Aktuelt

Frankrike er et populært studieland for studenter. Nå har NMBU opprettet en utvekslingsavtale med høyskolen Sciences Po Rennes. I Caen ligger en av høyskolens to campuser.

NMBU etablerer samarbeid med Sciences Po Rennes i Frankrike

Nå kan studenter fra by- og regionplanlegging, eiendom og Noragric søke utveksling til den prestisjefylte høyskolen Sciences Po Rennes i Frankrike.

Shai Divon.

Shai Divon er ny instituttleder på Noragric

Den 1. januar tar Shai Divon tar over stafettpinnen etter Poul Wisborg som leder på Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier, Noragric.

I desember 2016 mottok den colombianske presidenten, Juan Manuel Santos, Nobels fredspris for fredsprosessen i Colombia. I året etter har 56 sosiale ledere mistet livet og den colombianske regjeringen fortsetter å snakke om disse drapene som om de var tilfeldige fenomener, ifølge Cornelia Helmcke.

Politiske mord forblir ustraffet i Colombia

For ett år siden var den colombianske presidenten i Oslo rådhus for å ta imot Nobels fredspris. Fredsavtalen mellom regjeringen og landets største geriljagruppe FARC-EP var nettopp signert. Men løftene har ikke blitt holdt, skriver Noragric-stipendiat Cornelia Helmke.

Brenda Awuor Jimris-Rekve vant pris for beste oppgave 2017.

Prize for Best Master's Thesis goes to study on terrorism impacts

Noragric student Brenda Awuor Jimris-Rekve won the prize for Best Master’s Thesis at NMBU in 2016 for her work on the impact of terrorism on the Kenyan media.

John Andrew McNeish, Noragric

- Colombia er fortsatt langt unna fred

- Dette er det rette saken å gi Nobels fredspris til, men Juan Manuel Santos er langt fra en helgen og Colombia er dessverre fortsatt langt unna fred, sier NMBUs John-Andrew McNeish om lørdagens fredsprisutdeling.

A farmer on the outskirts of Lilongwe, Malawi prepares a field for planting.

Humanitær politikk og praksis i et klima i endring

Vi må tenke nytt for å kunne knytte kortsiktig humanitære kriser med langsiktig bærekraftig tilpasning til klimaendringer.

Toxoplasma

To Toppforsk-prosjekter til NMBU

Hvordan påvirker parasitter nervesystemet til folk og dyr? Og hvordan former den grønne økonomien styringsmodeller og utvikling i Sør?

Lauren Guido

NMBU-student med råd til Orkla om bærekraft

NMBU-student Lauren Guido ble valgt ut til et team med studenter som skal utrede og rådgi Orkla om hvordan selskapet kan bli mer attraktivt for unge forbrukere gjennom mer fokus på bærekraftige løsninger.

Aktuelt

Er Afrikas økonomi fremvoksende eller vaklende? New York Times om NMBU-forskning

Fortellingen om Afrikas økonomi som fremvoksende var «altfor rosenrød», sier NMBU-forsker Morten Jerven til The New York Times.

United Nations flag

NMBU deltar på FNs klimatoppmøte i november

NMBU har fått status som observatør på FNs klimakonferanse som i år finner sted i Marokko.