikle nye løsninger for robotikk og kunstig intelligens i kjøttproduksjon

I januar 2020 startet et EU-finansiert forskningsprosjekt hvor NMBU har rollen som koordinator. Prosjektet heter RoBUTCHER og skal finne fram til nye løsninger innen robotikk og kunstig intelligens for kjøttindustrien.

Mer bærekraftig matproduksjon med nye digitale løsninger

I dag presenteres "Future Farm" for medlemmer av det britiske parlamentet. I prosjektet samarbeider sentrale aktører i norsk landbruk om å hjelpe bønder oppnå mer miljøvennlig og effektiv matproduksjon med moderne teknologi.

På sommerleir med jordbærplukkende robot

Denne sommeren har forskere og studenter fra hele verden vært samlet på NMBU for å jobbe med og lære om landbruksrobotikk på «AgriRobotics Summer Camp».

NMBU får 30 nye studieplasser innen robotikk og datavitenskap

NMBU fikk 30 nye studieplasser til satsningsområdene robotikk og datavitenskap da regjeringen i dag fordelte 500 nye studieplasser til IKT-utdanning.

Tidligere NMBU-student gjør suksess med undervannsdrone

Christine Spitens undervannsdrone er solgt for millioner før den er satt i produksjon, og tidligere i år ble hun kåret til en av Norges 50 fremste IT-kvinner.

Landbruksroboten Thorvald leder an mot ny, grønn gullalder

Det første autonome kjøretøyet i Norge blir ikke en bil, men den NMBU-utviklede landbruksroboten Thorvald spår Anders Waage Nilsen i Dagens Næringsliv.

Roboten Thorvald imponerte moderniseringsministeren

Thorvald, den NMBU-utviklede landbruksroboten, er i vinden om dagen. I går sjarmerte den moderniseringsministeren og fremmøtte journalister i Sylling, men den har også skapt overskrifter i internasjonale medier nylig.

Roboten Thorvald vil bli jordbærbondens beste venn

2016 var et kriseår for norske jordbærprodusenter da store deler av avlingene gikk tapt på grunn av sopp. På sikt kan landbruksroboten Thorvald stoppe angrepet uten å bruke sprøytemidler.

Bruker droner og roboter til å finne nye plantesorter

Snart kan planteforskere ved NMBU ta en tur i åkeren og se på det som vokste der for et par år siden uten at det er behov for verken tidsmaskin eller skotøy. Det holder med et par briller og en datamaskin.

Roboter fra NMBU besøker Brasil

Roboten Doris med flere reiser i prominent selskap med blant andre kronprinsen, næringsministeren, rektor og forskere ved NMBU.