Pris for semesterets beste underviser til LANDSAMs Lars Kåre Grimsby

– Jeg er både overrasket og beæret, sier den ferske vinneren fra Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier, Noragric.

CMI pris for fremragende utviklingsforskning går til Aida Cuní-Sanchez ved NMBU

Cuní-Sanchez har ledet en banebrytende studie som viser store karbonlagre og omfattende avskoging i Afrikas fjellskoger. De prisvinnende funnene ble offentliggjort i Nature i fjor.

Det neste tiåret blir avgjørende

– Hvis vi skal sikre en levelig fremtid for alle på jorda, haster det å handle, sier NMBU-professor Siri H. Eriksen. Hun er en av forfatterne bak FNs klimapanels nyeste rapport.

Vann på alle kontinenter er forurenset av legemidler

En ny, global studie har undersøkt forekomsten av legemidler i verdens elver. I flere enn én av fire elver fant forskerne konsentrasjoner på potensielt giftige nivåer.

NMBU skal lede ny forskerskole om det grønne skiftet og energiomstilling

Ny NMBU-ledet forskerskole skal styrke den samfunnsmessige relevansen av doktorgradsutdanning knyttet til de sosiale og miljømessige kontroversene rundt overgangen til lavkarbonsamfunnet.

Stor uttelling for NMBU til prosjekter i det globale sør

– Det er fantastisk at NMBU får så bra uttelling. Det er dessuten flott å se at NMBU har et sterkt fokus på bærekraft i alle prosjektene, sier Solve Sæbø, NMBUs prorektor for utdanning.

– Svaret på de vanskelige spørsmålene gjenstår

Tomohiro Harada og Magnus Merkle er NMBUs observatører på COP26. På klimatoppmøtets fjerde dag fortelle de hva som har vært høydepunktene så langt – og hvor mye som fortsatt mangler.

Klimatoppmøtet i Glasgow

To av våre forskere er hovedforfattere i neste delrapport fra FNs klimapanel. En var kvalitetssikrer i forrige rapport og en siste er ekspert på internasjonale klimaforhandlinger. Vi spurte dem om hvilke forventninger de har til toppmøtet:

NMBU deltar på klimatoppmøtet i Glasgow

To forskere fra NMBU deltar på FNs klimatoppmøte i Glasgow. Rektor Curt Rice er også i Glasgow under møtet, og skal snakke til næringslivet om sirkulærøkonomi.

– Vi har bare ni vekstsesonger igjen på å nå FNs bærekraftsmål om å utrydde sult

NMBU-forsker Ola Westengen er med på å sette såfrøsikkerhet for bønder over hele verden på agendaen i FNs toppmøte om matsystemer i september.