Barn og unge er mindre fysisk aktive enn før. Forskere fra NMBU har studert hvordan uteområdene i norske skoler og barnehager kan bidra til å motvirke den stadig økende inaktiviteten, og skape god helse og trivsel. Det har resultert i oppdaterte anbefalinger for uteområdenes innhold og størrelse.
Steinblokker fraktet med isen fra Jotunheimen til Ås, kalkstein fra Hadeland med fossiler av langstrakte blekkspruter og trær avlet opp etter frø som overlevde atombomen. Et geologisk klasserom vokser fram i parken på NMBU.
Boken forteller om studentlivet fra oppstarten av linjeforeningen, under krigen og etterkrigsårene, gjennom store forandringer på 60- og 70-tallet, om den definerende perioden før tusenårsskiftet, gjennom overgangen fra papir til digitalt, med fortellinger helt frem til i dag.
Professor Kongjian Yu er en av verdens mest anerkjente landskapsarkitekter med et tydelig miljøperspektiv og tverrfaglighet i sitt arbeid. Yu ble tildelt æresdoktorat ved NMBU sist uke.
Norsk landskapshistorie, globale landskapssyn og metoder for undervisning i landskapsarkitektur er stikkord for noen av bøkene som har blitt lansert i jubileumsåret for 100 år med norsk landskapsarkitektur.
Sukkerbiten er blitt en kampsak for én enkelt badeøy – et frimerke i byen. Glemt er alle spørsmål om hvordan vi best kan skape en helhetlig utvikling av Fjordbyen. Debattinnlegg fra PHD-student Elin T. Sørensen.
Student Pia Olsen Haukali fra Stavanger skrev den beste studentoppgaven ved NMBU i 2018. I oppgaven tar hun opp hvordan kvinner kan bli tryggere dersom byrom utformes på rett måte.
Hvilke tanker ligger bak utformingen av NMBU-parken? Utstillingen 100 år med norsk landskapsarkitektur er en vandring som viser vei gjennom parkens historie og design. Den står i parken ut året 2019, og alle er velkommen.
Det hjelper ikke bare å strø om seg med insektshotell og fuglekasser når både sentrum og villaområder stadig blir mer grått enn grønt, skriver Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU, i debattinnlegg.
Visste du at vi på NMBU var de første i Europa til å utdanne landskapsarkitekter? Har du tenkt på at uterom som hager, parker, byrom og kirkegårder er formgitt og planlagt av noen?
Landskapsarkitekter og forskere fra NMBU inviterer til vandringer i alt fra gamle ruiner til dagens grønne lunger i byen, med rundt 15 vandringer gjennom hele 2019.
Hvordan kan det ha seg at lille Norge var først i Europa med å utdanne landskapsarkitekter, flere tiår før kulturnasjoner som Tyskland, England og Frankrike?
Hvor blir det av satsingen på det lett tilgjengelige friluftslivet der hvor folk flest bor, spør professor i landskapsarkitektur, Kine Halvorsen Thorén, i dette debattinnlegget.
I en alder av 21 år klødde jeg meg i hodet og skjønte at det på tide å finne ut hva jeg skulle studere. Landskapsarkitektur hadde jeg aldri hørt om før.
I skarp konkurranse med 13 andre byer har EU kåret Oslo til europeisk miljøhovedstad i 2019. Som samarbeidspartner bidrar NMBU til det offisielle programmet med arrangementer for fagfolk og folk flest.
Turistene strømmer til Norge som aldri før. Er Norge forberedt på masseturismen? Hva skal til for å ivareta interessene og skape gode opplevelser for både besøkende og fastboende? Og hvilken rolle kan landskapsarkitekten spille i dette arbeidet? Velkommen til faglige innlegg og panelsamtale om naturbasert reiseliv i Norge, torsdag 17. oktober.
Professor Ramzi Hassan gjenskaper kulturarven i NMBUs VR-lab. Slik kan vi tre inn i gamle byggverk på Vestbredden, og se hvordan byggene så ut da det var nye. Den 24. september inviteres publikum inn for å se kulturarven med egne øyne.
Som kurator for historiens første utstilling om landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet ønsker Jenny B. Osuldsen å ta i bruk utestemmen. Gjennom pionerenes arbeider håper hun å vekke interesse for faget som har spilt en noe lavmælt rolle – fram til nå.
I 2019 er det 100 år siden utdanningen i landskapsarkitektur ble etablert på Ås, som den første av sitt slag i Europa. Begivenheten markeres med arrangementer og prosjekter gjennom hele jubileumsåret.
I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
Dette er en skog du kanskje aldri har vært i før - treforsøksparken på Ås inneholder de fleste av Norges treslag og mange spennende utenlandske! Per Anker Pedersen fra NMBU inviterer til en litt annerledes skogstur, tirsdag 2. juli.
Roser har en spesiell plass i vestens historie og er blant de mest populære plantene som finnes. På denne vandringen tar forsker Eva Vike deg med inn i rosenes verden på Planteskolen ved NMBU, Campus Ås.