Forskere er bekymret for spredningen av koronaviruset i Afrika

Mangel på rent vann og såpe, svake helsesystemer og stor fattigdom gjør at mange afrikanske land er dårlig stilt i møte med koronaviruset, som er i rask spredning på kontinentet.

Korona fører til den største interne folkevandringen i India siden 1947

1,3 milliarder indere er beordret til å holde seg hjemme, og kollektivtrafikken gjorde bråstopp over natta. Millioner av indere må gå hundrevis av kilometer for å komme seg innenfor egen dør. Nå frykter NMBU-forskere at også en sultkatastrofe skal ramme landet.

NMBU-forskere jobber for fred og matsikkerhet i Mali

Sikkerhetsutfordringer, og spesielt matsikkerhet, var på programmet da fredsdelegasjonen fra Mali besøkte NMBU, for å bli kjent med det innovative arbeidet på feltet ved NMBUs institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier.

– Mediene stiller for få kritiske spørsmål i reindriftssaker

Forsker mener norske journalister ikke gjør nok for å ettergå statens påstander om bærekraftig reindrift.

How is the ‘green economy’ implemented in the Global South and who benefits?

Companies and institutions with much to gain from appearing more environmentally friendly ‘hijack’ the green discourse and ‘greenwash’ their activities to realise their own interests, according to political ecologist Jill Tove Buseth’s new doctoral research.

Ta en titt på våre masteroppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

- EAT-rapporten er for svak på politikk og økonomi

Det sier NMBU-professor i utviklingsstudier Ruth Haug, i en artikkel i Bistandsaktuelt.

To Noragric-professorer får viktige roller i globalt naturprosjekt

Hvilke verdier representerer naturen? Hvordan forstår vi disse verdiene? Hvordan påvirker de valgene våre og hvordan burde de påvirke dem? De neste tre årene skal dette kartlegges i et stort prosjekt fra det internasjonale Naturpanelet.

Paracet i møte med klimaendringer

Forrige måned slapp FNs klimapanel den såkalte 1,5-gradersrapporten. Rapporten viser både at det må dramatiske tiltak og samfunnsendringer til - om vi skal nå målet om å ikke overstige 1,5 graders oppvarming siden førindustriell tid.

Noragrics første direktør

Det var med sorg vi mottok nyheten at Gunnar Øygard har gått bort. Øygard var Noragrics første direktør fra 1986 - 1988, og hadde flere lederverv ved NLH. Han ble begravet 18. september.