Velkommen til gradsdagene ved LANDSAM i juni 2021!

I juni gjennomføres gradsdagene ved Fakultet for landskap og samfunn. Her presenterer våre bachelor- og masterkandidater sine gradsoppgaver med påfølgende muntlige eksaminasjon. Velkommen!

Hva skjer når elver får samme juridiske rettigheter som mennesker?

Siden 2017 har flere av verdens elver blitt anerkjent som juridiske personer, på lik linje med mennesker. Nå skal forskere utforske konsekvensene av denne juridiske nyvinningen.

Nytt fysisk og nettbasert møtested for politisk økologi er lansert

Forskerne bak forumet Political Ecology Forum har denne uken lansert en nettside som skal være et møtested for studenter og akademikere som er interessert i den politiske siden av miljø- og utviklingsspørsmål.

Ledig stilling: Instituttleder ved Institutt for internasjonale miljø og utviklingstudier (Noragric)

Vi søker instituttleder til Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier (Noragric) ved Fakultet for landskap og samfunn. Det er en åremålsstilling på fire år, med mulighet for forlengelse i én periode.

NMBU-podden: Marianne Mosberg om militærkuppet i Myanmar

1. februar gjennomførte militæret et statskupp i Myanmar etter anklager om valgfusk. Hvorfor gjorde de det? Og hva skjer videre nå i landet? Hør NMBU-podden med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg om militærkuppet I Myanmar.

Globale utviklingsstudier ved NMBU får toppkarakter av internasjonal komite

—  Denne annerkjennelsen viser at vi er på høyt nivå internasjonalt med utdanningen vi tilbyr innen globale utviklingsstudier, sier professor Morten Jerven.

Intervju: Sjokk og skuffelse etter militærkuppet i Myanmar

Hvordan påvirker militærkuppet drømmene og framtidsutsiktene til folket i Myanmar? Hør intervjuet med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg i NRK Helgemorgen.

Hvordan kan reindrifta tilpasse seg klimaendringene?

Mer ekstremt og uforutsigbar vær, med milde vintre og regn-på-snø, vil sannsynligvis prege arktiske strøk i årene som kommer. Sammen med reineierne skal forskerne i prosjektet CHARTER forsøke å forstå hvordan reindrifta i Arktis best kan tilpasse seg klimaendringene.

Klimatilpasning skaper problemer for sårbare befolkningsgrupper

Klimatilpasningsprosjekter i utviklingsland gjør ofte vondt verre for allerede sårbare befolkningsgrupper, viser ny forskning ledet av NMBU.

Når klimatilpasningsprosjekter gjør vondt verre

En litteraturgjennomgang ledet av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Universitetet i Oxford finner at mange internasjonalt finansierte klimatilpasningsprosjekter snarere enn å redusere sårbarheten for klimaendringer faktisk forsterker, flytter eller skaper nye kilder til sårbarhet i utviklingsland.