Gamle hageroser - en vandring blant levende kulturminner

• Gamle roser, levende kulturminner
    Shutterstock

Roser har en spesiell plass i vestens historie og er blant de mest populære plantene som finnes. På denne vandringen tar forsker Eva Vike deg med inn i rosenes verden på Planteskolen ved NMBU, Campus Ås.

Gamle hageroser - en vandring blant levende kulturminner

Her finnes en unik samling gamle hageroser som, i samarbeid med Norsk Roseforening, er samlet inn fra hager på Østlandet.

Vandringen om roser etterfølges av en vandring med Per Anker Pedersen i NMBUs treforsøkspark: Over 100 treslag er samlet i treforsøksparken på NMBU – bli med på en rundttur!Vandringene er en del av programmet for feiringen av 100 år med norsk landskapsarkitektur. Europas første utdanning i landskapsarkitektur ble etablert på Norges Landbrukshøyskole på Ås (i dag NMBU) i 1919.

Published 25. juni 2019 - 15:25 - Updated 25. juni 2019 - 15:27