Gunnar Øygard

Noragrics første direktør

Det var med sorg vi mottok nyheten at Gunnar Øygard har gått bort. Øygard var Noragrics første direktør fra 1986 - 1988, og hadde flere lederverv ved NLH. Han ble begravet 18. september.

Oslo-byråd Lan Marie Nguyen Berg ønsket velkommen til årets POLLEN-konferanse foran et fullsatt auditorium med noen av de fremste internasjonale forskerne innen politisk økologi.

Lan Marie Berg åpnet en av verdens største konferanser innen politisk økologi og grønn økonomi i Oslo

500 deltagere fra over 70 land gjester Oslo denne uken for å delta på den internasjonale konferansen om grønn økonomi og politisk økologi. Siden sin spede begynnelse i 2014 har POLLEN-konferansen vokst til å bli blant de største på feltet.

Åse Grøttå og Julian Skytterholm var to av de rundt 130 studentene som presenterte sin gradsoppgave ved Fakultet for landskap og samfunn den 19. juni.

Gradsdagen ble en festdag for studenter og ansatte

En etter én kom studentene lettet ned til Hjerterommet café i Urbygningen med en rose i handa etter vel gjennomført presentasjon av gradsoppgaven. På denne dagen fullførte rundt 130 kandidater studiene ved Fakultet for landskap og samfunn.

I denne brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på Gradsdagen 19. juni 2018 ved Fakultet for landskap og samfunn, NMBU.

Ta en titt på våre gradsoppgaver!

I denne brosjyren kan du lese om de rundt 130 bachelor- og masteroppgavene som ble presentert på Gradsdagen ved Fakultet for landskap og samfunn våren 2018.

Noragric

Internasjonal konferanse om grønn økonomi og politisk økologi i Oslo

Flere av de store internasjonale navnene innen politisk økologi kommer til Oslo for å delta på POLLEN-konferansen 19. – 22. juni. Med over 500 deltagere fra over 70 land og 120 paneler er konferansen en av de største innenfor feltet.

Alle er velkommen til Fakultet for landskap og samfunns gradsdag 19. juni hvor studentene presenterer sine gradoppgaver. Kanskje finner du bedriften din sin drømmekandidat?

Studentene presenterer sine gradsoppgaver på gradsdagen 19. juni. Velkommen!

På gradsdagen den 19. juni gjennomfører bachelor- og masterkandidater ved Fakultet for landskap og samfunn sine muntlige eksaminasjoner. På denne siden finner du programmet for dagen og informasjon om gradsoppgavene. Presentasjonene er åpne for alle.

Presentasjonsteknikk

Gradsoppgavepresentasjon - 4. juni 2018

Velkommen til individuell gradsoppgavepresentasjon ved Fakultet for landskap og samfunn. Presentasjonen er åpen for alle interesserte og vil foregå via Skype.

Frankrike er et populært studieland for studenter. Nå har NMBU opprettet en utvekslingsavtale med høyskolen Sciences Po Rennes. I Caen ligger en av høyskolens to campuser.

NMBU etablerer samarbeid med Sciences Po Rennes i Frankrike

Nå kan studenter fra by- og regionplanlegging, eiendom og Noragric søke utveksling til den prestisjefylte høyskolen Sciences Po Rennes i Frankrike.

Shai Divon.

Shai Divon er ny instituttleder på Noragric

Den 1. januar tar Shai Divon tar over stafettpinnen etter Poul Wisborg som leder på Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier, Noragric.

I desember 2016 mottok den colombianske presidenten, Juan Manuel Santos, Nobels fredspris for fredsprosessen i Colombia. I året etter har 56 sosiale ledere mistet livet og den colombianske regjeringen fortsetter å snakke om disse drapene som om de var tilfeldige fenomener, ifølge Cornelia Helmcke.

Politiske mord forblir ustraffet i Colombia

For ett år siden var den colombianske presidenten i Oslo rådhus for å ta imot Nobels fredspris. Fredsavtalen mellom regjeringen og landets største geriljagruppe FARC-EP var nettopp signert. Men løftene har ikke blitt holdt, skriver Noragric-stipendiat Cornelia Helmke.