På 1940- og 50-tallet ble det plantet mye ny granskog i Nord-Norge. Nå begynner skogen å bli hogstmoden, og spørsmålet er om grantømmeret egner seg som trelast til bruk i bærende konstruksjoner.
De nyeste estimatene fra NMBUs forskere viser at det er noen færre jerv i Skandinavia i år enn i fjor, men at bestanden har vært stabil det siste tiåret.
Er du interessert i bærekraft og arbeid i skjæringsfeltet mellom friluftsliv, naturforvaltning og turisme. Da kan masterprogrammet naturbasert reiseliv ved NMBU være noe for deg! Bli med på vår infokveld og hør nærmere om mulighetene som finnes. Søknadsfrist 15. april, på www.nmbu.no/reiseliv
"Prosessen omkring Lågendeltaet naturreservat og ny E6 viser hvor utilstrekkelig den sektoriserte forvaltningen er til å løse de globale naturtap- og klimakrisene," skriver NMBUs forskere i en kommentar i Aftenposten.
Ønsker du å skrive masteroppgave om Oslofjorden? Vi inviterer til informasjonsmøte om tverrfaglig masterprosjekt for økt innsikt i bærekraftsutfordringer. Det serveres pizza!
Mariya Kelovas doktorgrad viser hvordan næringsstoffer fra tørrtoalett-avfall kan gjenbrukes som gjødsel i landbruket. Dette kan bidra til bedre avlinger og potensielt avhjelpe mangel på kunstgjødsel.
Bekkene gir naturmangfold, rekreasjon og flomhåndtering. Dessverre er svært mange bekker ødelagte gjennom kanalisering, fiskevandringsbarrierer, kantskogfjerning, og bekkelukkinger. I FNs tiår for naturrestaurering må vi starte gjenopprettinga.