Over 100 treslag er samlet i treforsøksparken på NMBU – bli med på en rundtur!

Dette er en skog du kanskje aldri har vært i før - treforsøksparken på Ås inneholder de fleste av Norges treslag og mange spennende utenlandske! Per Anker Pedersen fra NMBU inviterer til en litt annerledes skogstur, tirsdag 2. juli.

Gamle hageroser - en vandring blant levende kulturminner

Roser har en spesiell plass i vestens historie og er blant de mest populære plantene som finnes. På denne vandringen tar forsker Eva Vike deg med inn i rosenes verden på Planteskolen ved NMBU, Campus Ås.

Snart blir fuglebrettet tomt

Det hjelper ikke bare å strø om seg med insektshotell og fuglekasser når både sentrum og villaområder stadig blir mer grått enn grønt, skriver Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU.

Utstilling Nasjonalmuseet - Arkitektur: UTESTEMME

Visste du at vi på NMBU var de første i Europa til å utdanne landskapsarkitekter? Har du tenkt på at uterom som hager, parker, byrom og kirkegårder er formgitt og planlagt av noen?

Vandringer med landskapsarkitekter som guide – velkommen!

Landskapsarkitekter og forskere fra NMBU inviterer til vandringer i alt fra gamle ruiner til dagens grønne lunger i byen, med rundt 15 vandringer gjennom hele 2019.

Det ligger mye helse i landskapet

Utbygging danner langvarige, om ikke permanente sår i jorda vår. La oss forhindre at de fysiske omgivelsene også skjærer sår i menneskene som de er laget for, skriver student i landskapsarkitektur Katja Terzic.

Norge var først i Europa: Utdannet landskapsarkitekter for å bygge nasjonen

Hvordan kan det ha seg at lille Norge var først i Europa med å utdanne landskapsarkitekter, flere tiår før kulturnasjoner som Tyskland, England og Frankrike?

Turstier for alle – ikke bare turister!

Hvor blir det av satsingen på det lett tilgjengelige friluftslivet der hvor folk flest bor, spør professor i landskapsarkitektur, Kine Halvorsen Thorén, i dette debattinnlegget.

Hva gjør egentlig en landskapsarkitekt?

I en alder av 21 år klødde jeg meg i hodet og skjønte at det på tide å finne ut hva jeg skulle studere. Landskapsarkitektur hadde jeg aldri hørt om før.

- Har ikke angret et sekund

Da Tanita var lei av jobben og lette etter noe annet å gjøre, ramlet hun tilfeldigvis innom Smedsvig Landskapsarkitekter i Bergen. Så tok livet en ny vending.

I slike nabolag trives barna best

Barn som bor i nabolag med grøntområder innenfor 800 meter fra hjemmet er mer aktive, både sosialt og fysisk, viser ny forskning.

En høyrøstet utstilling om norsk landskapsarkitektur

Som kurator for historiens første utstilling om landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet ønsker Jenny B. Osuldsen å ta i bruk utestemmen. Gjennom pionerenes arbeider håper hun å vekke interesse for faget som har spilt en noe lavmælt rolle – fram til nå.

Miljøhovedstaden 2019 – NMBU er med!

I skarp konkurranse med 13 andre byer har EU kåret Oslo til europeisk miljøhovedstad i 2019. Som samarbeidspartner bidrar NMBU til det offisielle programmet med arrangementer for fagfolk og folk flest.

Ta en titt på våre masteroppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Europas eldste utdanning i landskapsarkitektur feirer 100 år i 2019

I 2019 er det 100 år siden utdanningen i landskapsarkitektur ble etablert på Ås, som den første av sitt slag i Europa. Begivenheten markeres med arrangementer og prosjekter gjennom hele jubileumsåret.

Velkommen til landskapsarkitektenes 100-årstreff

Er du tidligere student i landskapsarkitektur? Da er du velkommen til 100-årstreff! Meld deg på her.

Hun ble Norges første kvinnelige professor i landskapsarkitektur

I anledning kvinnedagen henter vi opp blogginnlegget om Karen Reistad som ble Norges første kvinnelige professor i landskapsarkitektur, og stod bak en rekke kjente prosjekter over flere tiår.

Nytt blogginnlegg: Landskapsarkitektur i regjeringskvartalet

Har du noen gang tenkt på hvem som stod bak utformingen av uteområdene i regjeringskvartalet? Nytt innlegg på bloggen "Historisk arkiv for norsk landskapsarkitektur".

Byens grønne tak passer ikke for fuglene

Fuglene har for få gjemmesteder på takene som skal være byens nye grønne lunger. De trenger flere trær og busker for å trives.

Debatt: Hvordan bygge byen for at også barna kan trives?

Oslo-politikere utfordres til å svare på hva slags by de ser for seg å utvikle for å sikre barna en god oppvekst, i samtale med forskere og foreldre på Kulturhuset i Oslo 2. mai, kl. 17.00-18.30. Velkommen!

Universitetsparken på NMBU er laboratorium for fremtidens byer

I en vandring i universitetsparken på NMBU får du vite hvordan en stadig mer tettbygd by, og hagen din, kan takle styrtregn for å unngå flom.

Velkommen til vårens åpne forelesninger i IMPULS-serien

Er du sulten på nye impulser innen byutvikling og landskapsarkitektur? Alle interesserte er velkommen til vårens åpne forelesninger i IMPULS-serien.

Student overbeviser Statsbygg om potensialet i fengslers uteområder

Statsbygg mener det er åpenbart at fengselshager kan og bør være en del av rehabiliteringen som tilbys i norske fengsler, etter å ha lest Pirjetta Elisabet Fagerlis masteroppgave.

Stor oppslutning om den første vandringen

I forbindelse med at landskapsarkitekturutdanningen i Norge runder 100 år arrangerer Institutt for landskapsarkitektur ved NMBU en serie vandringer utover våren og sommeren. Først ut var professor Ola Bettum, som inviterte til vandringen «En ukjent verden langs Akerselva».

Kreativ landskapsarkitekt lagde årets immatrikuleringsmotiv

NMBU-student Marte Uthus Solum lagde årets tegning til immatrikuleringen. Tegningen var opprinnelig laget til ringfesten, men NMBU-ledelsen mente den var så bra at den ble valgt ut som kunstmotiv til immatrikuleringen i 2018.