Johanna Sætherø Steen fra Trondheim ble onsdag tildelt det tradisjonsrike Bollerøds legat for klassens beste karaktersnitt på mastergraden i skogfag i 2020.
NMBU arrangerer dagsseminar om fiskeforvaltning fredag den 5. mars 2021. Vi markerer at vi går inn i FNs tiår for naturrestaurering, og årets tema er "Restaurering av fiskens leveområder: Suksesskriterier for fysiske tiltak og lokalt engasjement".
I forbindelse med utdelingen av bestemannsprisen i skogfag inviterer NMBU til gratis webinar med et knippe spennende foredragsholdere. Temaer inkluderer innovasjon, norsk skogstandard og betydning av gammelskog for skogens karbon.
Det summer så bra i undervisningen at Utdanningsprisen 2020 ved NMBU tildeles Tone Birkemoe, Tone Granerud og Nina Trandem for Entomologi-undervisningen ved MINA.
Aleksandra Roos viser i sin doktorgrad at det er viktig å vurdere hele kraftsystemet og samspillet mellom forskjellige markeder og nettnivå når etterspørselsfleksibilitet skal integreres i kraftsystemene.
Ett nytt prosjekt skal undersøke hvordan klimaendringene påvirker Svalbards økosystem og -prosesser. Forskerne skal ta utgangspunkt i Svalbardreinen, og undersøke hvordan effektene av klimaendringene på dyrene gir ringvirkninger videre ut i økosystemet.
Tirsdag den 15. desember er det kick-off for earthresQue - et Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Senteret skal finne bedre løsninger for bærekraftig håndtering og bruk av overskuddsmasser og avfall.
Eirik Ogner Jåstad har i sin doktorgradsavhandling undersøkt hvordan skog- og energisektoren vil tilpasse seg produksjonen av biodrivstoff og biovarme i Norden fremover. Resultatene viser at en storstilt biodrivstoffproduksjon i Norden vil endre den tradisjonelle skogsektoren, og at skogeieren vil være den store vinneren.
Rotkjuke koster samfunnet mange millioner hvert år. I et stort, internasjonalt forskningsprosjekt er aktører og forskningsmiljøer samlet til felles kamp mot råten, og arbeidet er i full gang.
Visste du at NMBU har en podcast? I episode 2 kan du være med MINAs professorer Stein Moe og Thrond Haugen på båttur. De forsker på effektene av vernesoner for hummerfiske.
Professor emerita Brit Salbu er fjerde forskergenerasjon etter Madame Curie og har vært en foregangsperson innen sitt fagfelt gjennom flere tiår. I dag ble hun slått til ridder.
I sin doktorgrad har Mahdieh Tourani optimalisert statistiske metoder for bruk av ikke-invasive metoder til viltovervåking, for eksempel kamerafangst og genetiske prøver. Hun har brukt hierarkisk-analytiske modeller til å takle problemer tilknyttet kartlegging av store rovdyr.
Har du meninger om hvordan Norges fremtidige reiseliv bør se ut? Vi inviterer til studentworkshop hvor du kan gi innspill til ny nasjonal reiselivsstrategi. Gratis lunsj. Påmelding kreves, førstemann til mølla.
Du har sikkert sett eller hørt henne. Anne Sverdrup-Thygeson har de siste årene vært i alle kanaler, der hun med iver og entusiasme lærer oss å forstå naturen, og insektene spesielt. Nå gjør Forskningsrådet ære på hennes arbeid ved å tildele henne formidlingsprisen for 2020.
Hvordan har koronaen påvirket det naturbaserte reiselivet, og hvordan ser fremtidens bærekraftige reiseliv ut? NMBU inviterer til fagseminar fredag den 30. oktober, 2020 på Ås.
Over 80 prosent av drikkevannet i Norge kommer fra overflatevann som elver og innsjøer. Endringer i klimaet vil kunne påvirke vannkvaliteten i drikkevannskildene og gi utfordringer til renseanleggene. Dessuten kan det være vanskeligere å definere vannkvalitet enn du kanskje tror.