NMBU-professor vitenskapelig rådgiver for stort utviklingsprosjekt i Ghana

Av Cathrine Glosli

Vindmøller i solnedgang.
Vindmøller i solnedgang. Foto: Vira Pogromska/Shutterstock

MINAs professor Sam Adaramola er utnevnt til medlem av International Scientific Advisory Board for the KNUST Engineering Education Project (KEEP). KEEP er en viktig del av Ghanas industrielle og digitale revolusjon innen ingeniørvitenskap.

KNUST Engineering Education Project (KEEP) er et samarbeidsinitiativ som bidrar med utdanning, gjennomføring og formidling av anvendt forskning som skal møte utfordringer knyttet til industrialisering, digital utvikling, energisystemer, fornybar energi, vareproduksjon, og utvikling av olje- og gassindustrien.
Prosjektet tilbyr master- og doktorgradsprogrammer skreddersydd for å løse problemer i Ghana og de vestafrikanske staters økonomiske fellesskap (ECOWAS). KEEP finansierer også samarbeidsprosjekter som gir muligheter for langsiktig samhandling mellom akademia og industri.

Vind og solenergi

NMBUs Professor Adaramola skal bidra med kompetanse på fornybar energiteknologi og -systemer, spesielt vind- og solenergi.
– Som en del av det vitenskapelige styret, vil jeg bidra til å sikre at prosjektets utdannings- og forskningsaktiviteter møter de utviklingsbehovene Afrika, og spesielt Ghana, har, kommenterer han.
– Selv om hoveddelen av samarbeidet vil være min rådgivende rolle, kan prosjektet medføre at utvekslingsstudenter på master- og doktorgradsnivå besøker NMBU.
– Jeg håper også rollen vil medføre at jeg kommer i kontakt med nye potensielle samarbeidspartnere.

KEEP er finansiert av Ghanas regjering en del av Verdensbankens Africa Centers of Excellence (ACE) for Development Impact Project. Prosjektets visjon er å “bidra til Ghana og underregionens industrielle og digitale revolusjon gjennom fremragende ingeniørutdanning, forskning og innovasjon som tjener industri og samfunn”.

Publisert - Oppdatert

Del på