Realfag og teknologi
Kontroll med smitte av diare og denguefeber blant skolebarn i colombia

Kontroll med smitte av diar og denguefeber blant skolebarn i Colombia

Diarésykdommer og denguefeber er store helseproblemer i Colombia. NMBU-forskere i samarbeid med forskere fra Storbritannia og Colombia ser på den samlede risikoen for å få diaré infeksjoner og denguefeber, og om integrerte intervensjonstiltak kan forbedre helsesituasjonen for skolebarn i Colombia.

Kontroll med smitte av diare og denguefeber blant skolebarn i colombia

Hndvask er et av tiltakene mot smitte av diare og denguefeber i Colombia.
Hndvask er et av tiltakene mot smitte av diare og denguefeber i Colombia. Photo:
Hans Jrgen Overgaard ved Institutt for matematiske realfag og teknologi, NMBU, er en av lederne for et norsk-colombiansk forskerteam som forsker p om konkrete tiltak i utvalgte grunnskoler i Colombia kan redusere diar sykdom blant skolebarn og samtidig redusere ulike entomologiske risikofaktorer som forrsaker denguefeber.

Forskningsprosjektet startet i 2011 og vil avsluttes i 2014. Underskelsene inkluderer rundt 800 skolebarn fra 1.-5. klasse fra 34 skoler.

For mer informasjon om forskningsprosjektet, henvises til artikkel som nylig ble publisert p internettsiden til Norsk Latin-Amerikansk forskningsnettverk (Norwegian Latin America Research Network):

Published 8. April 2014 - 14:30 - Updated 23. mai 2017 - 19:31