Gradsdagen ble en festdag for studenter og ansatte

Åse Grøttå og Julian Skytterholm var to av de rundt 130 studentene som presenterte sin gradsoppgave ved Fakultet for landskap og samfunn den 19. juni.

Tove Rømo Grande / NMBU

En etter én kom studentene lettet ned til Hjerterommet café i Urbygningen med en rose i handa etter vel gjennomført presentasjon av gradsoppgaven. På denne dagen fullførte rundt 130 kandidater studiene ved Fakultet for landskap og samfunn.

Gradsdagen ble en festdag for studenter og ansatte

- Gratulerer så mye med vel gjennomførte studier!, sa dekan Eva Falleth i talen til studentene under festarrangementet som markerte slutten av årets gradsdag. Hun takket studierådgivere, sensorer, veiledere og studentene for en interessant faglig, sosial og begivenhetsrik dag.

Klar for arbeidslivet

I Hjerterommet café var det i løpet av dagen en blanding av høye og lave skuldre blant studentene, alt ettersom presentasjonene var overstått eller ikke. Studentene i eiendomsutvikling var godt fornøyde med å ha vært igjennom to interessante år på NMBU:

- Jeg har trivdes her med gode venner, og et variert fagtilbud, sier Jonas Hagen som sammen med Hans Yngvar Haugrud leverte en oppgave om risiko i boligprosjekter.

Flere av studentene har allerede tatt fatt på arbeidslivet, blant dem Eirik Mølbach-Thellefsen Stray som har fått jobb i Norwegian broker. – Det føles veldig bra å begynne i jobb, selv om jeg kommer til å savne studiekameratene, sier han. På NMBU for 9 av 10 studenter relevant jobb etter studiene.

Eirik Mølbach-Thellefsen Stray, David Kristian Finnøy Andresen og Jonas Hagen er godt fornøyde med å ha fullført studiene i eiendomsutvikling. Nå er de klare for arbeidslivet.

Tove Rømo Grande / NMBU

Også noen av sensorene har fartstid som studenter på universitetet:

- Det er gøy å være tilbake på NMBU som sensor og se hva studentene jobber med. Dette er en festdag, sier Daniel Ewald. Han er selv utdannet landskapsarkitekt.

Til daglig jobber Ewald ved Bar Bakke landskapsarkitekter og følger godt med på hva som rører seg i landskapsarkitektmiljøene på Ås. Herfra henter de mange kandidater.

Lettet og glad

En av studieveilederne som står bak arrangementet, Monica Vestvik, synes det er spesielt fint å se lettelsen i ansiktene på studentene etter at presentasjonen er overstått.

- Disse studentene har vi som studieveiledere fulgt i opp til fem år, og det er spennende å se hvordan de utvikler seg, og spesielt morsomt er det å se når de kommer i mål med studiene, sier hun. Gradsdagen er et årlig arrangement som er åpent for alle interesserte.

Monica Vestvik er en av studieveilederne på LANDSAM som står bak arrangementet. Gradsdagen arrangeres hvert år i juni.

Tove Rømo Grande / NMBU

I denne brosjyren kan du lese sammendrag av bachelor- og masteroppgavene som ble presentert på Gradsdagen.

Published 19. juni 2018 - 16:55 - Updated 20. juni 2018 - 9:38