Ingvild HErberg: Skogbrukskonsulent i Oppland

Ingvild Herberg (30): Skogbrukskonsulent i ystre Slidre Kommune, Oppland.

Hva har du gjort etter endt utdanning?
- Etter fullført naturforvalterutdannelse har jeg vært inne i et års vikariat som skogbrukskonsulent i ystre Slidre kommune. Dette er en meget variert stilling som omfatter alt fra skogbruk, næringsutvikling innen skog og utmark, fiske- og viltforvaltning, tiltak i kulturlandskapet og miljøoppgaver.

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du?
Jeg hadde ansvaret for miljøprosjektet Kartlegging av biologisk mangfold, ferdigstilling av revidert viltkart og kartlegging i ferskvann. Arbeidsoppgavene innen skogbruk omfattet skogoppsyn, saksbehandling etter skogloven, diverse aktiviteter innen skogkultur (planting, ungskogpleie, markberedning), skogavgift med mer. Jeg var også sekretær i viltnemnda og hadde saksbehandling etter motorferdsel i utmark og vassdrag. Ved jobbe i en slik stilling får en innblikk i mange forskjellige fagfelt og kommer i kontakt med mange mennesker.

Ingvild arbeider nå som fagkonsulent på Norsk skogmuseum. Museet har ansvar for utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri. Miljøaspektet kommer sterkt inn her.

Fakta

Informasjon om:
- master i naturforvaltning

Publisert - Oppdatert

Del på