Landskapsarkitektur i 100

Campus Ås.

Godt besøkt UTESTEMME-utstilling på Nasjonalmuseet

Nær 23 700 besøkende har sett UTESTEMME-utstillingen om pionerene i norsk landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet-Arkitektur.

Virtuell vandring i verdens kulturarv

Professor Ramzi Hassan gjenskaper kulturarven i NMBUs VR-lab. Slik kan vi tre inn i gamle byggverk på Vestbredden, og se hvordan byggene så ut da det var nye. Den 24. september inviteres publikum inn for å se kulturarven med egne øyne.

Foredrag: Landskapet i kunsten - landskapssyn

I dette foredraget inviteres publikum med på en reise i ulike landskap slik de er fremstilt i kunsten fra Egypt, gjennom vestens kunsthistorie og frem til i dag, med Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU.

Flere bøker lanseres i 2019

Norsk landskapshistorie, globale landskapssyn og metoder for undervisning i landskapsarkitektur er stikkord for noen av bøkene som har blitt lansert i jubileumsåret for 100 år med norsk landskapsarkitektur.

Foredrag: Feng shui og landskap i et nøtteskall

Landskapsarkitekt Bente-Sølvi Toverød introduserer publikum til feng shui - en eldgammel kinesisk praksis om å plassere og arrangere rom for å oppnå harmoni med miljøet, i dette foredraget på Hurdal bibliotek og kultur.

Debatt: Debatten om Sukkerbiten er navlebeskuende

Sukkerbiten er blitt en kampsak for én enkelt badeøy – et frimerke i byen. Glemt er alle spørsmål om hvordan vi best kan skape en helhetlig utvikling av Fjordbyen. Debattinnlegg fra PHD-student Elin T. Sørensen.

Beste studentoppgave i 2018

Student Pia Olsen Haukali fra Stavanger skrev den beste studentoppgaven ved NMBU i 2018. I oppgaven tar hun opp hvordan kvinner kan bli tryggere dersom byrom utformes på rett måte.

Velkommen til utstilling i NMBU-parken

Hvilke tanker ligger bak utformingen av NMBU-parken? Utstillingen 100 år med norsk landskapsarkitektur er en vandring som viser vei gjennom parkens historie og design. Den står i parken ut året 2019, og alle er velkommen.

Debatt: Snart blir fuglebrettet tomt

Det hjelper ikke bare å strø om seg med insektshotell og fuglekasser når både sentrum og villaområder stadig blir mer grått enn grønt, skriver Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU, i debattinnlegg.

Utstilling Nasjonalmuseet - Arkitektur: UTESTEMME

Visste du at vi på NMBU var de første i Europa til å utdanne landskapsarkitekter? Har du tenkt på at uterom som hager, parker, byrom og kirkegårder er formgitt og planlagt av noen?