Sigmund Hågvar fikk Bonnevieprisen

Av Cathrine Glosli

Lungenever (lav).
Lungenever (lav). Foto: ViktoriaIvanets/Shutterstock

MINAs professor emeritus Sigmund Hågvar ble den 12. november tildelt Bonnevieprisen av Norsk Biologforening. Han fikk prisen for sitt mangefasetterte virke innen naturvern og friluftsliv.

Bonnevieprisen er en forskningspris som er opprettet til ære for Kristine Bonnevie, Norges første kvinnelige professor. Blant tidligere prisvinnere finner vi Anne Sverdrup-Thygeson, Dag O. Hessen og Nils Christian Stenseth. 

Bonnevieprisen utdeles til en person, en organisasjon, en informasjonskanal eller et spesielt initiativ, som "på en særdeles fordelaktig måte har fremhevet biologifaget i norsk offentlighet eller i norsk skole".

Foto: Håkon Sparre, UMB

I nominasjonen av Hågvar står det: 

"Hågvar har nedlagt en innholdsrik, lang og meget verdifull virksomhet for norsk natur og for biologifaget i norsk offentlighet som forsker, forvalter, formidler, foreningsaktivist og forteller. Han har helt fra sin tidlige akademiske karriere og til denne dag vært aktiv på mange plan: I det vitenskapelige organisasjonsliv og i foreninger innen naturvern og friluftsliv.

Han har publisert et imponerende antall tidsskriftartikler i internasjonale som i norske tidsskrifter. Slik også når det gjelder avhandlinger og bøker. Temabredden er også imponerende. Stikkord: Insekter og insektliv, fugler og fugleliv, naturvern generelt, naturvern/forvaltning, naturvernundervisning, skog og skogvern."

Det skriver Naturvernforbundet i sin nominasjon av Hågvar til prisen (link til oppslag på deres hjemmesider).

MINA gratulerer! 

Publisert - Oppdatert

Del på