Aktuelt

A farmer on the outskirts of Lilongwe, Malawi prepares a field for planting.

Humanitær politikk og praksis i et klima i endring

Vi må tenke nytt for å kunne knytte kortsiktig humanitære kriser med langsiktig bærekraftig tilpasning til klimaendringer.

Brenda Awuor Jimris-Rekve vant pris for beste oppgave 2017.

Prize for Best Master's Thesis goes to study on terrorism impacts

Noragric student Brenda Awuor Jimris-Rekve won the prize for Best Master’s Thesis at NMBU in 2016 for her work on the impact of terrorism on the Kenyan media.

John Andrew McNeish, Noragric

- Colombia er fortsatt langt unna fred

- Dette er det rette saken å gi Nobels fredspris til, men Juan Manuel Santos er langt fra en helgen og Colombia er dessverre fortsatt langt unna fred, sier NMBUs John-Andrew McNeish om lørdagens fredsprisutdeling.

Toxoplasma

To Toppforsk-prosjekter til NMBU

Hvordan påvirker parasitter nervesystemet til folk og dyr? Og hvordan former den grønne økonomien styringsmodeller og utvikling i Sør?

Lauren Guido

NMBU-student med råd til Orkla om bærekraft

NMBU-student Lauren Guido ble valgt ut til et team med studenter som skal utrede og rådgi Orkla om hvordan selskapet kan bli mer attraktivt for unge forbrukere gjennom mer fokus på bærekraftige løsninger.

Aktuelt

Er Afrikas økonomi fremvoksende eller vaklende? New York Times om NMBU-forskning

Fortellingen om Afrikas økonomi som fremvoksende var «altfor rosenrød», sier NMBU-forsker Morten Jerven til The New York Times.

United Nations flag

NMBU deltar på FNs klimatoppmøte i november

NMBU har fått status som observatør på FNs klimakonferanse som i år finner sted i Marokko.

Reindeer

Vil gi reindrift status som verdensarv

NMBU-forskere har bidratt til ny bok om reindrift som foreslår å føre den samiske reindriften på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv.

Penger

Pengedryss over forskertalenter og nye NMBU-prosjekter

NMBUs forskere hevder seg enda bedre i år enn i fjor i årets tildeling av Fri prosjektstøtte.

NMBU-forsker Stig Jarle Hansen mener årets fredspris er en av de viktigste på mange år.

– Den viktigste fredsprisen på mange år

Det sier Stig Jarle Hansen ved Noragric, som har studert brorskapet i Tunisia.