Bildet er tatt under sommerkurs i zoologi.

Ny rapport om NMBUs skoger

Lurer du på hvordan NMBUs skoger forvaltes? MINAs Arild Veidahl, Ole Martin Bollandsås, Terje Gobakken og Roar Økseter har publisert en ny fagrapport om universitetsskogen.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Ida Aarø, mottaker av pris for beste masteroppgave.

Bedriftene drysser penger over skogfagsstudentene

Torsdag 16. november delte landbruks- og matminister Jon Georg Dale ut 400.000 kroner i stipend til 6 skogfagstudenter. Ida Aarø fikk sin masteroppgave kåret til årets aller beste, og mottok 50.000 kroner ekstra for bragden.

Hannah Harrison forsker på hva som kan gjøres for å bevare Norges spesielle villaksbestander.

Ph.d.-student tildelt "Green Talents Award"

NMBUs ph.d.-student Hannah Harrison har blitt tildelt den tyske "Green Talents Award". Hun er en av 25 aspirerende forskere ut av 602 søkere fra hele verden. Årets tema for prisen er "Bærekraftig Produksjon og Forbruk".

En topp er klippet av og man har bundet opp en kommende knopp for at denne skal danne en ny topp

Norske trær reagerer raskt på klimaendringer

Trær må i dagens klima takle store svingninger i temperatur og lys. Ny forskning viser at de kan tilpasse seg raskt.

Vanndråper

Hvordan vil det grønne skiftet påvirke ferskvannsressursene?

Det nye forskningssenteret BioWater har nettopp holdt sitt oppstartsmøte. BioWater er det første senter og plattform ssom skal finne løsninger for vannressursforvaltning i lys av potensial og konkurranse om biomasse, land- og vannressurser.

Jubilanten Brit Salbu

30 år med radioaktivitet, mennesker og miljø ved NMBU

Et fagseminar til ære for Brit Salbu, i anledning hennes 70 års dag, ble arrangert denne uken.

.

Seminar 20.10: Naturbasert og bærekraftig reiseliv

Gikk du glipp av seminaret 20.10 om naturbasert og bærekraftig reiseliv? Eller var du til stede og ønsker å studere presentasjonene enda nøyere? Nederst på siden finner du alle presentasjonene. Få også med deg intervju i NRK Friluftsmagasinet fra seminaret.

Professor Brit Salbu

30 år med radioaktivitet, mennesker og miljø på NMBU

NMBU inviterer til et åpent seminar "30 år med radioaktivitet, mennesker og miljø på NMBU" dedikert til professor Brit Salbu som fyller 70. Seminaret vil bli avholdt torsdag 12. oktober 2017 fra kl. 12.15 til 17.15 på Auditorium TU101 "Kinosalen", Tårnbygningen, NMBU, Ås.

NMBU-professor Erik Næsset

NMBU-bidrag til metoderapport fra FNs klimapanel

De neste to årene skal FNs klimapanel (IPCC) utarbeide fire delrapporter tilknyttet klimaendringer. Et lite utvalg eksperter fra norske fagmiljøer er med, og en av dem er NMBUs professor Erik Næsset.

Kartlegger sjøørret i Verdal

Forskere fra NMBU kartlegger produksjon av fisk i sjøørrettbekker i Verdal. Målet er å kunne komme med forslag til gode restaureringstiltak slik at fiskeproduksjonen kan økes.