Beste skogbruksstudent: Elisabeth Schmidt

Av Cathrine Glosli

Elisabeth Schmidt ble mandag den 21. mars tildelt Bollerøds legat for beste karaktersnitt på mastergraden i skogfag. Hun jobber nå hos Fylkesmannen i Rogaland, hvor hun forteller om en variert arbeidshverdag og god bruk av utdanningen fra Ås. 

Vinner av Bollerødslegat for 2015, Elisabeth Scmidt og instituttleder Sjur Baardsen.
Vinner av Bollerødslegat for 2015, Elisabeth Scmidt og instituttleder Sjur Baardsen. Foto: Brage Monsen

Elisabeth Schmidt har blitt tildelt Bollerøds legat for 2015 som beste skogbrukskandidat. Legatet har blitt delt ut på Ås i 26 år, og har sitt navn etter Hartmann Egil Bollerød som selv var uteksaminert forstkandidat fra landbrukshøgskolen på begynnelsen av 1900-tallet.

Rent bord
Horten-jenta har gjort rent bord etter at hun fullførte mastergraden sin ved NMBU. I tillegg til Bollerøds legat har Schmidt tidligere blitt tildelt Skoglaugets stipender på til sammen 100.000,- for sine prestasjoner som skogfagsstudent. 
Les mer utdelingen av Skoglaugets stipender her.  

Bøk og klima
Professor Line Nybakken og stipendiat Christian Strømme var veiledere for oppgaven hennes "Klimatilpasninger i norske populasjoner av bøk".
Elisabeth utfordrer tidligere antagelser om tidspunkt for knoppsprett og bøk som et stabilt sentskytende treslag, sier Nybakken. 
– Oppgaven er et viktig bidrag inn i dagens debatt om klimaendringer. På sikt vil resultatene kunne gi bedre anbefalinger for skjøtsel av bøk. 

Kvalitetsarbeid
– For tiden er det mye fokus på kvalitet i utdanning, sier instituttleder Sjur Baardsen, som delte ut prisen på vegne av UMBs forskningsfond. 
– Det er en glede å premiere en flink student. Hun er en strålende ambassadør for skogfaget.   

Variert arbeidsdag i Rogaland
Elisabeth jobber som rådgiver hos Fylkesmannen i Rogaland, hvor hun har en svært variert arbeidsdag.  
– Jeg jobber med skogforvaltningsoppgaver, som rådgivning, fordeling av tilskudd, plantefeltkontroller, søknader om å bruke utenlandske treslag og liknende.
Ellers jobber hun mye ut mot kommunene for å hjelpe dem å prioritere skogoppgaver i et typisk husdyrfylke.
– I tillegg jobber jeg også litt med andre ting, som bioenergi, grønt reiseliv og bygdeutvikling. Arbeidsdagen er veldig variert, og jeg får bruk for omtrent alle kurs jeg har tatt på Ås, så det er bra!

Publisert - Oppdatert

Del på