Når klimatilpasningsprosjekter gjør vondt verre

En litteraturgjennomgang ledet av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Universitetet i Oxford finner at mange internasjonalt finansierte klimatilpasningsprosjekter snarere enn å redusere sårbarheten for klimaendringer faktisk forsterker, flytter eller skaper nye kilder til sårbarhet i utviklingsland.

Gradsoppgavepresentasjoner - 2021

Velkommen til gradsoppgavepresentasjoner ved Fakultet for landskap og samfunn.

– Å bygge fred starter med et frø

– Men det er viktig at Nobelkomiteen ikke bidrar til å gjøre mat til et sikkerhetsspørsmål, sier NMBU-forsker Ola Westengen om dagens utdeling av Nobels fredspris 2020 til World Food Programme.

Forskere er bekymret for spredningen av koronaviruset i Afrika

Mangel på rent vann og såpe, svake helsesystemer og stor fattigdom gjør at mange afrikanske land er dårlig stilt i møte med koronaviruset, som er i rask spredning på kontinentet.

Svært populære studieprogrammer ved NMBUs Fakultet for landskap og samfunn

Fakultet for landskap og samfunn har NMBUs 3., 6., 7., 9., og 15. mest populære studieprogrammer, viser ferske tall fra Samordna opptak. – Dette er svært gledelige tall og viser at vi har gode og samfunnsrelevante studieprogram, sier dekan Eva Falleth.

NMBU-forskere jobber for fred og matsikkerhet i Mali

Sikkerhetsutfordringer, og spesielt matsikkerhet, var på programmet da fredsdelegasjonen fra Mali besøkte NMBU, for å bli kjent med det innovative arbeidet på feltet ved NMBUs institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier.

Korona fører til den største interne folkevandringen i India siden 1947

1,3 milliarder indere er beordret til å holde seg hjemme, og kollektivtrafikken gjorde bråstopp over natta. Millioner av indere må gå hundrevis av kilometer for å komme seg innenfor egen dør. Nå frykter NMBU-forskere at også en sultkatastrofe skal ramme landet.

– Mediene stiller for få kritiske spørsmål i reindriftssaker

Forsker mener norske journalister ikke gjør nok for å ettergå statens påstander om bærekraftig reindrift.

How is the ‘green economy’ implemented in the Global South and who benefits?

Companies and institutions with much to gain from appearing more environmentally friendly ‘hijack’ the green discourse and ‘greenwash’ their activities to realise their own interests, according to political ecologist Jill Tove Buseth’s new doctoral research.

Ta en titt på våre gradsoppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).