Bli med og gi innspill til ny nasjonal reiselivsstrategi

Av Cathrine Glosli

Preikestolen, Lysefjorden.
Preikestolen, Lysefjorden. Foto: Shutterstock (Image-ID: 163322795)

Har du meninger om hvordan Norges fremtidige reiseliv bør se ut? Vi inviterer til studentworkshop hvor du kan gi innspill til ny nasjonal reiselivsstrategi. Gratis lunsj. Påmelding kreves, førstemann til mølla. 

Har vi for mange turister i Norge? Er naturslitasjen unødig stor? Hvordan kan norsk reiseliv bli mer bærekraftig? Regjeringen har bestemt at det i løpet av 2021 skal utarbeides en ny nasjonal reiselivsstrategi. Innovasjon Norge har fått oppdraget, og ber om innspill fra et bredt spekter av aktører. Derfor arrangerer Innovasjon Norge i lag med MIMIR og NMBU en workshop for å få innspill fra studentene på NMBU.

Velkommen til en interessant dag, der du både kan bygge nettverk, og påvirke hvordan reiselivet i Norge skal utvikle seg.

Dato: Fredag 13.11.2020

Kl: 10.15-14.00.

Sted: Studentsamfunnet, Ås. Gratis lunsj.

Målgruppe: Masterstudenter fortrinnsvis fra naturbasert reiseliv, naturforvaltning, og LANDSAM-fakultetet, men også åpent for andre om plass. Maks 40 deltagere.

Påmeldingsfrist: 9.11.2020.

Påmelding: https://form.nmbu.no/view.php?id=724025

Følg arrangementet på Facebook: www.facebook.com/events/765375480706239/

Bakgrunn

Regjeringen har bestilt en nasjonal reiselivsstrategi

I 2019 ga Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) et mandat til Innovasjon Norge om å lede arbeidet med å utforme en helhetlig strategi for utvikling av norsk reiseliv. Fristen for å levere strategien til oppdragsgiver NFD er 1. mars 2021.

Bred involvering

Mandatet for reiselivsstrategien beskriver at arbeidet skal resultere i en helhetlig og samlende strategi, som skal peke på sentrale muligheter og utfordringer i reiselivet. Den skal i tillegg skissere hvor det er behov for ny kunnskap, nye løsninger og tiltak som kan bidra til en lønnsom og bærekraftig utvikling av norsk reiselivsnæring. Strategien skal ha en bred tilnærming til ulike virkemidler som kan benyttes for å nå målet, og det skal angis hvilke aktører som har ansvar for å gjennomføre ulike tiltak. Arbeidet med strategien skal involvere både reisemålsselskaper, fylkeskommuner, kunnskapsmiljøer, samt små og større bedrifter fra ulike deler av landet. Prosessleverandør Mimir AS sørger for god gjennomføring av samlingspunkt for innsamling av innspill, og interessenter involveres både direkte, til møter både fysisk og digitalt i perioden fra mai til oktober.

Linker for mer informasjon

Film-snutt: www.facebook.com/watch/?v=2616258348590632&extid=vihoHcdqZodRRGDs

Digital innspillskasse: https://business.visitnorway.com/no/strategi-for-norsk-reiseliv/

Oppdatert info: https://business.visitnorway.com/no/nyheter/2020/vi-har-fatt-mange-gode-innspill-til-regjeringens-nye-reiselivsstrategi/

Publisert - Oppdatert

Del på