Landskapsarkitektur i 100

Campus Ås.

Snart blir fuglebrettet tomt

Det hjelper ikke bare å strø om seg med insektshotell og fuglekasser når både sentrum og villaområder stadig blir mer grått enn grønt, skriver Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU.

Utstilling Nasjonalmuseet - Arkitektur: UTESTEMME

Visste du at vi på NMBU var de første i Europa til å utdanne landskapsarkitekter? Har du tenkt på at uterom som hager, parker, byrom og kirkegårder er formgitt og planlagt av noen?

Vandringer med landskapsarkitekter som guide – velkommen!

Landskapsarkitekter og forskere fra NMBU inviterer til vandringer i alt fra gamle ruiner til dagens grønne lunger i byen, med rundt 15 vandringer gjennom hele 2019.

Det ligger mye helse i landskapet

Utbygging danner langvarige, om ikke permanente sår i jorda vår. La oss forhindre at de fysiske omgivelsene også skjærer sår i menneskene som de er laget for, skriver student i landskapsarkitektur Katja Terzic.

Norge var først i Europa: Utdannet landskapsarkitekter for å bygge nasjonen

Hvordan kan det ha seg at lille Norge var først i Europa med å utdanne landskapsarkitekter, flere tiår før kulturnasjoner som Tyskland, England og Frankrike?

Turstier for alle – ikke bare turister!

Hvor blir det av satsingen på det lett tilgjengelige friluftslivet der hvor folk flest bor, spør professor i landskapsarkitektur, Kine Halvorsen Thorén, i dette debattinnlegget.

Hva gjør egentlig en landskapsarkitekt?

I en alder av 21 år klødde jeg meg i hodet og skjønte at det på tide å finne ut hva jeg skulle studere. Landskapsarkitektur hadde jeg aldri hørt om før.

Velkommen til landskapsarkitektenes 100-årstreff

Er du tidligere student i landskapsarkitektur? Da er du velkommen til 100-årstreff! Meld deg på her.

I slike nabolag trives barna best

Barn som bor i nabolag med grøntområder innenfor 800 meter fra hjemmet er mer aktive, både sosialt og fysisk, viser ny forskning.

En høyrøstet utstilling om norsk landskapsarkitektur

Som kurator for historiens første utstilling om landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet ønsker Jenny B. Osuldsen å ta i bruk utestemmen. Gjennom pionerenes arbeider håper hun å vekke interesse for faget som har spilt en noe lavmælt rolle – fram til nå.