Aktuelt

– Vi har bare ni vekstsesonger igjen på å nå FNs bærekraftsmål om å utrydde sult

NMBU-forsker Ola Westengen er med på å sette såfrøsikkerhet for bønder over hele verden på agendaen i FNs toppmøte om matsystemer i september.

Afrikanske fjellskoger lagrer mer karbon enn tidligere antatt

Ny studie i Nature viser at de eksisterende retningslinjene for de afrikanske fjellskogene grovt undervurderer rollen de har i den globale klimareguleringen.

Et nytt Taliban for et nytt Afghanistan?

Mange afghanere har aldri opplevd et Taliban-regime, og befolkningen har tilgang til verden utenfor i større grad enn noen gang tidligere. Har Taliban også forandret seg, slik de selv hevder?

Hva skjer når elver får samme juridiske rettigheter som mennesker?

Siden 2017 har flere av verdens elver blitt anerkjent som juridiske personer, på lik linje med mennesker. Nå skal forskere utforske konsekvensene av denne juridiske nyvinningen.

Velkommen til gradsdagene ved LANDSAM i juni 2021!

I juni gjennomføres gradsdagene ved Fakultet for landskap og samfunn. Her presenterer våre bachelor- og masterkandidater sine gradsoppgaver med påfølgende muntlige eksaminasjon. Velkommen!

Nytt fysisk og nettbasert møtested for politisk økologi er lansert

Forskerne bak forumet Political Ecology Forum har denne uken lansert en nettside som skal være et møtested for studenter og akademikere som er interessert i den politiske siden av miljø- og utviklingsspørsmål.

Ledig stilling: Instituttleder ved Institutt for internasjonale miljø og utviklingstudier (Noragric)

Vi søker instituttleder til Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier (Noragric) ved Fakultet for landskap og samfunn. Det er en åremålsstilling på fire år, med mulighet for forlengelse i én periode.

NMBU-podden: Marianne Mosberg om militærkuppet i Myanmar

1. februar gjennomførte militæret et statskupp i Myanmar etter anklager om valgfusk. Hvorfor gjorde de det? Og hva skjer videre nå i landet? Hør NMBU-podden med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg om militærkuppet I Myanmar.

Globale utviklingsstudier ved NMBU får toppkarakter av internasjonal komite

—  Denne annerkjennelsen viser at vi er på høyt nivå internasjonalt med utdanningen vi tilbyr innen globale utviklingsstudier, sier professor Morten Jerven.

Intervju: Sjokk og skuffelse etter militærkuppet i Myanmar

Hvordan påvirker militærkuppet drømmene og framtidsutsiktene til folket i Myanmar? Hør intervjuet med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg i NRK Helgemorgen.