Fra semesteravslutning på IMT og omvisning med Alf Bjørseth

Cecilie R. Denby
Semesteravslutning for IMT studentene i dag ble holdt i Aud Max med inspirerende besøk av Alf Bjørseth, en pioner innen fornybar energi og solceller.  Bjørseth er også representert i NMBUs styre. Bjørseth fortalte om den imponerende virksomhet innen forretningselskapet Scatec, og viste bilder av en rekke store solcelleanlegg i verden. Som gründer oppfordret han studenter, og ansatte, til å holde gløden oppe. Han viste til filosof Arne Næss sin formel som inkluderer variablene trivsel, glød, og mental og fysisk lidelse. Det er nemlig slik at det ligger et visst ubehag i det å skape og oppnå noe, men så lenge variabelen glød holder seg sterk står også trivselen sterkt. Noe å ta med seg på veien videre!

Olga Shapaval fortalte om bioraffineringsaktivitetene ved IMT, og fremtidige utviklingsmuligheter for gjenbruk av restråstoffer. Student Audun Ingebrigtsen fikk applaus for høstens seieren i Tekna og Zeros studentkonkurranse. Audun fikk luftet sine ideer om salgsportal for solenergi for en interessert Bjørseth.  Vi håper vår neste gründer er skapt.

Published 28. november 2016 - 12:52 - Updated 23. mai 2017 - 19:25
Published 8. April 2014 - 14:30 - Updated 23. mai 2017 - 19:32