Godt besøkt UTESTEMME-utstilling på Nasjonalmuseet

Nær 23 700 besøkende har sett UTESTEMME-utstillingen om pionerene i norsk landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet-Arkitektur.

Virtuell vandring i verdens kulturarv

Professor Ramzi Hassan gjenskaper kulturarven i NMBUs VR-lab. Slik kan vi tre inn i gamle byggverk på Vestbredden, og se hvordan byggene så ut da det var nye. Den 24. september inviteres publikum inn for å se kulturarven med egne øyne.

Foredrag: Landskapet i kunsten - landskapssyn

I dette foredraget inviteres publikum med på en reise i ulike landskap slik de er fremstilt i kunsten fra Egypt, gjennom vestens kunsthistorie og frem til i dag, med Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU. Foredraget har tidligere blitt holdt på Nesodden bibliotek.

Flere bøker lanseres i 2019

Norsk landskapshistorie, globale landskapssyn og metoder for undervisning i landskapsarkitektur er stikkord for noen av bøkene som har blitt lansert i jubileumsåret for 100 år med norsk landskapsarkitektur.

Debatt: Debatten om Sukkerbiten er navlebeskuende

Sukkerbiten er blitt en kampsak for én enkelt badeøy – et frimerke i byen. Glemt er alle spørsmål om hvordan vi best kan skape en helhetlig utvikling av Fjordbyen. Debattinnlegg fra PHD-student Elin T. Sørensen.

Beste studentoppgave i 2018

Student Pia Olsen Haukali fra Stavanger skrev den beste studentoppgaven ved NMBU i 2018. I oppgaven tar hun opp hvordan kvinner kan bli tryggere dersom byrom utformes på rett måte.

Velkommen til utstilling i NMBU-parken

Hvilke tanker ligger bak utformingen av NMBU-parken? Utstillingen 100 år med norsk landskapsarkitektur er en vandring som viser vei gjennom parkens historie og design. Den står i parken ut året 2019, og alle er velkommen.

Debatt: Snart blir fuglebrettet tomt

Det hjelper ikke bare å strø om seg med insektshotell og fuglekasser når både sentrum og villaområder stadig blir mer grått enn grønt, skriver Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU, i debattinnlegg.

Utstilling Nasjonalmuseet - Arkitektur: UTESTEMME

Visste du at vi på NMBU var de første i Europa til å utdanne landskapsarkitekter? Har du tenkt på at uterom som hager, parker, byrom og kirkegårder er formgitt og planlagt av noen?

Vandringer med landskapsarkitekter som guide – velkommen!

Landskapsarkitekter og forskere fra NMBU inviterer til vandringer i alt fra gamle ruiner til dagens grønne lunger i byen, med rundt 15 vandringer gjennom hele 2019.

Norge var først i Europa: Utdannet landskapsarkitekter for å bygge nasjonen

Hvordan kan det ha seg at lille Norge var først i Europa med å utdanne landskapsarkitekter, flere tiår før kulturnasjoner som Tyskland, England og Frankrike?

Debatt: Turstier for alle – ikke bare turister!

Hvor blir det av satsingen på det lett tilgjengelige friluftslivet der hvor folk flest bor, spør professor i landskapsarkitektur, Kine Halvorsen Thorén, i dette debattinnlegget.

Hva gjør egentlig en landskapsarkitekt?

I en alder av 21 år klødde jeg meg i hodet og skjønte at det på tide å finne ut hva jeg skulle studere. Landskapsarkitektur hadde jeg aldri hørt om før.

I slike nabolag trives barna best

Barn som bor i nabolag med grøntområder innenfor 800 meter fra hjemmet er mer aktive, både sosialt og fysisk, viser ny forskning.

En høyrøstet utstilling om norsk landskapsarkitektur

Som kurator for historiens første utstilling om landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet ønsker Jenny B. Osuldsen å ta i bruk utestemmen. Gjennom pionerenes arbeider håper hun å vekke interesse for faget som har spilt en noe lavmælt rolle – fram til nå.

Europas eldste utdanning i landskapsarkitektur feirer 100 år i 2019

I 2019 er det 100 år siden utdanningen i landskapsarkitektur ble etablert på Ås, som den første av sitt slag i Europa. Begivenheten markeres med arrangementer og prosjekter gjennom hele jubileumsåret.

Miljøhovedstaden 2019 – NMBU er med!

I skarp konkurranse med 13 andre byer har EU kåret Oslo til europeisk miljøhovedstad i 2019. Som samarbeidspartner bidrar NMBU til det offisielle programmet med arrangementer for fagfolk og folk flest.

Ta en titt på våre masteroppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Over 100 treslag er samlet i treforsøksparken på NMBU – bli med på en rundtur!

Dette er en skog du kanskje aldri har vært i før - treforsøksparken på Ås inneholder de fleste av Norges treslag og mange spennende utenlandske! Per Anker Pedersen fra NMBU inviterer til en litt annerledes skogstur, tirsdag 2. juli.

Gamle hageroser - en vandring blant levende kulturminner

Roser har en spesiell plass i vestens historie og er blant de mest populære plantene som finnes. På denne vandringen tar forsker Eva Vike deg med inn i rosenes verden på Planteskolen ved NMBU, Campus Ås.

Velkommen til vandring i Gamlebyen gravlund

Landskapsarkitektene Kirsten Lunde og Tore Edvard Bergaust tar deg med på en vandring på en av Oslos mest besøkte gravlunder øst i Oslo, tirsdag 20. august.

- Har ikke angret et sekund

Da Tanita var lei av jobben og lette etter noe annet å gjøre, ramlet hun tilfeldigvis innom Smedsvig Landskapsarkitekter i Bergen. Så tok livet en ny vending.

Staudevandring i NMBU-parken

Universitetsparken på Ås byr på mange forskjellige staudeplantinger til både pryd og nytte. Bli med landskapsarkitekt Corinna S. Clewing på en sensommervandring for å oppdage staudenes mangfoldige verden.

Velkommen til landskapsarkitektenes 100-årstreff

Er du tidligere student i landskapsarkitektur? Da er du velkommen til 100-årstreff! Meld deg på her.

Hun ble Norges første kvinnelige professor i landskapsarkitektur

I anledning kvinnedagen henter vi opp blogginnlegget om Karen Reistad som ble Norges første kvinnelige professor i landskapsarkitektur, og stod bak en rekke kjente prosjekter over flere tiår.